Колеги, какво мислите за това?
Подложките са 50мм около 2.5", тоест не е необходимо да се преправя нищо друго, само да се сменят. Зная ,че мнението на много е по-скоро отрицателно що се късае до Body Lift, но зимата наближава и идеята за смяна на гуми с по-големи все повече набира сила( става дума за 33" на къса база)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
BODY LIFT KIT ПАДЖЕРО2
Свий
X
-
От: BODY LIFT KIT ПАДЖЕРО2
Темата Body Lift е обстойно разисквана тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97418Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
-
Кво да мислим? Ако цената му е с 20-ина процента повече, отколкото цената на теглото му в желязо, можеш да им кажеш да се гръмнат. Това може да ти го направи всеки стругар, че даже и стругар не е нужен, ами само една настолна бормашина, колкото да се пробият дупките. Да не говорим че хич не е и нужно да е от стомана. Алуминия е далеч по-добър за тия работи. Болтове с всякаква твърдост отдавна не са проблем за намиране, а гайките на снимката са от евтините - с пластмаса.
Сподели ако не е тайна колко искат за това чудо?
ПП: И 50мм не са 2.5 инча, а малко под 2 инча. 1 инч е 25.4мм.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеТемата Body Lift е обстойно разисквана тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97418
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКво да мислим? Ако цената му е с 20-ина процента повече, отколкото цената на теглото му в желязо, можеш да им кажеш да се гръмнат. Това може да ти го направи всеки стругар, че даже и стругар не е нужен, ами само една настолна бормашина, колкото да се пробият дупките. Да не говорим че хич не е и нужно да е от стомана. Алуминия е далеч по-добър за тия работи. Болтове с всякаква твърдост отдавна не са проблем за намиране, а гайките на снимката са от евтините - с пластмаса.
Сподели ако не е тайна колко искат за това чудо?
ПП: И 50мм не са 2.5 инча, а малко под 2 инча. 1 инч е 25.4мм.
пп:Благодаря за корекциите в размерите,това е ценна информация!
Коментар
-
Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнениеВарианта със стругар го коментирах преди да пиша тук и не излиза по-евтино...... цената на този комплект е 45 паунда без доставката,като все пак е напълно готов,докато със стругарите имам малко горчив опит и предубеждения....за повече инфо можеш да влезеш в сайта на снимката и да разгледаш цените, тъй като има разлики и в инчовете и в цените на отделните комплекти.
пп:Благодаря за корекциите в размерите,това е ценна информация!
Коментар
-
То стругарска работа практически няма. Трябва ти само настолна бормашина, или обикновена бормашина със стойка.
Ако пък държиш да са метални - купуваш си плътен прът от стомана 3 (или каквото решиш - алуминий например), нарязваш според колкото ти трябва, и дупчиш с бормашина. Ако за 10 среза и 10 дупки някой ти иска повече от 30-40лв, му кажи да се гръмне. Материала ще ти е някъде около 20-30лв, ако стомана. Болтовете - с твърдост 8.8 или 10.9 от първия магазин за крепежи. Аз поне не жиждам какво му е сложното и скъпото.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
[QUOTE=afterburner;1269971]С доставката ще ти дойде над 120 лв... Отиваш и си купуваш полиамид на прът, който даже можеш да намериш с правилния диаметър за около 40лв, режеш го или ти, или на струг и пробиваш дупките. Болтовете също са евтини. Ще излезе под 60-70 лв цялата операция... Така карах 2 години на Витарата си и нямаше проблеми. Цената на това нещо е прекалено висока.[/QUOT
Ето за това говорех, нещо действително ползвано и изпитано с времето! Къде мога да намеря такъв полиамид?
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТо стругарска работа практически няма. Трябва ти само настолна бормашина, или обикновена бормашина със стойка.
Ако пък държиш да са метални - купуваш си плътен прът от стомана 3 (или каквото решиш - алуминий например), нарязваш според колкото ти трябва, и дупчиш с бормашина. Ако за 10 среза и 10 дупки някой ти иска повече от 30-40лв, му кажи да се гръмне. Материала ще ти е някъде около 20-30лв, ако стомана. Болтовете - с твърдост 8.8 или 10.9 от първия магазин за крепежи. Аз поне не жиждам какво му е сложното и скъпото.
Коментар
-
[QUOTE=IVE;1270981]Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнениеС доставката ще ти дойде над 120 лв... Отиваш и си купуваш полиамид на прът, който даже можеш да намериш с правилния диаметър за около 40лв, режеш го или ти, или на струг и пробиваш дупките. Болтовете също са евтини. Ще излезе под 60-70 лв цялата операция... Така карах 2 години на Витарата си и нямаше проблеми. Цената на това нещо е прекалено висока.[/QUOT
Ето за това говорех, нещо действително ползвано и изпитано с времето! Къде мога да намеря такъв полиамид?
Коментар
-
[QUOTE=afterburner;1271072]Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнение
http://www.oblicos.com/ - Това е фирмата, от която може да се вземе материал.
Коментар
-
Със всеки един от материалите би станало безгрижно. Аз бих предпочел алуминия, чисто субективно. Полиамида също е адски здрав материал.
Болтовете не са нищо нестандартно. Просто отиваш в магазин за крепежи и казваш на хората зад щанда че ти трябват болтове, примерно М10 (или каквито са оригиналните), с дължината, която ти трябва, и с твърдост 8.8 или 10.9. Вземи си и гайки със същата твърдост. Не знам от кой град си, но в София Евроболт на Сливница и Раковска са добре заредени и с 99.9% сигурност имат това, което ти трябва.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСъс всеки един от материалите би станало безгрижно. Аз бих предпочел алуминия, чисто субективно. Полиамида също е адски здрав материал.
Болтовете не са нищо нестандартно. Просто отиваш в магазин за крепежи и казваш на хората зад щанда че ти трябват болтове, примерно М10 (или каквито са оригиналните), с дължината, която ти трябва, и с твърдост 8.8 или 10.9. Вземи си и гайки със същата твърдост. Не знам от кой град си, но в София Евроболт на Сливница и Раковска са добре заредени и с 99.9% сигурност имат това, което ти трябва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнениеВече разговарях и с Евроболт за цената на болтовете- около 3.90лв на бр., което като цяло излиза малко повече от цената на полиамида но пълния комплект става около 80лв.(като от пръта с полиамид ще остане половината- достатъчно материал за още един комплект тампони) Мисля,че си заслужава да си го направиш сам а и удоволствието в последствие ще бъде двойно!
Освен това е правилния. Ако искаме да сме точни, там нищо друго освен стомана няма работа. Много е писано по тоя въпрос и сме спорили, и сме го умували. В това число и аз съм залитал по алуминия и не съм бил прав! Стомана.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеКато обиколиш София за материали, като сложиш и гайките, като пак обиколиш и платиш на стругар и цената ще дойде отгоре на готовия кит!
Освен това е правилния. Ако искаме да сме точни, там нищо друго освен стомана няма работа. Много е писано по тоя въпрос и сме спорили, и сме го умували. В това число и аз съм залитал по алуминия и не съм бил прав! Стомана.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар