Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 3.0 вдигане на оборотите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Pajero 3.0 вдигане на оборотите

От тръбите категорично не може да дими. Може да тече.
    Диагностика не ти е необходима. Просто свали и почисти степмотора. Рядкост е да изгори. По-скоро има задръстване с нагар - особено при поизносен двигател.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Един малък "ъпдейт". Ходих на диагностика в bosch, но за съжаление се оказа, че буксата не е на мястото си... просто нямаше как да ме закачат и да прегледат какво стана. Разказах на майстора какво става(м/у другото беше доста симпатичен човек и си каза каквото не може не може) и той каза, че за миризмата и за богатата смес се съмнява във доста неща от които и дебитомера. Каза обаче, че нищо не може да направи без да го върже и да прочете за какво иде реч. Разбрахме се за след празниците на 4ти да отида. Разказах му вашите мнения за стъпковия мотор за проблема с оборотите и той се съгласи. Каза обаче, че иска първо да го върже и след като излезе всичко на яве да действа. Ще пиша какво е станало след празниците. За съжаление неможа да ми вдигне оборотите временно, защото каза че на моя мотор нямало такъв болт. Има други некви ама ми каза да не ги пипам защото после става сериозна играчка с настройката.
      GSM: 0898 554713
      Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
        ... За съжаление неможа да ми вдигне оборотите временно, защото каза че на моя мотор нямало такъв болт...
        Аман от талибани, набедени за майстори!
        Глупаците от Мицубиши са предвидили регулиране на оборотите, но щом "майсторът" ти казва, че няма, значи няма
        Въпросният 6G72 е доволно прост двигател и след като с него не могат да се преборят не стъпвай повече там.
        Необходима ти е единствено плоска отвертка.
        Покажи му го. Буксата също е на мястото си - просто не е, където я е търсил. Това не е германски леген
        Ако се затрудняваш и си от София мога да ти съдействам 0886 24 24 93
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Scrapheap; 17-12-10, 09:52.

Коментар

Е то този винт не регулираше ли сечението на канал, дето е като байпас около дроселната клапа? Шото ако е такъв, би трябвало да го има при всички инжекциони (май).
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ахъм! - регулира се просветът за въздуха при затворена клапа=регулиране на малките обороти (idle), които при въпросния автомобил трябва да бъдат около 750

Коментар

Е що тогава тоя "майстор" не го вижда?

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                Е що тогава тоя "майстор" не го вижда?
                Това не мога да знам, но винт категорично има.
                Както колегата е описал проблема, мисля че е добре да се демонтира цялото тяло на дросела. На него е и стъпковия мотор и въпросния канал с винт. Проверяват се веригите на моторчето, както и механичното му състояние, почиства се иглата му, барабар с канала и се сглобява обратно. Операцията нито е особено трудоемка, нито сложна.

Коментар

Много благодаря за изчерпателната информация. Ще се радвам ако можем да се видим за 10 минути през събота или неделя да вдигнем малко оборотите, че ме притеснява да не направя белата сам. Иначе наистина искам да отида и на диагностика за да проверя цялостното състояние и всичко което може да изхвърчи.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Това не мога да знам, но винт категорично има.
                  Както колегата е описал проблема, мисля че е добре да се демонтира цялото тяло на дросела. На него е и стъпковия мотор и въпросния канал с винт. Проверяват се веригите на моторчето, както и механичното му състояние, почиства се иглата му, барабар с канала и се сглобява обратно. Операцията нито е особено трудоемка, нито сложна.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Ахъм! - регулира се просветът за въздуха при затворена клапа=регулиране на малките обороти (idle), които при въпросния автомобил трябва да бъдат около 750
                    По-точно 700 +/- 50 об/мин. , тоест в границите от 650 до 750 об/мин.
                    LZ5ZI qth HASKOVO
                    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                      По-точно 700 +/- 50 об/мин. , тоест в границите от 650 до 750 об/мин.
                      Принципно е така, но на автомата му е по-гот малко по-високи, особено зимата.

Коментар

Я кажете тогава защо на моя като ги вдигнах и той си ги свали пак сам на 600 об.
                        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от pH Преглед на мнение
                          Един малък "ъпдейт". Ходих на диагностика в bosch, но за съжаление се оказа, че буксата не е на мястото си...............

........Разбрахме се за след празниците на 4ти да отида.

Много странно , че не може да намери буксата ! Аз бих се запитал щом сега не я е намерил как ще я намери на 4ти ?
                          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Има и малко предистория. Таблото ми е сваляно, защото ми беше протекъл радиатора на парното. Майстора се осъмни, че най вероятно е забита някъде зад централната конзола и ще разглобява докато я намери. Ако не я намери каза, че има начин да се върже към "централата" или както се казва там. Аз съм малко прост и не запомних.

Коментар

Пепи. Каквото и да е правено по автомобила няма никакво значение. Буксата за диагностика трябва да е на такова място, че да не се налага разглобяване. Смисъла на диагностиката е следния:
                              -установяване на състояние без разглобяване.
                              Японците надали са олигофрени, които ще скрият букса за диагностика на майка си в з@.ника. Проблема си е в майстора. Като не знае къде да търси да чете книжки.

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                                Пепи. Каквото и да е правено по автомобила няма никакво значение. Буксата за диагностика трябва да е на такова място, че да не се налага разглобяване. Смисъла на диагностиката е следния:
                                -установяване на състояние без разглобяване.
                                Японците надали са олигофрени, които ще скрият букса за диагностика на майка си в з@.ника. Проблема си е в майстора. Като не знае къде да търси да чете книжки.

Прави сте за това, но и аз гледах с него и я нямаше....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X