Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно виене при десен завой!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно виене при десен завой!

На 110% залагам на лагер. И то на ляв, щом се чува в десен завой. Просто в завоя центъра на тежеста се измества и натоварването на лагера става по голямо. Затова ти вие само в завой. Ако не го смениш ще почне да вие и когато караш направо. Не се чуди а си смени лагера. Преди нова година правих една тойота със същия проблем. При ляв завой вие от дясно. То няма много варианта.

Коментар

Първоначално публикуван от a.hristov Преглед на мнение
      Да! Само при навит волан докрай и преминаване през неравност се чува едно скърцо-изтъргване ...а с този въпрос имам странното усещане, че имаш диагноза от което => лечение ...пък и никой не бяга от една бира
      Имам и двете - и диагноза, и лечение, защото съм минал точно през това. На главините има ограничители на крайното положение при завой. Те опират на специална за целта планка на долния носач. Представляват болт с контрагайка и имат пластмасова капачка на главата на болта. Тя е скъсана при теб и затова като скачаш от бордюр плашиш бабичките наоколо. Намери някакви капачки за там и ще закърпиш временно положението докато се протрият отново. Аз обаче преместих ограничителите на средната(дългата) щанга и забравих за проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Имам и двете - и диагноза, и лечение, защото съм минал точно през това. На главините има ограничители на крайното положение при завой. Те опират на специална за целта планка на долния носач. Представляват болт с контрагайка и имат пластмасова капачка на главата на болта. Тя е скъсана при теб и затова като скачаш от бордюр плашиш бабичките наоколо. Намери някакви капачки за там и ще закърпиш временно положението докато се протрият отново. Аз обаче преместих ограничителите на средната(дългата) щанга и забравих за проблема.
        Аз се бях вглеждал в тези гайки и насрещните им планки, но се чудех какво точно да набия там за проба и единствено ми идваше на ум, да си резна едни квадратни парченца от гумена транстпортна лента и да ги лепна в/у насрещниците ...но "какво по дяволите ЛЕПИЛО да използвам" се питах и така и не успях да реша
        ...и сега бирата до Панагюрище с куриер ли трябва да я пращам
        PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
        Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Няма да стане с никакво лепило, освен това парченцата от ГТЛ са прекалено дебели и ще намалиш ъгъла на завиване на колелата. Това са си точно тънки капачки, прояви малко въображение и ще намериш някакви, а аз ще гледам да снимам моето решение.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Няма да стане с никакво лепило, освен това парченцата от ГТЛ са прекалено дебели и ще намалиш ъгъла на завиване на колелата. Това са си точно тънки капачки, прояви малко въображение и ще намериш някакви, а аз ще гледам да снимам моето решение.
            То с лепилото беше идея само за пробата - игнориране на проблема така да се каже, а после вече щях да напрегна фантазията си за нещо по смислено
            Снимките от твоето решение ще са от полза за всички или само за тези, които сме с I-ци, че не съм много запознат с предниците на II-ки, III-ки и т.н. PAJERO.
            PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
            Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Eто и последното откритие по моя виещ проблем.Вчера Любо откри,че това виене идва не от всички предположения,а от нещо различно.Оказа се,че при завой в дясно и виеща"причина" натискайки спирачката шума изчезва.Което ни наведе на мисълта,че е възможно от съвсем разбитите селенови втулки да дава изменение в спирачния апарат или нещо по системата.Днес оставих да сменят втулките и се надявам всичко да е от тях.Или може би НЕ?Ще пиша пак!

Коментар

От втулките,няма как спирачният апарат да се мести! Най вероятно мърда диска,опира в накладките,и от там този шум.А диска ще се измества от луфт в главината.Оберете малко луфта на лагерите,за да не мърда диска(странично).
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря!Дано да е от това.Майстора все няма време да ме приеме.в петък съм на подемника.

Коментар

Днес сменихме,селеновите втулки!Преди да ги смени, майстора е покарал джипката,за да усети лично виенето от какъв тип е.С две думи.Не може да го открие и туй то.Не е лагер,не е ходова част,не е хидравлика.При виене и натискане на спирачката "търкането"изчезва.Луфт в главината няма!А то си пее познатата си песен!Ще взема да свикна най-накрая!

Коментар

Ако искаш,ела в понеделник или през някой друг ден от седмицата до сервиза,че така,от компа няма да го хванем! Телефона ми е по-долу!
                      088пет722пет99

Коментар

Ще се чуем в понеделник!Благодаря!

Коментар

Имам два въпроса към теб.
                          1 С какви хъбове си?
                          2 Скоро да си им правил профилактика?
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                            Имам два въпроса към теб.
                            1 С какви хъбове си?
                            2 Скоро да си им правил профилактика?
                            честно да ти кажа нямам идея!И днес не открихме кое по-точно вие.Super select 2800.-1995g.

Коментар

Първоначално публикуван от tozzidozzi Преглед на мнение
                              честно да ти кажа нямам идея!И днес не открихме кое по-точно вие.Super select 2800.-1995g.
                              Не мога да го коментирам, съжалявам.
                              Аз съм с ръчни и при профилактика, монтьора сложи повече грес в единия и започна едно виене, но докато разбера от къде е доста се чудих. Защото вие само при заключени хъбове.
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Неговия е с капачки,ама откъде ще се получи виене,незнам! Видимо нищо! Нови дискове и накладки,няма луфт в главината. А се влияе от натисната спирачка!!Незнам,аз неможах да го хвана!
                                088пет722пет99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X