Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какъв препарат за радиаторчето на парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: какъв препарат за радиаторчето на парното

я провери тръбите дали са топли,щот на мен ми звучи като задръстено радиаторче-щом като го натовариш почва да духа по топличко,значи въздуха минава през радиаторчето..
    след като клапата топло/студено е механична-няма проблем,проблемни са електрическите на климатрониците..
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
      я провери тръбите дали са топли,щот на мен ми звучи като задръстено радиаторче-щом като го натовариш почва да духа по топличко,значи въздуха минава през радиаторчето..
      след като клапата топло/студено е механична-няма проблем,проблемни са електрическите на климатрониците..
      Днес проверих тръбите...

Да започна малко по-отдалече. Зад двигателя има две метални тръби (съединения), от блока предполагам (вход и изход). Забравих да кажа, че имам АГУ и съответно топла вода минава и през него.
      От едната метална тръба тръгва гумена тръба влиза в тройник, който разделя топлата вода за изпарителя(вход) и за казанчето на парното (вход). От изхода на изпарителя и изхода на парното тръбите пак влизат в тройник и от там в другата метална тръба към блока.

Като застана с лице към коша с мотора, лявата тръба към радиаторчето за парното си мисля че е вход, а дясната изход.

Резултатите: При достигане на 90 градуса на таблото ( много бързо си ги достигна и ги заковава твърди), пипнах маркучите за парното - видимо леко затоплени. Проверих водните съединения към водния радиатор - студени ( значи термостата работи).

След известно време (10 мин) левия маркуч ( входа ) за парното започна да пари (много горещ), а десния маркуч си остава топъл!? Ако съдя от коментарите излиза, че имам запушено казанче и правилно съм попаднал в тази тема. Ще пробвам всички методи за прочистване да видим какво ще излезе накрая.

Между другото перката зад водния радиатор си върти постоянно, а големия кръг не беше отворил след 15 мин. работа. Това всичко ок ли е?

Поздрави
      Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
      Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Радиаторчето на парното ти е полузадръстено.
        Промий го в двете посоки и вероятно ще се реши проблема.
        Щом не ти загрява колата,значи големият кръг си отваря когато трябва.
        ТЕЛ:0886301378

Коментар

И аз съм със сходен проблем с парното.Прочистихме цялата система,наляхме нов антифриз и смених термостата.На таблото имам лостче което контролира притока на въздух.Мисля,че се движи както си иска.Възможно ли е всички мъки да идват от клапите и как да се справя с тях.Дефектен термостат?Благодаря!

Коментар

Свали жабката и си заври главата там, след което почни да въртиш "врътката" за топло и студено. Ще видиш какво прави жилото, т.е. какво движи или не движи. Ако и така не се вижда нищо, ще трябва да свалите и секцията за изпарителя за да видите дали няма проблем с клапите. А най добре, ако ти се занимава и има кой да го направи - свалете таблото и разглобете всичко. Все ще се намери проблема, а и при сглобяването ще облепиш дунапрен по клапите, тъй като съм сигурен че оригиналния вече го няма...

Ама на първо време откачи жабката и връткай топло-студено и виж рамото на клапата на края на жилото дали се движи и колко се движи. Трябва да се движи около 3-4 най много 5 сантиметра. А може и самия "кожух" на жилото да се е откачил. Трябва да е застопорен зада си върши работата...
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
              Свали жабката и си заври главата там, след което почни да въртиш "врътката" за топло и студено. Ще видиш какво прави жилото, т.е. какво движи или не движи. Ако и така не се вижда нищо, ще трябва да свалите и секцията за изпарителя за да видите дали няма проблем с клапите. А най добре, ако ти се занимава и има кой да го направи - свалете таблото и разглобете всичко. Все ще се намери проблема, а и при сглобяването ще облепиш дунапрен по клапите, тъй като съм сигурен че оригиналния вече го няма...

Ама на първо време откачи жабката и връткай топло-студено и виж рамото на клапата на края на жилото дали се движи и колко се движи. Трябва да се движи около 3-4 най много 5 сантиметра. А може и самия "кожух" на жилото да се е откачил. Трябва да е застопорен зада си върши работата...
              Ще опитам тези дни тази операция и дано се увенчае с успех.Благодаря ти!

Коментар

Вчера,отстраних жабката и няколко кори под нея и видях въпросната клапа.Беше блокирала по средата.Оказа се,че лостчето от купето е заяло и не може да контролира клапата за външен приток и циркулацията в купето.сега съм я оставил отворена за да върти въздуха в купето и парното е мнооого по-добро .има какво да се желае още ,но малко се уморих да се занимавам с един и същ проблем.Стрелката на таблото все още не отчита температурата на водата въпреки новия датчик.Ще се занимавам по нататък със същия проблем.Сега е на ред лагер или неприятното виене в предно ляво колело.

Коментар

Ама тая клапа почти няма общо с топлото (тая над моторчето). Само ще почнат да ти се потят яко "джамовете". Клапите които те интересуват се намират точно зад копчетата на климатика и степените на парното и двете врътки за парното. Виж те дали движат. Няма нужда да сваляш жабката - само я откачаш от двете палчета и тя пада надолу. После клапите се виждат.

LZ1BGD

Коментар

По нагоре си писал че си с АГУ и си с тройници...махни ги и пусни водата/антифриза/последователно да минава–влиза в АГУ излиза и влиза в парното.В момента водата прави по-голяма цирколация през АГУто и по-малка през радиаторчето,тя търси най прекия път както тока.

Коментар

Първоначално публикуван от boyko Преглед на мнение
                      По нагоре си писал че си с АГУ и си с тройници...махни ги и пусни водата/антифриза/последователно да минава–влиза в АГУ излиза и влиза в парното.В момента водата прави по-голяма цирколация през АГУто и по-малка през радиаторчето,тя търси най прекия път както тока.
                      По-тъпо нещо не бях чувал....
                      Дано никой не взима това насериозно, че ще има още теми "духа студено"...

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                        По-тъпо нещо не бях чувал....
                        Дано никой не взима това насериозно, че ще има още теми "духа студено"...
                        Принципно има логика, когато диаметрите на тройника и маркучите са с различен диаметър -> охладителната течност да си търси по-голямото проходно сечение, където съпротивлението е доста по-малко.
                        Не бива обаче да се пренебрегва и евентуалният затлачен радиатор на отоплението, който също би създавал излишно съпротивление и течността да "бяга" от него - независимо от кви-и-да е диаметри и сечения.
                        PAJERO I, 2.5 TDI, 90г., къса база, "палатка"
                        Mercedes-Benz E250 Diesel, 95г., комби, автоматик

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X