Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на антифриз до 0.5 л. на 100км- Пажеро Спорт-2001г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загуба на антифриз до 0.5 л. на 100км- Пажеро Спорт-2001г.

Здравейте! С опасение да стана банален започнах темата ,след като изчетох всичко писано по нея.Нищо от посоченото не пасва с моят случай.
    1.тест за изг. газове в антифриза-отрицателен.
    2.идеално парно.
    3.никакви течове.видими.
    4.не надува маркучите.
    5.пали на четвърт оборот.
    6.никакви пушеци отзад-дори миришейки ауспуха не може да се разбере че е дизел.
    7.температурата на антифриза-нормална и не се мени.
    8.при по-висока скорост по-голям разход /на антифриз/
    Моля дайте някой съвет или да слагам резервоар и за антифриз Рафо-Варна

От: Загуба на антифриз до0.5лна 100км- Пажеро Спорт-2001г.

Остават невидимите течове. Добре е на канал да се погледне.

Коментар

Като работи и е стигнал работна температура отвори казанчето на антифриза(не радиатора) и виж дали хвърля вода. Ако имаш приятел го накарай и да форсира малко и виж дали ще изхвърли вода от маркуча който влиза в капачката на казанчето. Ако го прави има вероятност да надува, но капачката да отваря и да изхвърля антифриза. Това би обяснило мекото състояние на маркучите. Кажи и какъв е двигателя.
      GSM: 0898 554713
      Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

...или като за начало опитай да си смениш капачката на радиатора. Това поне е лесно, а предполагаемо и евтино. А профилактично можеш да позатегнеш и скобите по маркучите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...или като за начало опитай да си смениш капачката на радиатора. Това поне е лесно, а предполагаемо и евтино. А профилактично можеш да позатегнеш и скобите по маркучите.
          За съжаление не е евтино Аз от както имах проблеми с предната джипка си купувам задължително оригинална капачка и цената в балкан стар и ратола е 50 лв.
          GSM: 0898 554713
          Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

0,5 л. на 100 км. не е малко, ако е от теч ще се види.Сигурен ли си че не пуши бяло?

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
              За съжаление не е евтино Аз от както имах проблеми с предната джипка си купувам задължително оригинална капачка и цената в балкан стар и ратола е 50 лв.
              Питайте Patrol fen и mimo13. При български официален вносител цените винаги са високи. И аз сменям само с оригинални части, ама съм забравил въобще че има NISSAN-София, и DAIHATSU - България. Особено вторите могат направо да ти резнат зелката, например с цена 920лв без ДДС за MAP сензор за фероза.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

няма течове от никъде-за да го напиша означава че 4 дни съм бил отдолу при всички режими

Коментар

Абсолютно , ако пушеше нямаше изобщо да пиша
                  Последно редактирано от рафо; 18-03-11, 14:38. Причина: запетайката променя смисъла

Коментар

колега,ако капачката евиновна ще пълни разширителното казанче

Коментар

не подава течност към разш. казанче-студен горещ двигател нивото се дига с 20 мм
                      двигател 4D56

Коментар

Първоначално публикуван от рафо Преглед на мнение
                        колега,ако капачката евиновна ще пълни разширителното казанче
                        Не. Достатъчно е да отваря на по-ниско нялягане. Тогава просто изпарява повече през казанчето, а иначе всичко изглежда уж е наред. Ял съм го тоя.

А то няма какво друго - или го гори, или го изпарява, или тече/сълзи. А щом при кротко каране не намалява толкова бързо, значи е нещо свързано с налягането в системата. Тогава първи заподозрян - бедозатегнати скоби, втори заподозрян - капачка, и трети заподозрян - гарнитура на главата, пускаша съвсем малко. Половин литър на 100км по мирис от ауспуха няма да усетиш, нито по излизащата евентуално пара.

Коментар

водна помпа..тече си ,но не може да се види заради капака на ангренажа..на мен ми отне месец докато хвана откъде капе гадината
                          куче или вълк?
                          в клетка ,или свободен?
                          въпрос на личен избор.
                          Вихрен Илиев
                          0888249888
                          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ето това вече е идея ,но на клапана е 0.9атм. а при измерване отвори на 1.1атм.
                            Последно редактирано от рафо; 18-03-11, 14:50. Причина: грешка

Коментар

ако е водна ще тече по долните брони затварящи двигателя но я смених за всеки случай

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X