Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цял мост за Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цял мост за Паджеро 2

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Това с целия мост съм го мислил и на Паджеро си заслужава да се прави само на 3,5.
    Сега си намерих разработките по въпроса. Трябва да се поправя. При положение, че не се намери преден мост с ляво стоящ диф, се търси такъв с дясно стоящ. И при двата варианта условието е еднакво предавателно число със задния диф. В случай, че се мине на варианта цял мост с десен диф, не е проблем моста да се преработи на мост с ляв диф.
    Ако не се намери преден мост със същото предавателно число се минава на два моста (преден и заден). Тук също важи по горе казаното - ако дифа на предния мост е десен, се преработва на ляв.
    Това е за мостовете. Възможни са конфликти, или несъответствия на новите възли със старите в тази нова конструкция, които ще породят и други преработки.

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
      До сега се рових из форума и търсих информация за такъв модел на Паджеро 2 с цял мост от пред. Има ли такива модели или знае ли някои, от какъв друг джип може да се присади. За Витарите има доста изписано, но за нашите джипове не видях. Аз не бях чувал за такъв модел и като видях една обява, че се продава такъв джип, останах изумен. Нека да обсъдим как може да стане.
      Всичко се прави и става много добре,но ще си правиш Паджерото така или само само ще се обсъжда.
      Имал съм възможност да наблюдавам няколко състезания в Гърция на които имаше такива коли с преправени предни и задни мостове.
      Имам и снимки ако ви е интересно мога да ги пусна.
      Проверете и в тази тема мисля че имаше няколко снимки.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=40480

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
        Всичко се прави и става много добре,но ще си правиш Паджерото така или само само ще се обсъжда.
        Имал съм възможност да наблюдавам няколко състезания в Гърция на които имаше такива коли с преправени предни и задни мостове.
        Имам и снимки ако ви е интересно мога да ги пусна.
        Проверете и в тази тема мисля че имаше няколко снимки.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=40480
        Обичам предизвикателствата а и имам възможност да го направя, но не казвам, че ще го направя. Зави си от дали си заслужава. То е лесно да се смени марката, но нали знаете, че първата любов е най голяма. Нека който знае и разбира да каже по нещо и ще видим. Може и някой колега да го направи това упражнение. Има доста джипове, тук във форума на който са и сменени предните мостове и някой направени както трябва.
        GSM 0877 08 99 19
        Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
          http://www.facebook.com/media/set/?s...16.99368228343
          Тук е станала голяма заигравка. Браво на момчетата.
          Тия вярно доста са си поиграли, но е станало перфектно- само не можах да позная мостовете от какво са.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
            Тия вярно доста са си поиграли, но е станало перфектно- само не можах да позная мостовете от какво са.
            Доста са си поиграли но няма нищо перфектно в този проект.Четири линково окачване се прави ако се монтират и койовъри а не телефонни шнурове.
            Зле са и елементите по-окачването,заварките и още...
            Тук в БГ има много по-добре направени паджерковци.

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
              Доста са си поиграли но няма нищо перфектно в този проект.
              На мен ми харесва. Доста труд са хвърлили момчетата и заслужават уважение за това.
              Друг е въпроса, че както и да го направиш все ще се намери някой да каже ''туй що е тъй, а не едикакси...''
              Естествено, че има какво да се донаправи, но всичко е въпрос на личен избор и най-вече на бюджет
              На сърбела майката му е чесането.
              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Аз,като човек,който е правил,има и кара подобна джипка,смятам,че упражнението с подмяна на оригиналната трансмисия и окачване си заслужава,ако знаеш какво искаш и можеш да го постигнеш.
                Цели мостове се слагат главно за здравина , възможност за височина и по-големи ходове.Ако се направи както трябва,колата ще има и добро пътно поведение.Джип за гората се прави лесно.Трудно е да става и за по пътищата...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                  На мен ми харесва. Доста труд са хвърлили момчетата и заслужават уважение за това.
                  Друг е въпроса, че както и да го направиш все ще се намери някой да каже ''туй що е тъй, а не едикакси...''
                  Естествено, че има какво да се донаправи, но всичко е въпрос на личен избор и най-вече на бюджет
                  Това че някой е хвърлил безмислен труд заслужава уважение само заради желанието да опита да направи нещо.Но това по никакъв начин не му дава статут на перфектно.Близнака е прав.Там няма нищо перфектно,но идеята не е лоша.
                  Конкретно по темата,специялно за Паджеро вариянтите на са много,по простата причина че предния диференциял е разположен от ляво,което автоматично ограничава избора за цял преден мост.Повечето щатски предни мостове са леви,но тогава ще трябва да се смени и задния заради предавката.Някои камионски мостове-също.Другия вариянт е да се ползва десен преден мост,който да се преработи в ляв, но пак трябва да се спазва ПЧ.
                  Ако джипа ще се позва в гората е хубаво предварително да се помисли за големи гуми,поне от 35" нагоре,съответно да се изберат мостове със съответната здравина и задължително по-бавна предавка на диференциялите ,за да могат да компенсират по-голямото натоварване на мотора и трансмисията.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Конкретно по темата,специялно за Паджеро вариянтите на са много,по простата причина че предния диференциял е разположен от ляво,което автоматично ограничава избора за цял преден мост.Повечето щатски предни мостове са леви,но тогава ще трябва да се смени и задния заради предавката.Някои камионски мостове-също.Другия вариянт е да се ползва десен преден мост,който да се преработи в ляв, но пак трябва да се спазва ПЧ.
                    Ако джипа ще се позва в гората е хубаво предварително да се помисли за големи гуми,поне от 35" нагоре,съответно да се изберат мостове със съответната здравина и задължително по-бавна предавка на диференциялите ,за да могат да компенсират по-голямото натоварване на мотора и трансмисията.
                    Напълно съм съгласен с теб, а и другите сигурно са съгласни. Сега идва въпроса, кой са най подходящите мостове за тази работа. Ако имат и оригинално блокаж поне на задния мост, ще е най добре. И с най бавните дифове.
                    GSM 0877 08 99 19

Коментар

Ето едно -

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:r1.jpg
Прегледи:1
Размер:160.8 КБ
ID:5346539Натиснете снимката за да я уголемите

Име:r2.jpg
Прегледи:1
Размер:172.0 КБ
ID:5346540

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                        Ето едно -

[ATTACH=CONFIG]417827[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]417828[/ATTACH]
                        На това П2 можеха да му препипат и задното окчаване,така и така са хвърлили една камара труд по него,че като гледам снимките,предния мост има по-голям ход от задния...
                        Моста от Черок ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                          Ето едно -

[ATTACH=CONFIG]417827[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]417828[/ATTACH]
                          Ради, от къде го намери това паджеро? Дай инфо.
                          GSM 0877 08 99 19

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            ...Моста от Черок ли е?
                            Нямам представа, а и от тези снимки не се вижда добре.
                            Свалял съм ги преди време от нета, но не мога да се сетя откъде .

Коментар

Ето един линк
                              http://www.4wdaction.com.au/articles/2010/pajeronimo

Коментар

Имам 2 преди и 3 задни моста от Тойота ЛК усилената серия, имам 100% преден и заден блокаж, имам и LSD за тях. Определено съм на мнение че не си заслужава цялата хамалогията по насаждането им в Пажеро. Много по-евтино ще е да се купи нова кола с цели мостове от колкото да се преправя Пажеро. Един от + на модела е предното независимо окачване, защо искаш да го премахнеш?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X