Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оправдана ли е инвестицията в Паджеро ІІ / 3,5 V6 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оправдана ли е инвестицията в Паджеро ІІ / 3,5 V6 ?

Колеги, от известно време започна да ми се струва слабичък мотора на моето 2,5 дизелово паджеро, което карам 99% офроуд. Като поведение на джипка, адски много ми харесва и започнах да се оглеждам за по силна такава машина. Първото което пробвах е 2,8 дизел и определено върви доста повече, след което реших да видя как са бензиновите събратя и пробвах една джипка 3,0 - 150 к.с. и ми се стори, че нямаше голяма разлика въпреки наличието на 10'тина коня в повече. От тези проби стигнах да извода, че ми е нужно нещо още по силно и съм се засилил да си търся читава бензинова джипка с 3,5 v6 208hp, но нямам реални наблюдения за модела и се нуждая от съвета на някой имащ повече опит с тази машина.

Вълнува ме:
    - как е поддръжката на този мотор, силни и слаби страни ?
    - имали проблеми със съединителя при ръчните или автоматика и кое е за предпочитане ?
    - виждам, че имат заводско повдигане на купето спрямо шасито с 1-2 инча и се чудя как се отразява на поведението при странични наклони ?
    - Къса или дълга база ?
    - разлики през годините - от 94 до 2000 година ?
    Последно редактирано от Lesov; 23-05-11, 12:16.
    www.4x4Trips.bg

От: Оправдана ли е инвестицията в Паджеро ІІ / 3,5 V6 ?

За мотора знам, че е пушка, но избягвай ГДИ-тата, може да се газифицира(докато ГДИ-то не може, е може но трядва да забравиш за бензин или инвестираш във газова на течна фаза струваща около 4-5к за тоя мотор). Окачването е като на 2.8 доколкото знам. За страничния наклон ако те притеснява слагаш фланци да си сигурен или офсетови джанти (незнам дали ще ти свършат работа), и дали да е дълъг или къс ти си решаваш. Аз лично избирам дълъг.
    ПП Относно скоростите, съединител в англия е 233лири без доставка (http://cgi.ebay.co.uk/New-Clutch-Kit...item2557de7b59). Лично бих избрал автомата, но аз карам предимно в града, така че си е за предпочитане.
    Последно редактирано от killyou; 23-05-11, 12:46.

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
      За мотора знам, че е пушка.
      Окачването е като на 2.8.
      За страничния наклон ако те притеснява слагаш фланци.
      Аз лично избирам дълъг.
      Относно скоростите - лично аз бих избрал автомата.
      +1

Коментар

Извинявам се че измествам темата на Лесов, но искам да попитам вярно ли е че 2,5 ТДИ дълго база трябва да се кара препорачително не повече от 100 км в час и защо не може повече. Питам защото бях чел някъде из форума нещо подобно /не повече от 100 км/, а моито го имам от 3 месеца и съм много доволен, но като гледам гладкия път ми се иска да го настъпя.

Коментар

+ 1 за 3.5 V6
          П.П. а аз мойто си го карам и с 170 км.по магистралата ,няма никакъв проблем ....
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
            Извинявам се че измествам темата на Лесов, но искам да попитам вярно ли е че 2,5 ТДИ дълго база трябва да се кара препорачително не повече от 100 км в час и защо не може повече. Питам защото бях чел някъде из форума нещо подобно /не повече от 100 км/, а моито го имам от 3 месеца и съм много доволен, но като гледам гладкия път ми се иска да го настъпя.
            Няма такова нещо!
            Моето е 2,5 дълга база и е с най-бавните дифове. Редовно го карам с повече от 100 км/ч. Стигал съм до 160, но не е препоръчително да се поддържа дълго време такава скорост.
            Истината е в оборотомера - там гледай! Не е добре за този мАтор, да го държиш продължително над 3000-3500 оборота.

Коментар

Това за 100км/ч сигурно е било свързано с гумите на някое Паджеро. С Каймани или бутонки наистина не е добре да караш с повече от 100км/ч. Шанса да пропуснеш кюфтетата на вечеря става много голям.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Лесов, ами ако и 3.5 ти се види слабо след 1 година,какво следва?

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                  Нека Лесов познае от три опита!
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

0878786004,званкай бе Лесов,маи имам такова....

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                      ....3.5 MIVEC

Коментар

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
                        0878786004,званкай бе Лесов,маи имам такова....
                        Ако колегата Лесов не прояви интерес,Бихте ли казали нешо повече за пажерото + снимки?

Коментар

мерси на всички за информацията. ще го сръчкам

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                            Нека Лесов познае от три опита!
                            Тогава ще е разбрал кой е правилния джип и ще си купи...
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Кеф цена нЕма, нали знаеш. Единственото лошо при тоя мотор е данъка( от 25лв за 2.5 до над 200лв за 3.5) и застраховката разбира се. Можеш да помислиш евентуално дали ще е финансово оправдано да смениш мотора в 2.5-цата. Аз отдавна се замислям за един М60Б30 V8 на БМВ за в моето, но все още не съм се захванал с идеята сериозно.
                              Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X