Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цял мост за Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цял мост за Паджеро 2

Напълно съм съгласен с Явор. Има си "готови" джипки с цели мостове.
    И двата типа окачване имат предимства и недостатъци. За рали-рейд по-добро от независимото няма. За траял си трябват цели мостове.
    При Паджерото, така както аз го карам, независимото отпред е за предпочитане по отношение на скорост и комфорт на пътя. За извън пътя - колкото-толкова (а не е никак малко).
    При смесено каране онроуд - офроуд Паджерото е един от идеалните компромиси и за да е така това, причината в голяма степен е именно предното окачване.
    Паджеро с цял преден мост, според мен вече не е Паджеро.

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
      Ради, от къде го намери това паджеро? Дай инфо.
      Ето го. Мостовете са от Jeep.
      http://www.4x4community.co.za/forum/...ad.php?t=31464

Коментар

Не че толкова ме дразни предния мост на паджерото, но винаги се замислям когато го напъна някъде в гората дали няма да прещрака нещо. Ако интервенцията не беше толкова сложна, можеше да се заиграя. Не е като при витарата.
        GSM 0877 08 99 19
        Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
          Най-интересното е че е на въздушни възглавници.
          п.п.Искам и аз!
          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
          (А1+)
          О877ООО98О

Коментар

Абе май не е точно така.По снимките по-долу във въпросната тема,Паджерото е с мостове от Тойота.Явно предния са го въртяли,за да стане ляв.А Дана мостовете са за някакъв друг проект...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

... Не е като при витарата.
              Няма разлика, принципно е същото.
              Не е скложно, само иска нови мостове и преработката на предния в ляв. После време и прецизност да се разработи окачването като макет, след което шаблони, детаили и добър заварчик.
              Е, ще трябват и пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Няма разлика, принципно е същото.
                Не е скложно, само иска нови мостове и преработката на предния в ляв. После време и прецизност да се разработи окачването като макет, след което шаблони, детаили и добър заварчик.
                Е, ще трябват и пари.
                Имах в предвид, че на витарата заигравката е само по предния мост, а при паджерото трябва да му сменяш и задния.
                GSM 0877 08 99 19

Коментар

... а при паджерото трябва да му сменяш и задния.
                  Не е правилно така да се поставя въпроса в тема с горното заглавие. В смисъл, че ако на твоето Паджеро предавателното число не съответства с масовите модели, това не значи, че всяко Паджеро е така.
                  До колкото си спомням една от модификациите на П2 3,5V6 е с предавателно число 4,625, което е същото като на една от модификациите на Патрул.
                  Тоест, който иска да прави такива преработки трябва да си направи съответните проучвания по въпроса.

Коментар

Пък на едно П2 2,5 предавката е 4,88:1.И има такава Дана...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Пък на едно П2 2,5 предавката е 4,88:1.И има такава Дана...
                      Това 4,88 да не се окаже същото като на колегата - 4,900?

Коментар

Я, стана ми интересно с тези съвпадения на пред. ч. на дифовете!
                        Моето е с най-бавните - 5,285. Някой знае ли има ли такива дифове от други марки?
                        От чисто любопитство питам.

Коментар

Това 4,88 да не се окаже същото като на колегата - 4,900?
                          Ами не.9х44:1 е 4,88:1,а 10х49:1 е въпросния.По спомени са си два отделни дифа.Обаче си мисля,че няма Паджеро с 4,625:1.Най-близкото беше 4,636:1.
                          Дай да хванеме Паджеровода да пусне ПЧ на дифовете...

Коментар

Я, стана ми интересно с тези съвпадения на пред. ч. на дифовете!
                            Моето е с най-бавните - 5,285. Някой знае ли има ли такива дифове от други марки?
                            От чисто любопитство питам.
                            Доколкото знам,с такава предавка е само Ферозата.

Коментар

Не е правилно така да се поставя въпроса в тема с горното заглавие. В смисъл, че ако на твоето Паджеро предавателното число не съответства с масовите модели, това не значи, че всяко Паджеро е така.
                              До колкото си спомням една от модификациите на П2 3,5V6 е с предавателно число 4,625, което е същото като на една от модификациите на Патрул.
                              Тоест, който иска да прави такива преработки трябва да си направи съответните проучвания по въпроса.
                              Сега се чуствам виновен, че съм пуснал тази тема. Исках да опсъдим кой е подходящия преден мост за П2, а то се оказа, че и задния трябва да се смени. Може и да прозвучи малко глупаво, но не може ли да се вземе дифа на предния мост от паджерото и да се сложи в цял мост от някакъв друг джип?
                              GSM 0877 08 99 19

Коментар

Сега се чуствам виновен, че съм пуснал тази тема. Исках да опсъдим кой е подходящия преден мост за П2, а то се оказа, че и задния трябва да се смени. Може и да прозвучи малко глупаво, но не може ли да се вземе дифа на предния мост от паджерото и да се сложи в цял мост от някакъв друг джип?
                                По принцип-може.Чак в готов мост да влезе и без преработки-не ми се вярва.Може да се произведе мост,като се ползват части от други мостове.Няма невъзможни неща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X