Колеги, от известно време започна да ми се струва слабичък мотора на моето 2,5 дизелово паджеро, което карам 99% офроуд. Като поведение на джипка, адски много ми харесва и започнах да се оглеждам за по силна такава машина. Първото което пробвах е 2,8 дизел и определено върви доста повече, след което реших да видя как са бензиновите събратя и пробвах една джипка 3,0 - 150 к.с. и ми се стори, че нямаше голяма разлика въпреки наличието на 10'тина коня в повече. От тези проби стигнах да извода, че ми е нужно нещо още по силно и съм се засилил да си търся читава бензинова джипка с 3,5 v6 208hp, но нямам реални наблюдения за модела и се нуждая от съвета на някой имащ повече опит с тази машина.
Вълнува ме:
- как е поддръжката на този мотор, силни и слаби страни ?
- имали проблеми със съединителя при ръчните или автоматика и кое е за предпочитане ?
- виждам, че имат заводско повдигане на купето спрямо шасито с 1-2 инча и се чудя как се отразява на поведението при странични наклони ?
- Къса или дълга база ?
- разлики през годините - от 94 до 2000 година ?
Вълнува ме:
- как е поддръжката на този мотор, силни и слаби страни ?
- имали проблеми със съединителя при ръчните или автоматика и кое е за предпочитане ?
- виждам, че имат заводско повдигане на купето спрямо шасито с 1-2 инча и се чудя как се отразява на поведението при странични наклони ?
- Къса или дълга база ?
- разлики през годините - от 94 до 2000 година ?
Коментар