Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работи ли вискомуфата на охлаждането или не?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Работи ли вискомуфата на охлаждането или не?

Първоначално публикуван от kerkelov Преглед на мнение
    Колега случайно шогуна да е автоматик, защото имам нещо в предвид?
    Автоматик е отвсякъде!!!
    И като тръгна да катеря баири усещам топлината от автоматичната ск.кутия...Особено като се кара по-бавно!
    Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Първоначално публикуван от kabak Преглед на мнение
      Автоматик е отвсякъде!!!
      И като тръгна да катеря баири усещам топлината от автоматичната ск.кутия...Особено като се кара по-бавно!
      Стария ми джип беше автоматик и имам доста опит с не традициони проблеми свързани с автоматик и Джип.
      След една година ходене по мъките и консултации с много майстори и уж разбирачи който ме убеждаваха че е всичко друго освен автоматика накрая по собствено усмотрение си сложих допълнителен радиатор на автомата и проблемите ми се решиха. То не бяха проверки на глави, гарнитури, термостати и всичко по охладителната уредба и накрая понеже всичко си беше наред Джипа пак си загряваше на байра. След моя броблем знам за още много такива случай защото просто тъпите инженери слагат охлаждането на тъпия автоматик в радиатора на водата. Ако си сигурен че всичко друго по охлаждането ти е наред слагай възможно най-големия радиатор на автомата и си карай.
      А най-добре си сложи една ръчка и тогава ще разбереш как върви шогуна.
      Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
      Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

На моето паджеро 2.5 ТД се опитах да му блокирам вискомуфата постоянно- разпробих го и я блокирах с два болта.
        Резултат: Разби водната помпа за два месеца- дали от дисбаланс, или от резките удари при тръгване и спиране, които по принцип силикона обира...
        Не знам точно от какво се получи, но не правете това в къщи
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Derale Cooler отдавна са се сетили и предлагат много неща за решаване на тези проблеми.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
            Derale Cooler отдавна са се сетили и предлагат много неща за решаване на тези проблеми.
            ? Какво имаш в предвид ?
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Производител на допълнителни охладители.Разгледай им сайта .Може да ти дойде някаква идея.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Не знам къде да попитам и за това пускам една снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ttt.jpg
Прегледи:1
Размер:239.1 КБ
ID:5295778

Тази позиция на стрелката (водоравно) нормално ли е като качвам някой баир отива до там,
                по равното е малко по надолу?
                Бусчето е с 4d56 двигател с турбо без интерколер автоматична кутия.
                Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Да питам-колко сте сигурни в чистотатата на радиаторите ви?

На Емине-Ком витарата започна да загрява(нещо напълно необичайно за витарите, на какъвто и тормоз да са подложени). На пръв поглед-радиатора е замазан от кал, и естествено не пропуска въздух. След изпръскани над 20 литра вода през бутилка с пробита капачка(за по-силна струя) нещата малко се оправиха, ама само малко. В Сопот на една автомивка свалих маската и момчето започна да пръска срещу радиатора. Отначало струята изобщо не премина през питата... После малко по малко проби, и охлаждането си дойде почти на нормалното ппложение.
                  А на външен вид радиатора беше измит след пръскането с бутилката...

Не вярвайте на външния вид.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
                    Тази позиция на стрелката (водоравно) нормално ли е като качвам някой баир отива до там,
                    по равното е малко по надолу?
                    Бусчето е с 4d56 двигател с турбо без интерколер автоматична кутия.
                    Точно това е правилна работа на охлаждането. Като по учебник

Коментар

Ох,камък ми падна от сърцето,че на жената очите й се на таблото,понеже сменях глава.
                      Искам специално да благодаря на Паджеровод за бързия отговор и на Приморско да се запознаем лично.

Коментар

След няколко премеждия след смяната на вискомуфата на перката на охлаждането , свързани със загряване вчера смених термостата. Има два вида - отварящи на 82 и 88 градуса. Сложих на 82 .
                        И всичко заспа!
                        Направо не можах да повярвам , че е от него ( смених го по метода проба-грешка) , защото си отваряше голения кръг, ама явно недостатъчно...
                        Сега катеря Пътя за Незабравка като пич и си свиркам...
                        Стрелката си стои малко под средата и не мърда.
                        То било супер да ти е наред джипката...
                        Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Да не е там заровено кучето?
                          Моя проблем се реши, загряването е било от неправилна центровка, на помпата към двигателя, имало е закъснение на паленето, сега като бутнах помпата към "аванс" и греенето спря, и по-малко гори и върви.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          А имаш ли база за сравнение, в смисъл - как е било преди тия ремонти?
                          Майстора който ми слага помпата, само я е сложил и затегнал, "Пали ли? Пали. И готово."
                          Тука почти никой не е чувал за какво е тая пробка между тръбичките, а точно от там се прави тая ,фина настройка на помпа към двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
                            Моя проблем се реши, загряването е било от неправилна центровка, на помпата към двигателя, имало е закъснение на паленето, сега като бутнах помпата към "аванс" и греенето спря, и по-малко гори и върви.

Майстора който ми слага помпата, само я е сложил и затегнал, "Пали ли? Пали. И готово."
                            Тука почти никой не е чувал за какво е тая пробка между тръбичките, а точно от там се прави тая ,фина настройка на помпа към двигател.
                            Би ли обяснил малко по-подробно, че ми стана интересно!
                            Мерси предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                              Би ли обяснил малко по-подробно, че ми стана интересно!
                              Мерси предварително!
                              Когато има закъснение впръскването, двигателя загрява защото,изгарянето не става в цилиндрите, а в главата и така нататък. На помпата отзад където са тръбичките за дюзите има една пробка ,от там се прави центровката на помпата към двигателя.
                              На моя бус даже пише 9 градуса и 1мм. Утре ще ти се обадя по тел. че сега е мн.късно за повече подробности.

Коментар

Здравеите колеги. Значи: смених главата на Паджерото ми (2.5tdi къса база) и сега имам някой притеснения.Струва ми се да са малко по твърди маркучите отколкото трябва. Има някакав шум в радиатора на парното все едно тече вода или като че циркулира нещо такова, когато го сръчкам малко повече. А иначе температурата при натоварване стига до водоравно, както е на снимката на колегата Тошко.Дали тррбва да се притеснявам или сега като падна тоя хубав сняг, на педала и гас в гората.Благодарство предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X