Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отдушник на предния диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отдушник на предния диференциал

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Дали е най-доброто? Едно, че ще се наложи правенето на излишни отвори в шнорхела/кутията за филтъра и второ, че при работа на двигателя тези отдушници все едно, че са включени към прахосмукачка.

В колко дълбока вода смятате да се гмуркате, та извеждането на отдушниците, примерно, високо в коша да е недостатъчно? Що ли си мисля, че ако се опитвате да правите джипките на подводници водя в дифа няма да ви е от най-големите проблеми?
    В същност наистина няма съществена нужда да се дупчи шнорхела . Дупченето на кутия не е чак такъв проблем все пак само при поставяне на шнорхел се дупчи два пъти .
    Относно прахосмукачката не мисля ще бъде такъв проблем ако се преместя съществуващите отдушници вътре в кутията . Едва ли вакума които прави двигателя ще бъде достатъчен да държи отворени клапаните им .
    А защо в кутията ли ? Ами защото това е най - чистото място за което се сещам . Иначе може и в коша но там ще са изложени отново на въздействията на кал и вода .
    И на последно място аз лично ще монтирам шнорхел защото искам да осигуря по чист въздух на двигателя и нямам никакви намерения да се правя на подводничар
    [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от iansto Преглед на мнение
      ... Едва ли вакума които прави двигателя ще бъде достатъчен да държи отворени клапаните им . ... Иначе може и в коша но там ще са изложени отново на въздействията на кал и вода . ...
      При монтажа на шнорхел на Патрул си направихме експеримент. Запушихме отвора на въздухозаборника със сгънат полиетиленов плик и подадохме малко газ. Резултатът - пликът беше засмукан с достатъчна сила, за да изкриви и откъсне от нитовете предпазната алуминиева решетка. И това - при празен ход. В по-натоварен режим един турбодизелов двигател дърпа яко въздух ...

За 6 години офроуд експлоатация на 2 джипа нито веднъж не съм констатирал проблеми с проникване на вода в диф или скоростна кутия през отдушниците, които фабрично са изведени отпред в коша и отзад - в една от напречните греди на шасито.

Поради което намирам извеждането на въпросните отдушници в шнорхела или кутията на филтъра за излишно губене на време.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Тия клапани на дифовете държат ли да не изтече маслото, ако джипа се обърне по таван? Моят стоя 4-5 часа на таван, не видях омаслено, но не ми беше само до това. На една Астра след идентичен случай и беше изтекло маслото и сега вие на 5.

н
        Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
        0895445845

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

За 6 години офроуд експлоатация на 2 джипа нито веднъж не съм констатирал проблеми с проникване на вода в диф или скоростна кутия през отдушниците, които фабрично са изведени отпред в коша и отзад - в една от напречните греди на шасито.

Поради което намирам извеждането на въпросните отдушници в шнорхела или кутията на филтъра за излишно губене на време.
          Колега Вие имате завиден опит в офроуда и това го знае почти всеки участник в форума и всяко ваше мнение е стойностно и уважавано .
          За въпросните отдушници никои не е казал , че трябва да се преместят на всяка цена някои хора ги местят други не ! Същото е и с шнорхелите , броните и т.н. някои хора ги слагат други не .

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
          Тия клапани на дифовете държат ли да не изтече маслото, ако джипа се обърне по таван? Моят стоя 4-5 часа на таван, не видях омаслено, но не ми беше само до това. На една Астра след идентичен случай и беше изтекло маслото и сега вие на 5.
          Теоретично би трябвало да са пропуснали . Но трябва да вземете под предвид , че самите отдушници на повечето джипове не са на самите дифове а са изнесени .
          Най добре е да си направите проверка на маслото в дифовете .
          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X