Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно виене при десен завой!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно виене при десен завой!

Здравейте,от известно време при десен завой започна да вие нещо в ходовата част.Интересното е ,че се случва щом направя няколко кръгчета из квартала.При студено време не се"обажда".Открихме,че селеновите втулки на горния носач са заминали,но това силно ме съмнява ,че е причината.Ако не е лагер,какво може да е?Благодаря!

От: Странно виене при десен завой!

От втулките скърца - като стара креватна пружина. И скърца точно като навиваш волана, а предницата се мърда: като навиваш наляво - нагоре, а надясно - надолу. Досега не съм се опитвал да си отговоря на въпроса "защо?", но е факт.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От къде си сигурен, че не е лагер? Така както го описваш прилича да е това, макар и със зависимост от температурите.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        От втулките скърца - като стара креватна пружина. И скърца точно като навиваш волана, а предницата се мърда: като навиваш наляво - нагоре, а надясно - надолу. Досега не съм се опитвал да си отговоря на въпроса "защо?", но е факт.
        Колегата казва, че Вие, а не че Скърца. За мен 90% .лагер Възможно е като го раздвижи прецакания лагер да грее и да вие повече. Селеновите Фтулки трябва да се оправят,защото и те може да допринасят за дефектирането на лагера. Има и едно малко лагерче на полуоската трябва и то да се види, но едва ли ще Вие от него силно.

При десен завой от ЛЯВАТА СТРАНА ЛИ СЕ ЧУВА?
        Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Игленият лагер виещи звуци няма как да издава - разпада се много преди да стигне до виенето. Втулките издават само звука, който съм описал горе. Написах го с цел да стане ясно, че те НЕ са причината в случая. Клавиатурната диагностика рядко може да се похвали с особена резултатност. Ако причината е лагер, това може да се провери и от сам човек с крик - не е нужен консилиум от професори, нито специфично оборудване за ремонт на космическа совалка.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

[QUOTE=svetlio_cbr600;1401380]Колегата казва, че Вие, а не че Скърца. За мен 90% .лагер Възможно е като го раздвижи прецакания лагер да грее и да вие повече. Селеновите Фтулки трябва да се оправят,защото и те може да допринасят за дефектирането на лагера. Има и едно малко лагерче на полуоската трябва и то да се види, но едва ли ще Вие от него силно.

При десен завой от ЛЯВАТА СТРАНА ЛИ СЕ ЧУВА?[/QUOTE
            Чува се в ляво,но когато вдигнем на стенд джипа виенето изчезва.Само когато ходовата част е натоварена,тогава се появява въпросния шум.Благодаря ти!

Коментар

Утре ще сменя втулките и пак ще опиша новата ситуация.Благодаря Димо!

Коментар

Открихме,че селеновите втулки на горния носач са заминали,
                От втулките скърца - като стара креватна пружина. И скърца точно като навиваш волана, а предницата се мърда: като навиваш наляво - нагоре, а надясно - надолу
                ... това за креватната пружина е много точно определение, но моя катраник на горните носачи няма СЕЛЕНОВИ втулки, а е с едни резбови-червячни-капачки с гресьорки. Преди време съм ги отварял за основно чистене и инспекция, бяха добре - смених им греста и им оправих запресованите капачки, че се бяха разцепили и гресьорките бяха пред падане, после пак гресиране с такламита, но скърцотенето не изчезна. До ден днешен го гресирам редовно през 3-4 месеца, но пак си скрибуца нещо отпред при навит волан и слизане от бордюр-примерно ...та се чудя дали може да скърца от долните носачи, все пак са на 20+ години, та дори и колата да не се кара през блата и калищаци.
                PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

ХМ!Странно,но не ми се вярва да е от това.Не е скрибуцане а песен на метала.

Коментар

Първоначално публикуван от a.hristov Преглед на мнение
                    .но пак си скрибуца нещо отпред при навит волан и слизане от бордюр-примерно ...та се чудя дали може да скърца от долните носачи, все пак са на 20+ години, та дори и колата да не се кара през блата и калищаци.
                    При навит докрай волан само ли се чува това скърцане?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      След като направя няколко кръгчета и позагрее,на нормален десен завой си вие.Само в движение го прави!Сутрин на студено НЕ!ЕХ,ех какво ли щеше да е форума без хора като вас.Загрижени и отзивчиви!

Коментар

Колега, Tozzidozzi от горе посоченото оставам с впечатлението, че още не си открил причината. Пак ти казвам - Защо все пак не го погледнете тоя лагер на главината. По това което казваш съм почти сигурен че ти е от лагера, Даже там беше някакъв двоен или бяха два(миналата Зима сменявах от едната страна и съм забравил точно как беше). Иначе това се отнася не само за Паджеро а за всички автомобили, почне ли да вие - лагер,започне ли да дере-накладки,започне ли да трака - каре и т.н.

А и ти казваш, че Вие когато има повече натоварване ааа защо ли обяснявам повече - това трябва да е.

Все пак като разбереш - пиши !
                        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Да! Само при навит волан докрай и преминаване през неравност се чува едно скърцо-изтъргване ...а с този въпрос имам странното усещане, че имаш диагноза от което => лечение ...пък и никой не бяга от една бира
                          Последно редактирано от a.hristov; 14-01-11, 23:05.
                          PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                          Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Хаааааааааа Страхотни сте!Май ще сменя първо майстора ,а сетне лагера.Тъй като ми каза,че не е лагер.Понеделник имам ЛАГЕРОчас ,тогава ще сменя и селеновите втулки и обстойно ще прегледаме лагерите.А от почерпка с бира или каквото и да е аз не се боя.Жалко ,че няма по-често срещи на Паджеровци.Благодарско на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от tozzidozzi Преглед на мнение
                              Май ще сменя първо майстора ,а сетне лагера.Тъй като ми каза,че не е лагер.!
                              Колега,не прибягвай до крайни мерки!!! Човека може и да е прав а може и да не е. Просто мини при някой друг да го погледне. Това което си пишем тук за техническите въпроси без да сме погледнали е малко несериозна диагностика, както каза колегата Stargazer

Представи си, че не е от лагера ???
                              ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X