Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал Паджеро II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диференциал Паджеро II

Какво ти се върти в главата? По-бавни или по-бързи си решил да си подариш за рожденния ден?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Какво ти се върти в главата? По-бавни или по-бързи си решил да си подариш за рожденния ден?
      Ориентирам се колко големи гуми могат да издържат мойте, най-вече предния. В момента съм със 180 милиметров, намерил съм 200 милиметров, който с малко късмет ще влезе на мястото на моя без почти никакво преправяне, освен тампони с изместен център. От трилитрово терано 1-ца, ако е и с правилното предавателно число (4.625), намерил съм и заден със същото (старото терано 2 е с такова предавателно число). После разни 33-ки ми се въртят...

Абе в много ранна фаза е проекта. Просто търся и сравнявам, че да знам какво може да се очаква.

Другото - за 200 милиметров има блокажи. За 180 - не. Има патроли с 200 милиметров преден, например - 160 и 260. Разбираш за кво иде реч, предполагам.

Между другото, 4.875 има и за мойте дифове. И 5 и нещо даже има.

А най-хубавото на нисанските мостове е че не се трошат, та затова са и евтини.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По принцип са еднакви на 3.5 и 2.8.
        но има и изключения.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
          По принцип са еднакви на 3.5 и 2.8.
          но има и изключения.
          И аз така бях чувал, ама друго си е да ти го кажат в прав текст хора, човъркали се с тия работи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ориентирам се колко големи гуми могат да издържат мойте...
            Aз пък като чух 4,625 и веднага си помислих, как на 3,5-етака ще му пасне един як цял мост отпред.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Aз пък като чух 4,625 и веднага си помислих, как на 3,5-етака ще му пасне един як цял мост отпред.
              Има китове. И за паджеро, и за терано. В Япония има и терано 3.5, между другото. Явно обаче никъде другаде не е продавано, вероятно е и някаква къса-къса серия. Двигателя е развитие на трилитровия, поне до колкото знам. 350ZX (ако не бъркам модела) е с такъв, ама с турбини и прочие чудеса. Има и някакъв 3.3 литров турбодизел, между другото. Даже в английския eBay наскоро продаваха един, а аз мигах ли мигах като как така тоя двигател е за терано.

Това европейците сме си стисната работа. От топлийка 100 метра бодлива тел правим.

Коментар

Здравейте, искам да продължа темата с диференциалите, но този път за маслото за LSD. В литературата за Паджеро 2, 91 с LSD дават Castrol Hypoy LS, GL5 SAE 90, но има и синтетично Castrol SAF-XJ, GL5 SAE 75W-140, което не е съществувало към момента на производство на тази кола. Въпросът ми е, дали не е по-добре сега да се сложи синтетичното, предвид по-високото качество и разните му добавки. Ако някой има впечатления и мнение моля да ги сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от Pajero II Преглед на мнение
                  Здравейте, искам да продължа темата с диференциалите, но този път за маслото за LSD. В литературата за Паджеро 2, 91 с LSD дават Castrol Hypoy LS, GL5 SAE 90, но има и синтетично Castrol SAF-XJ, GL5 SAE 75W-140, което не е съществувало към момента на производство на тази кола. Въпросът ми е, дали не е по-добре сега да се сложи синтетичното, предвид по-високото качество и разните му добавки. Ако някой има впечатления и мнение моля да ги сподели.
                  Аз съм с такова (75W140), но не на Castrol. Слагай, няма да съжаляваш. Хем на дифа ще му е по-добре, хем ако не дай боже влезе водица няма да заприлича чак толкоз на бозица от раз.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Аз съм с такова (75W140), но не на Castrol. Слагай, няма да съжаляваш. Хем на дифа ще му е по-добре, хем ако не дай боже влезе водица няма да заприлича чак толкоз на бозица от раз.
                    Благодаря за мнението! Днес мисля да я свърша тая работа и да отида в къра да пробвам ЛСД-то, добре ли работи. После ще споделя впечатления.

Коментар

Дай те някакъв генератор за vin че искам да разбера на моето паджеро колко му е предавателно число отзад.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                        Дай те някакъв генератор за vin че искам да разбера на моето паджеро колко му е предавателно число отзад.
                        вдигни, врътни един оборот на задната (или предната) гума, и гледай колко оборота ще направи кардана. Мойто предавателно число така си го видях. Вариантите предполагам са 2 или 3, тъй че не е трудно да се прецени кой от тях е при теб.

Коментар

Като преключа с другите операции и това ще пробвам,макар че на 3000-то е 4.875
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                            Като преключа с другите операции и това ще пробвам,макар че на 3000-то е 4.875
                            Еми, ако е само един варианта, какво ще му гледаш? Предполагаемо по-бързите са 4.625 и 4.375. Не знам обаче при мицубиши дали е същия ред като при нисан (нисан имат също 4.875). Бележиш с тебешир гумата, която ще въртиш и кардана, който ще гледаш, при това на цели и половинки, например дълга черта за цял оборот и къса за половинка. Не е никак трудно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X