Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един ШОГУН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още един ШОГУН

Я съберете 3 опел корси и сметнете разхода.Ще го докараме на тонаж и на кубатура и на разход ...
    Днес ходих с едно фиат пунто 1.6 на газ до сандански и даде 10 газ с климатик ,а искаме наще купчини железа да харчат малко
    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
      Kaмене ти да не искаш да гори като Опел Корса.
      Не знам корсата колко гори, не е като джипа и не може да се сравнява с него изобщо.
      Изминати те мили са 256 или 412 км. а стрелката на горивото е под първата чертичка. Останало е малко по малко от 1/4. Колкото толкова. Важното, че свършихме хубава работа и бесавариино. Много съм доволен от джипа.
      GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Не сте ме разбрали , даже съм доволен от разхода, малката джипка ми харчи толкова, но и стила ми на каране на двете коли е различен.
        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Здрасти, Ице!
          Това намерих за АСК. Дано да помогне!
          Успех!
          23A.pdf
          Automatic-Transmission.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
            Здрасти, Ице!
            Това намерих за АСК. Дано да помогне!
            Успех!
            [ATTACH]361891[/ATTACH]
            [ATTACH]361907[/ATTACH]
            Много ти благодаря Ради, но нещо ми е трудно с този руски.
            Ще споделя и с другите за моя проблем, а който може да помогне ще съм много благодарен.
            Ето какво стана.
            Вчера сутринта паля джипа и тръгваме за Тетевен. Като излязох на извън градския път и започна да ми мила лампичката на автомата. Спирам веднага и първото за което се сетих е да проверя маслото, всичко е на ред. Паля и оставам да работи на място, няма да мига. Тръгвам и виждам, че стрелката на километража не работи. Ускорявам още и почва да мига лампичката отново. Тогава забелязах и че автомата се държи все едно е изключен Овър драйва, а лампичката на таблото не свети и включи само до трета скорост. Прещраквах и режимите за спортно и зимно, на зимни включи и четвърта и така до Тетевен. Не усетих разлика в превключването на скоростите, винаги си е било плавно и без ритане. Там по баирите му включвах бавни и пак нямаше промяна. Мен ме съмнява, че е нещо по електриката проблема и най вече по километража, като не отчита с каква скорост се движи и за това не ще да превключва. Да ви кажа , че километража ми е електрически, не влиза жило в него. И автопилота не иска да работи.
            А за капак на всичко, на връщане като ми излезе един сръндак на пътя и вижте какво стана. Не ми се мисли какво щеше да стане ако бях с колата.
            Прикачени файлове
            GSM 0877 08 99 19

Коментар

Лампата на автомата май не трябва да мига, само свети докато не се охлади. Датчика ти е от дясната страна на кутията близко до картера и защитата от палене на скорост, а датчика за скоростомера е на раздатката от лявата й страна откъм задния кардан.
              ПП Не забравяй, че на автомата имаш радиатори за охлаждането на скростите. Водния е с двойно дъно и май пред водния имаше още един със сигурност(поне на моя 2.5 е така).
              ППП не че ми е работа ама сръндака какво го направихте?

Коментар

ППП не че ми е работа ама сръндака какво го направихте?[/QUOTE]

Сръндака се кисне. Утре ще занеса за иследване месо, но ме притеснява ако ме попитат от къде е това.
                Този датчик за скоростомера по какъв начин да го проверя дали работи? Много ме съмнява, че всичко зависи от него.
                GSM 0877 08 99 19

Коментар

Значи на старите паджера(до 96г. мисля) датчика е механичен, а нататък - елекронен. Аз си го гледам за мене си механичния и не мога да се сетя как да се провери освен скъсано жило.
                  Успех с мръвката и колата.
                  Последно редактирано от killyou; 12-09-11, 21:44.

Коментар

Датчика на скоростомера е електронен, с три кабела. Видимо всичко си е на ред, но не знам как да проверя дали е изправен. Давайте идеи, моля.
                    GSM 0877 08 99 19

Коментар

Днес забелязах, че лампичката на автомата започва да мига след като завия по рязко, а нивото на маслото е на максимума. Трябва да ви кажа, че маслото не съм го сменял, нито доливал. Изглежда ми чисто и прозрачно с червеникав отенък. Нивото не е мърдало от както съм купил джипа.
                      GSM 0877 08 99 19

Коментар

А как мериш нивото ,на запален и топъл двигател и скорости или на по друг начин ...
                        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                          А как мериш нивото ,на запален и топъл двигател и скорости или на по друг начин ...
                          Ами на запален и топъл двигател. Ама какви скорости? И защо има 4 деления на пръчката на маслото?
                          GSM 0877 08 99 19

Коментар

То си има Тема .
                            Само да кажа, че вместо да се кара 20-тина км. производителя казва, че автомобила се пали, оставя се да работи на положение "Р" с дръпната ръчна до достигане на температура на маслото 70-80 градуса. След това селектора се прекарва през всички положения, като на всяко положение се оставя за няколко секунди, за да може масло да отиде навсякъде. На края селектора се поставя на положение "N" и се вади щеката. Маслото трябва да е между двете отметки на HOT. Положението COLD е за смяна на маслото. Маслото се налива до долното положение на COLD, след което се прави горната процедура за мерене на масло при топъл двигател.
                            Дано съм бил полезен.
                            Ще пробвам да кача нещо. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:АСК.png
Прегледи:1
Размер:110.4 КБ
ID:5303645 Сори, ама не зная как иначе.
                            Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 14-09-11, 18:18.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                              Ами на запален и топъл двигател. Ама какви скорости? И защо има 4 деления на пръчката на маслото?
                              Както колегата в по горния пост е написал ,мери се на топло масло и гледаш горните две черти HOT ,това е мин. и макс. на кутията

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                                То си има Тема .
                                Само да кажа, че вместо да се кара 20-тина км. производителя казва, че автомобила се пали, оставя се да работи на положение "Р" с дръпната ръчна до достигане на температура на маслото 70-80 градуса. След това селектора се прекарва през всички положения, като на всяко положение се оставя за няколко секунди, за да може масло да отиде навсякъде. На края селектора се поставя на положение "N" и се вади щеката. Маслото трябва да е между двете отметки на HOT. Положението COLD е за смяна на маслото. Маслото се налива до долното положение на COLD, след което се прави горната процедура за мерене на масло при топъл двигател.
                                Дано съм бил полезен.
                                Ще пробвам да кача нещо. [ATTACH=CONFIG]362698[/ATTACH] Сори, ама не зная как иначе.
                                Много благодаря момчета. Аз не го мерих точно така, но днес ще го направя по инструцията. Ще видя дали ще ми даде разлика в нивото.
                                Да ви кажа, че не ми се вярва проблема да е от нивото на маслото, защото от както съм купил джипа, нивото си е все там, по моя начин на мерене /без да превключвам селектора през всички позиции/. А защо и километража не работи и защо включва четвърта предавка само на зимен режим?
                                GSM 0877 08 99 19

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X