До: Ремонт на Мицу 2.8 ТДИ, 4М40 - Къде да отида?
До момента нещата изглеждат така:
Бутала комплект - 500 лв.
Гарнитури комплект - 175 лв.
Легери основни и биелни - 110 лв.
Шлайфане блок - 93 лв.
Утре ще трябва да взема нови болтове за главата - 250 лв.
И аксиални лагери - 80 лв.
Други предвидени разходи които се очакват:
Ремонт на главата - 100-200 лв.
Сглобяване на двигатела - около 300 лв.
Предполагам ще има и доста непредидени
Колегата ISUZO беше любезен да ме посъветва и за следното: "на такъв мотор се сменя капака на клапаните,колкото и смешно да звучи ,във капака на клпаните има пресован метало керамичен филър които държи маслото вътре а освобождава газовете от картера този филтър има ресурс след което се распада на финни частици минава прес турбото и мотора надира го леко и заминава стедва и по стршното когато се подгони на дълго както е починал и този мотор ,мотора успява да засмука масло поради липсата му и прегрява цилиндрите от вътре--това го знам от болезнен опит"
Дано успеем да измислим нещо за капака, че каква цифра ми казаха....
До момента нещата изглеждат така:
Бутала комплект - 500 лв.
Гарнитури комплект - 175 лв.
Легери основни и биелни - 110 лв.
Шлайфане блок - 93 лв.
Утре ще трябва да взема нови болтове за главата - 250 лв.
И аксиални лагери - 80 лв.
Други предвидени разходи които се очакват:
Ремонт на главата - 100-200 лв.
Сглобяване на двигатела - около 300 лв.
Предполагам ще има и доста непредидени
Колегата ISUZO беше любезен да ме посъветва и за следното: "на такъв мотор се сменя капака на клапаните,колкото и смешно да звучи ,във капака на клпаните има пресован метало керамичен филър които държи маслото вътре а освобождава газовете от картера този филтър има ресурс след което се распада на финни частици минава прес турбото и мотора надира го леко и заминава стедва и по стршното когато се подгони на дълго както е починал и този мотор ,мотора успява да засмука масло поради липсата му и прегрява цилиндрите от вътре--това го знам от болезнен опит"Дано успеем да измислим нещо за капака, че каква цифра ми казаха....

Геле се бъзика, че така било за да могат да се проверяват сегментите без да се разглобява 
Коментар