Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за спортен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за спортен филтър

Първоначално публикуван от keymaker Преглед на мнение
    Е да де ама нали като се позадръсти филтъра и дилзела почва да харчи в + и подпушва повечко чернилка ,а бензина почва да подхарчва над редовното ,което говори за богата смес пък електрониката пак си работи и си ограничава от кое колко . Все пак и тези системи за управление си имат някякви ганици в които могат да се справят.
    А практиката и простата сметка показват ,че 96-те лв. които съм похарчил за филтър които се обслужва веднъж на 30-40 хил. и при навътяни 100 - тина хил. вече се е изплатил само от това че не купувам филтър за 12-15 лв.на 5-6 хил.
    Добре, нека е така. Тогава следва въпрос защо производителите не комплектоват автомобилите си с такива филтри още при производството им? Увеличението на себестойносста на колата ще е нищожно при цена, и то на дребно, от 50 евро на такъв филтър, а предимствата, които дава, ще увеличат значително конкурентноспособността на автомобила, следователно и продажбите. Но те не го правят. Защо?
    VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
    MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Никога не забравяйте, че производителите решават свои проблеми, а не точно нашите. А спортните филтри си имат и недостатъци.

Коментар

Спортния филтьр както му викате имаше около 20 пьти по-малко филтрираща площ от оригинала.Какво прави на дебитомера е показвано.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          А спортните филтри си имат и недостатъци.
          - oчевидно, след като има, и то по-често, конвенционални. И те са?
          VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
          MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Пропускат повече прах, вдигат повече шум, обикновено вземат въздух от не най-подходящата област в моторния отсек, изискват поддръжка - миене, омасляване, правят повече пулсации в налягането.

Коментар

и са 5 - 6 пьти по-скьпи от оригинала.Ако дебитомера ти е с гореща жица най-общо казано и разказва играта с постьпването на омаслен вьздух,масло попада на жицата и си за нов дебит.Моя на далавера малко под 200 кинта,за осмака около 500,оригинален филтьр 12 кинта и как да го смятам не ми излиза сметката.

Някои пичове с големи предни капаци и малки мотори под тях сменят кутията на вьздушния филтьр и пак ползват оригинален филтьр.Да речем слагаш кутия от 300Д на мотор 200 бензин - филтьра пак ти е 12 кинта,но като размер е доста по-голям.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:488964442_u5B8R-XL.jpg
Прегледи:1
Размер:225.1 КБ
ID:5218527

Име:488968718_yWzuG-XL.jpg
Размер:274.4 КБ
ID:5218528

Име:488967801_iLhfX-XL.jpg
Размер:339.2 КБ
ID:5218529

Спортния за мойта кола е 0.25 квадрата,а нормалния МАН е 3.5.Спорта пуска 100 микрона,Мана пуска 20.

Това горе е филтьр от някаква джипка.Представи си сега как намираш от някаква морга 2 филтьрни кутии,правиш им една снадка и слагаш 2 оригинални филтьра за голям дизел.Става много спортен веднага.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

според мен си струва ,инвестицията ... аз съм карал и карам такъв,не на паджерото а на кола ,а двигателя си е двигател,кола джип ...пробваите да тичате като дишате само прес носа и тичаите дишаики и прес устата ,как ще ви е по лесно ..... естествено истински ,е тези по 15 -20 лв.не си струват трябва да ги сменяте на всяка смяна на маслото .... отначалото се усеща разлика във вървежа ,докато се свикне ... а разхода слиза до 1 литър ,това е за кола с турбо 16v....

не се лъжеш колега точно там е ....няма да съжалявате ако си купите ...
                  Последно редактирано от CarTest™; 23-10-10, 09:41.
                  MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                  MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                    ...пробваите да тичате като дишате само прес носа и тичаите дишаики и прес устата ,как ще ви е по лесно ..... ...

Пробвал съм, ама ..... ми влизат мухи в устата!!!
                    Дано, разбираш какво се опитвам да ти кажа .....

P.S.
                    В българската азбука има и главни букви, дори има и буква Й(й)
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да знам колега има ...но аз съм с фонетика без кирилица , клавиатурата е само латиница и затова икраткото го няма ,засъжаление ...а относно мухите не с еумира от няколко мухи ;-)))
                      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Аз също пиша само на фонетика!!! От години ..... май ... 25 ще станат.

На мястото на J(j) се намира Й(й) .....

Това между другото.

А мухите .... този "спортен" филтър пуска много големи частици ... тоест "мухи"
                        Виж и помисли какво е писал колегата:

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Спортния за мойта кола е 0.25 квадрата,а нормалния МАН е 3.5.Спорта пуска 100 микрона,Мана пуска 20.
                        Между другото ... 100 микрона е много добра шкурка ... за финно шлайфане ...
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ми то, не е ли за това "спортен" - по-бърже да стигне до основен ремонт на цилиндри и бутала?

Коментар

Аз като се задьхам и ми падат конете.губя мощност един вид.Спортния филтьр ми е чудно как ги вдига и как пада разхода като и аз карах такива и ньцки,ни ми падна ни ми се вдигна.Не намирам и дино графики които да показват увеличаване на мощноста на мотор,а тьрся вече 3 години.

Мога да покажа по-големи филтри какво правят,но не е на Мицу,а на Мерц.Общо казано вдигат 10 коня на 380 такива и самата кутия е 1500 / ОК сьм с нулите /кинта от тукашните.

Верно е и друго - вкарал ли си я в гората,малко или много си я прежалил вече и не тьрсиш още 500 000 километра от мотора.Ако си говорим обаче кое и как задьнва,с кое диша мотора и кое колко пази..................забранено е да се псува,но ако не беше да сьм им теглил една майна.

На резервата сьм с такьв филтьр все още,но и нея без филтьр мога да я карам както са някои морски мотори кьдето пьк често се срещат К&Н филтри.За пьтя обаче при положение,че имам място под капака,има от кьде да намеря маркуч за да сьбера двете кутии или да сменя малката с голяма...........забравям за К&Н еле ако МАФа ми е 500$.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

То ако смятате да карате тези коли по още 20 г. е друг въпрос,няма нищо хубаво и безвредно ...а това за вървежа и разхода го казвам от личен опит ''mazda 323 turbo 4x4 16v '' карана е в световния рали шампионат 87-89 г. тез коли са само още няколко бройки в BG.
                              А за ''Й '' благодаря .... човек се учи докато е жив ....

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                За пьтя обаче при положение,че имам място под капака,има от кьде да намеря маркуч за да сьбера двете кутии или да сменя малката с голяма...........забравям за К&Н
                                Би ли пояснил малко упражнението? Ползваш само съществуващия вход за въздух и монтираш успоредно втората кутия - правилно ли разбирам?
                                При Паджерото има доволно място за тая работа, но входът за въздуха е тесен и много засукан, ако не е слаган шнорхел - та не е ясно дали ще достига входящия поток или втория филтър просто ще си кюта отстрани.
                                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X