Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на ангренажни ремъци и ролки на 4D56

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на ангренажни ремъци и ролки на 4D56

За информация относно отвъртането на Болта на Коляновия Вал,ви информирам че аз го отвъртях със въздушен Гайковер/пистолет/ при един познат който има Гумаджийница.Стана тачно за 2 минути
    Относно Балансиращите валове какво ще ме посъветвате???Вчера като свалих капака единия ат балансиращите валове и по точно този които е под колелото на ГНП изхвърля масло.Чета тук че някой ги изолират други ги оставят да функционират!!Та очаквам съвети от тези които са имали същия проблем!!!!
    Благодаря предварително
    П.С И на двата балансиращи вала има белези !Трябва ли да се зацепват в точно определена позиция???
    Последно редактирано от joro-g; 22-10-08, 08:22.

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
      Вчера като свалих капака единия ат балансиращите валове и по точно този които е под колелото на ГНП изхвърля масло.Чета тук че някой ги изолират други ги оставят да функционират!!Та очаквам съвети от тези които са имали същия проблем!!!!
      Смени семеринга и си ги остави в действие. Това е моят съвет. Дори и да не им сложиш ремъка от мястото с неплътност ще продължи да изхвърля масло. Трябва запушване на каналите за мазане за да ги изолираш тотално.

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
      И на двата балансиращи вала има белези !Трябва ли да се зацепват в точно определена позиция???
      Абсолютно!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Смени семеринга и си ги остави в действие. Това е моят съвет. Дори и да не им сложиш ремъка от мястото с неплътност ще продължи да изхвърля масло. Трябва запушване на каналите за мазане за да ги изолираш тотално.

Абсолютно!
        ОкБлагодаря за съветаОдеве преглеждах и за луфтове Този от който изхвърля масло има малко аксиален луфтА другия доло няма изобщо Това проблем ли е ???И ако е как да го отстраня??Понеже до сега не сам разглобявал такова нещо

Коментар

Долната шайба не е свързана директно с балансиращия вал, а със зъбно колело, което чрез още едно обръща посоката на въртене на вала. Валовете се въртят в срещуположни посоки и с двойно оборотите на кол. вал.
          Не намирам данни за аксиалния луфт, а само за радиалните

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Долната шайба не е свързана директно с балансиращия вал, а със зъбно колело, което чрез още едно обръща посоката на въртене на вала. Валовете се въртят в срещуположни посоки и с двойно оборотите на кол. вал.
            Не намирам данни за аксиалния луфт, а само за радиалните
            ОкБлагодаря за информацията.За сега ще сменя само семеринга и ремъците и обтягащите ролкиЗацепването на балансиращите валове ще го направя както е дадено в сервизното упътване което го свалих тук от форума

Коментар

клиентска цена около 75 лв.Колеги, къде са тия цени ще трябва да пътувам доста и съм решил да сменя двата ремъка и ролките.Днес като питах за същите за Континентал ми обявиха цена 370 лв за комплекта,това нормално ли е или съм объркал планетата ?Става въпрос за 2,5 TDI 96г.

Коментар

Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнение
                клиентска цена около 75 лв.Колеги, къде са тия цени ще трябва да пътувам доста и съм решил да сменя двата ремъка и ролките.Днес като питах за същите за Континентал ми обявиха цена 370 лв за комплекта,това нормално ли е или съм объркал планетата ?Става въпрос за 2,5 TDI 96г.
                Колега или не си разбрал, или се опитват да те работят.
                Аз сменях преди около месец и цената на ремъците беше около 80лв.
                NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

Първоначално публикуван от karo_1 Преглед на мнение
                  Колега или не си разбрал, или се опитват да те работят.
                  Аз сменях преди около месец и цената на ремъците беше около 80лв.
                  Ако найстина е така, за какво работене говорим тия направо ме изнасилват ,моля даите адрес и по добре телефон.Благодаря

Коментар

колеги,нещата са сложновати.
                    Патил съм здраво от некачествени части!
                    Да... на всеки му се ще да вземе нещо по-тънкана,но..
                    обикновено евтиното излиза МНОГО по-скъпо!Друг е въпроса-като взимаш нещо скъпо колко е читаво?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X