Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Паджеро 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Паджеро 2

Трябва в такъв случай да са навити една върху друга, така излиза. Ще видя как ще стане, ако не може, ще ползвам старото реле на джипа, след като го оправя.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
      Трябва в такъв случай да са навити една върху друга, така излиза. Ще видя как ще стане, ако не може, ще ползвам старото реле на джипа, след като го оправя.
      Другия вариант е няколко паралелни релета от по 5лв.
      Може и за всяка свещ отделно.

Коментар

#72,,ще скъсиш и подобриш силовите вериги така,че върху свещите да имаш приблизително същото напрежение като на акумулатор''-идеята ми е да се намалят разстоянията и връзките.Често при всичко изправно напрежението на акумулатора е 11,8в,а в-у 11-волтови свещи-8-10в. .А 70-80а релета вече има.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          ...Често при всичко изправно напрежението на акумулатора е 11,8в,а в-у 11-волтови свещи-8-10в.
          Някак си се съмнявам при 3 волта пад всичко да е изправно
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Някак си се съмнявам при 3 волта пад всичко да е изправно
            Премери на по-стари автомобили,които нямат проблеми с паленето-то въобще не е изправно,докато тока тича навътре-навън по разни зеленясали куплунги,обувки,клеми и какво ли не.
            Даника

Коментар

Отворих оригиналното реле и се оказа, че в него е влизала вода. В резултат - всичко, що е медно е синьозелено, бобината е почерняла, явно е пекла здраво и хартията, навита върху нея(прешпан ли се казваше, не помня) е изгоряла. Двата края дават съпротивление 3 ома, това какво ще рече - че не е още изгоряла квото си трябва ли?
              Тук между бакелитовата капачка и металния корпус е сложена не картонена гарнитура(както е на българските шалтери), а гумена. Тя се е одървила отвсякъде и се чупи на парченца. Така че, за второ реле ще трябва да преправя шалтера от Нивата.

Коментар

Ако бобината е равномерно почерняла, без "препечени" навиваки си е здрава. Гарнитурата не те бърка, има всякакви силикони вече. Нищо не казваш за силовите контакти, ако не са разрушени, цялата маКина може да заработи пак

Коментар

Всъщност на силовите контакти им няма нищо, само са зверски окислени. Гледах ги с лупа, добре са механично. Тъпото е, че жълтите са сложили по една контра шайба и ще е трудно да се извадят, а иначе не могат да се почистят както трябва. Но това е моя грижа. Бобината изглежда съмнително на външен вид, дали работи или не, Господ знае. Сигурно е само, че не е прекъсната напълно, защото щеше да дава отворена верига. Дали има късо между намотките - не знам.
                  За шалтера от Нива си напълно прав - от 1986 г. се монтира: "стартер 35.3708 с двухобмоточным тяговым реле и торцевым коллектором". Моите стартери са след 1990 г., така че... ям дървото. Но ако съм наясно как да го преправя, ще го направя, тия шалтери не ми трябват.

Коментар

Всъщност на силовите контакти им няма нищо, само са зверски окислени..
                    Взимаш пиличка за нокти и търкаш. На бобината и подай 12В и ще се разбере дали работи.

Коментар

П.С. Пък ако имаш път наоколо, обади се да помагам. С релетата съм в час.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        П.С. Пък ако имаш път наоколо, обади се да помагам. С релетата съм в час.
                        С 1983 года конструкция тягового реле изменена, теперь у него две обмотки - втягивающая и удерживающая (рис. 1. б). При включении стартера действуют две обмотки, что обеспечивает быстрое срабатывание механизма, но после замыкания болтов втягивающая обмотка выключается (к обоим ее концам подведен "плюс" батареи) и работает одна удерживающая. Такой стартер экономнее расходует электроэнергию.Май тока за да работи надеждно ,,шалтера'' зимата ще е множко допълнително за акумулатора.Не давам акъл,само споделям-на две други мои коли беше с 50А релета по такива причини.Може би най-обикновено 80А реле.
                        Последно редактирано от veskov; 11-05-12, 13:06. Причина: п.п.
                        Даника

Коментар

Колега veskov, вслушах се в съвета ти и купих реле 100 А. Водят го "Лукас", не знам какво е това. Със сигурност е по-мощно от оригиналното, дори клемите му са 8мм(на оригиналното са 6мм). Обаче въпросът ми за шалтера от "Нива" остава. В смисъл, шалтерът който аз съм разглобил не е с две намотки, поне аз не виждам къде има втора намотка. Вижда се само една, от дебел лакиран меден проводник.
                          Иначе утре ще монтирам новото реле. Оказа се, че е грешка да се купува оригинално втора ръка, след като ново 100 А е точно два пъти по-евтино. Та ще си имам 2 релета.

Коментар

Колега veskov, вслушах се в съвета ти и купих реле 100 А. Водят го "Лукас", не знам какво е това. Със сигурност е по-мощно от оригиналното, дори клемите му са 8мм(на оригиналното са 6мм). Обаче въпросът ми за шалтера от "Нива" остава. В смисъл, шалтерът който аз съм разглобил не е с две намотки, поне аз не виждам къде има втора намотка. Вижда се само една, от дебел лакиран меден проводник.
                            Иначе утре ще монтирам новото реле. Оказа се, че е грешка да се купува оригинално втора ръка, след като ново 100 А е точно два пъти по-евтино. Та ще си имам 2 релета.
                            Ето Лукас: http://www.lucasee.com/

Коментар

Здравей контактни повърхности се чистят с дърво без да се надраска контактната повърхност. Та клечка кибрит или клечка от сладолед. Ще свърши много по добра работа отколкото шкурка.

Коментар

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Your/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]Ако е с две намотки двете начала са заедно на малкaта каб.обувка на ,,шалтера'',краят на едната е на маса,краят на другата е на дебелия болт на ,,шалтера'',който е свързан със стартера,а на другия дебел на ,,шалтера' 'е дабелия кабел,който отива към акумулатора.Затова си мисля,че трябва или да работят и двете,или за проба ако е с две,като му подадеш ,,+'' на малката обувка на ,,шалтера'' и маса и ако при 9-10волта щракне отчетливо-става,но не съм сигурен дали няма да трябва да работи и втората отначало,т.е. ти на болта на местото на стартера включваш шината на свещите,на местота на тънкия-изхода от твоето оригинално реле за подгр.,и акумулатора-през предпазител на болта на ,,шалтера'',където се свързва оригинално акумулатора.http://www.allautomobiles.ru/index2.php?option=com_content&task=view&id=80&pop=1&page=0 При всички случаи не го разглобявай,дали е с една или две свързването е едно и също и ако е с две,втората сама ще се разтовари в момента на щракване и включване на подгряването.Мисля,че в тази статия е описано,но приципа е,че в момента на щракване на шалтера на двата извода на тази втора намотка,която те притеснява,ще има,,+''и тя няма да консумира никакъв ток,въпросът е да не е много тока на шалтера-при всички случаи с две намотки е по-малко отколкото с една и повече отколкото на каквото и да е реле.
                                Последно редактирано от veskov; 11-05-12, 21:07. Причина: п.п.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X