Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам - шнорхел за Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Направи си сам - шнорхел за Паджеро

Колко мъка има по този свят, Господи...!!! Евала ви правя за търпението! Когато дойдох тук, не знаех почти нищо (не, че и сега много знам ) за джиповете и много ме беше яд на старите във форума, които ми шокаха ряпата да чета и после да питам! От тогава - насам винаги съм се стремял да помагам с каквото мога на новодошлите, помнейки моето начало тук, но този лауреат с никелираната тръба - изби рибата (а си мислех, че нищо не може да ме изненада вече)...

Коментар

Работата е много сериозна

Ще се опитам да обясня и аз барем разбере. Шнорхела не се слага и с цел да газиш във вода до тавана на джипката, че да ти изгори целата инсталация. Шнорхела се слага с цел преминаване вобще през някаква вода. При пръскането от гумите и удар във вода тя се разпръсква навсякъде включително и под калника ти от където джипа ти стандартно дърпа въздох. Ако решиш да минеш дори през някоя плитка рекичка(може да ти е до глезена) с по бърза скорост, ще хвърлиш вода чак до небето(прикачил съм снимка с рекичка до бронята на Паджеро). Затова шнорхела се връзва към филтера директно и се оплътнява така, че да взима въздух само от горе където е по - високо и при обърната назад глава е почти невъзможно да влезе вода.

Ето ти една снимка на паджеро на близо 20 години:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:normal_DPP_2262.JPG
Прегледи:1
Размер:59.2 КБ
ID:5325695

Нищо не му е горяло след това!
      GSM: 0898 554713
      Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Аз пък хващам бас, че диаметъра на тръбата(никелираната) -54 мм е външния.
        Ма нали е сложена само да се вози(а, и да вкарва допълнително въздух под капака..)-не е важно колко е вътрешния. Може и плътно желязо да се сложи, все тая.

А може да се сложи и една преса за коса...
        И един скъсан гюрук
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Аз пък хващам бас, че диаметъра на тръбата(никелираната) -54 мм е външния.
          Ма нали е сложена само да се вози(а, и да вкарва допълнително въздух под капака..)-не е важно колко е вътрешния. Може и плътно желязо да се сложи, все тая.

А може да се сложи и една преса за коса...
          И един скъсан гюрук

Еееееееее. Доядохте го човечеца с този шнорхел. Нека го направи и да се обеди какво ще стане и после ще видим. Вярно е, че го съветвате с цел доброто за джипа и за него, но не всичко се налива с фуния.
          GSM 0877 08 99 19
          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение

Ще се опитам да обясня и аз барем разбере...............Ето ти една снимка на паджеро на близо 20 години:

[ATTACH=CONFIG]391906[/ATTACH]

Я не се мъчи. Няма смисъл. Човека иска да му е лъскаво. Никакво значение няма дали е 54 или 84см. Той ще си го сложи да го показва на КАФЕТО. Аз да питам. Ако мога да платя на 2 пъти да взема последния шнорхел?
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение

Ще се опитам да обясня и аз барем разбере. Шнорхела не се слага и с цел да газиш във вода до тавана на джипката, че да ти изгори целата инсталация. Шнорхела се слага с цел преминаване вобще през някаква вода. При пръскането от гумите и удар във вода тя се разпръсква навсякъде включително и под калника ти от където джипа ти стандартно дърпа въздох. Ако решиш да минеш дори през някоя плитка рекичка(може да ти е до глезена) с по бърза скорост, ще хвърлиш вода чак до небето(прикачил съм снимка с рекичка до бронята на Паджеро). Затова шнорхела се връзва към филтера директно и се оплътнява така, че да взима въздух само от горе където е по - високо и при обърната назад глава е почти невъзможно да влезе вода.

Ето ти една снимка на паджеро на близо 20 години:

[ATTACH=CONFIG]391906[/ATTACH]

А ти не разбра ли,че аз ще го слагам за красота,или се правиш,като другите,че това което пиша е много сложно и не може да го разберете?Аз ще го слагам за красота и няма да запушвам филтъра под капака,за да разчитам на тръбата горе!Аз не мога да разбера по какъв начин да пиша,за да ме разберете!Пиша 50 пъти това нещо и накрая пак се обеснява ``за какво служи филтъра и че тръбата е тесна и няма да може да диша джипа``.,и аз след това пак обяснявам това,което написах сега по-горе!Ще си сложа тръбата,няма да запушвам нищо под капака и това е .Тръбата е неръждавейка,ще се полира,ще се изреже калника с боркорона,както си му е реда,ще се завари с аргон,имам материали-всичко!Ще стане красиво и на мене ще ми харесва!Това цялото го пишеш за пореден път,и пак някои разбирач ти се влючва и почва да ти обяснява за какво бил шнорхела!!!!!Ако винаги се процедира по този начин,то няма никакъв смисъл човек да сподели нещо.Правя го за красота,не да го използвам и е от неръждавейка-тръба,която на мене ми харесва,не някакви водопроводни тръби и т.н.Когато стане,ще пусна снимки и се надявам да няма коментари от сорта,че този ``не ставал`` и да се наложи аз пак да обяснявам,че той е за красота и не е монтиран по предназначение!

Коментар

Стига,бе хора! Иска си тЮниХ човека ! Оставете го на мира с тоя "шнорхел" Ей тука има още мераклии като него - пускано е, само напомням за това -http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...er=asc&start=0
                Последно редактирано от Борислав Бонев; 09-12-11, 10:38. Причина: корекция на словореда
                Б. Бонев
                0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от h_service Преглед на мнение
                  А ти не разбра ли,че аз ще го слагам за красота,или се правиш,като другите,че това което пиша е много сложно и не може да го разберете?
                  Нищо не разбираме, верно е Ма предлагам да посъберем малко стотинки с другите разбирачи и да ти купим едни светещи пръскалки за чистачките за Коледа
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ето Тука има бая попадения (включително и един "НЕЩО"). Ето и Тука има интересни идеи за колегата.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Нищо не разбираме, верно е Ма предлагам да посъберем малко стотинки с другите разбирачи и да ти купим едни светещи пръскалки за чистачките за Коледа
                      Събери ми стотинки за една тоалетна тръба да си направа шнорхел,да е като твоя,като си събирач.Не се базикай с мене

Коментар

Събери ми стотинки за една тоалетна тръба да си направа шнорхел,да е като твоя,като си събирач.Не се базикай с мене
                        Нещо се обърка май .
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                          И спойлер за волана никелиран.
                          Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                            Ето Тука има бая попадения (включително и един "НЕЩО"). Ето и Тука има интересни идеи за колегата.
                            Е такива неща не бях виждал браво колега.
                            Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Колега не се обиждай. Просто се побазикахме малко на твой гръб. Малко ни се вижда безмислено да се слага тръба за красота... Или ще върши работа или мястото и не е там. Освен това... машина на 20 години... трудно става красива за пред кафето. Ако е такава идеята ти за джип по - добре нещо по - новичко и лъскаво. В крайна сметка това е офф-роуд форум и.е. хората са се събрали да споделят как да се накалят, а не да седят пред кафето с возилата. Наистина няма нужда да се дразним повече, но просто идеята ти е малко безумна. Щом обаче това ще те радва давай!
                              GSM: 0898 554713
                              Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Човека се базика с нас май - щото такива идеи в този форум ??? Лъскава тръба, може и спойлер да си сложи,пък и неонови светлини под прагове от масивна тръба( пак лъскава,де!) Айде да изчакаме за други идеи от него преди да сме го отказали да пише във форума! После ще ги постнем в тема - бисери-
                                Б. Бонев
                                0осем88две6шест71три

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X