Здравейте,от известно време при десен завой започна да вие нещо в ходовата част.Интересното е ,че се случва щом направя няколко кръгчета из квартала.При студено време не се"обажда".Открихме,че селеновите втулки на горния носач са заминали,но това силно ме съмнява ,че е причината.Ако не е лагер,какво може да е?Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Странно виене при десен завой!
Свий
X
-
От: Странно виене при десен завой!
От втулките скърца - като стара креватна пружина. И скърца точно като навиваш волана, а предницата се мърда: като навиваш наляво - нагоре, а надясно - надолу. Досега не съм се опитвал да си отговоря на въпроса "защо?", но е факт.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
-
Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеОт втулките скърца - като стара креватна пружина. И скърца точно като навиваш волана, а предницата се мърда: като навиваш наляво - нагоре, а надясно - надолу. Досега не съм се опитвал да си отговоря на въпроса "защо?", но е факт.
При десен завой от ЛЯВАТА СТРАНА ЛИ СЕ ЧУВА?Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !
Коментар
-
Игленият лагер виещи звуци няма как да издава - разпада се много преди да стигне до виенето. Втулките издават само звука, който съм описал горе. Написах го с цел да стане ясно, че те НЕ са причината в случая. Клавиатурната диагностика рядко може да се похвали с особена резултатност. Ако причината е лагер, това може да се провери и от сам човек с крик - не е нужен консилиум от професори, нито специфично оборудване за ремонт на космическа совалка.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
[QUOTE=svetlio_cbr600;1401380]Колегата казва, че Вие, а не че Скърца. За мен 90% .лагер Възможно е като го раздвижи прецакания лагер да грее и да вие повече. Селеновите Фтулки трябва да се оправят,защото и те може да допринасят за дефектирането на лагера. Има и едно малко лагерче на полуоската трябва и то да се види, но едва ли ще Вие от него силно.
При десен завой от ЛЯВАТА СТРАНА ЛИ СЕ ЧУВА?[/QUOTE
Чува се в ляво,но когато вдигнем на стенд джипа виенето изчезва.Само когато ходовата част е натоварена,тогава се появява въпросния шум.Благодаря ти!
Коментар
-
Открихме,че селеновите втулки на горния носач са заминали,От втулките скърца - като стара креватна пружина. И скърца точно като навиваш волана, а предницата се мърда: като навиваш наляво - нагоре, а надясно - надолу, но моя катраник на горните носачи няма СЕЛЕНОВИ втулки, а е с едни резбови-червячни-капачки с гресьорки. Преди време съм ги отварял за основно чистене и инспекция, бяха добре - смених им греста и им оправих запресованите капачки, че се бяха разцепили и гресьорките бяха пред падане, после пак гресиране с такламита, но скърцотенето не изчезна
. До ден днешен го гресирам редовно през 3-4 месеца, но пак си скрибуца нещо отпред при навит волан и слизане от бордюр-примерно
...та се чудя дали може да скърца от долните носачи
, все пак са на 20+ години, та дори и колата да не се кара през блата и калищаци.
PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик
Коментар
-
Първоначално публикуван от a.hristov Преглед на мнение.но пак си скрибуца нещо отпред при навит волан и слизане от бордюр-примерно...та се чудя дали може да скърца от долните носачи
, все пак са на 20+ години, та дори и колата да не се кара през блата и калищаци.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПри навит докрай волан само ли се чува това скърцане?
Коментар
-
Колега, Tozzidozzi от горе посоченото оставам с впечатлението, че още не си открил причината. Пак ти казвам - Защо все пак не го погледнете тоя лагер на главината. По това което казваш съм почти сигурен че ти е от лагера, Даже там беше някакъв двоен или бяха два(миналата Зима сменявах от едната страна и съм забравил точно как беше). Иначе това се отнася не само за Паджеро а за всички автомобили, почне ли да вие - лагер,започне ли да дере-накладки,започне ли да трака - каре и т.н.
А и ти казваш, че Вие когато има повече натоварване ааа защо ли обяснявам повече - това трябва да е.
Все пак като разбереш - пиши !Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПри навит докрай волан само ли се чува това скърцане?от което => лечение
...пък и никой не бяга от една бира
Последно редактирано от a.hristov; 14-01-11, 23:05.PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик
Коментар
-
Хаааааааааа Страхотни сте!Май ще сменя първо майстора ,а сетне лагера.Тъй като ми каза,че не е лагер.Понеделник имам ЛАГЕРОчас ,тогава ще сменя и селеновите втулки и обстойно ще прегледаме лагерите.А от почерпка с бира или каквото и да е аз не се боя.Жалко ,че няма по-често срещи на Паджеровци.Благодарско на всички!
Коментар
-
Първоначално публикуван от tozzidozzi Преглед на мнениеМай ще сменя първо майстора ,а сетне лагера.Тъй като ми каза,че не е лагер.!
Представи си, че не е от лагера ???Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар