Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes G-Class за Лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mercedes G-Class за Лов

Здравейте

Бащата мисли да взима Г-Клас за лов и риболов, но много не сме наясно с нещата. Дали къса или дълга база, здрави ли са , стават ли за истински офроуд тъй като когато се ходи на лов (досегашната ни Лада Нива) просто минаваше от всякъде....

Става въпрос конкретно за тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...194&f1=details

Mercedes G 3.0

Цена15 200 лв.Дата на производствооктомври 1991 г.Тип двигателДизеловМощност100 к.с.Скоростна кутияРъчнаКатегорияКъса базаПробег198000 кмЦвятЧерен

Аз напъвам повечко за дълга база и по новата визия на таблото като при 124ките ... но бащата казва че за лов няма да става била прекалено голяма пък и много тромава...

Днес е ходил до София да пробва една дълга база и била много тромава..

Моля дайте съвети и някакви предложения и мнения

Благодаря

От: Mercedes G-Class за Лов

Аз ходя на лов с такава дълга база със същия мотор и досега не ме е предала. Наистина е тромава , но за целта върши работа. За проходимостта( на Гелендеваген) нищо няма да кажа , нека кажат колегите. Мисля , че за лов и риболов по-добре ще ти е дълга база - повече багаж, кучета и повече прасенца могат да се поберат...! Тази на снимката ми се вижда 460 направена с визия на 463, съдя по старото табло, мотора и не се виждат ръчките на блокажите, ама сигурно е старата с 2-та блокажа,..нека се произнесът спецоветоте за това..., а и толкова лъскава за гората не ти трябва!
    I want out !!!

Коментар

Да и аз виждам че е от старото табло което не ми харесва... тези ролбарчета са слагани допълнително но не им обръщам внимание защото е по важна машината... Това че е с старите блокажи хубаво ли е лошо ли е ....?

Коментар

Първоначално публикуван от Станимир Христов Преглед на мнение
        Да и аз виждам че е от старото табло което не ми харесва... тези ролбарчета са слагани допълнително но не им обръщам внимание защото е по важна машината... Това че е с старите блокажи хубаво ли е лошо ли е ....?
        Ако е за в гората мисля че е хубаво и най вероятно продавача я е "подмладил"с някоя годинка това ще рече че е Парт-тайм което никак ама никак не е лошо за в гората.

Коментар

Здравейте

Бащата мисли да взима Г-Клас за лов и риболов, .....
          Е точно тази не е най доброто решение. Тази е трепач за пред кафенето и зле за шосето, а за гората не става в този вид.
          1. За гората: е много скъпа, много ниска, много лъскава, много накичена с непотребни неща (степенки, булдари, брони, решетки)
          2. За шосейно и градско каране: е мудна, бавна, партайм.

Баща ти добре се е ориентирал за лов и риболов. Много е спорено, но моето лично мнение си остава твърдо. Няма по-подготвена ФАБРИЧНО джипка за гората от Гелендията. Нито по-здрава. За състезания и доработки има по-добри, но това е друга тема.
          Конкретно тази просто е неподходящо подновена.
          Ако държите на нея дай ВИН и ще получиш повече информация.

ПП G 300GD е 90коня не 100. И за лов Yankf е прав. По-добре дълга.
          Е декодер http://www.mbclub.ru/vin.html
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Добре, Благодаря много ако има нещо друго пак ще питам....

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Е точно тази не е най доброто решение. Тази е трепач за пред кафенето и зле за шосето, а за гората не става в този вид.
              1. За гората: е много скъпа, много ниска, много лъскава, много накичена с непотребни неща (степенки, булдари, брони, решетки)
              ....
              А баш - много скъпа и много лачена за гората.

Доста по-добър вариант ми се вижда Тази
              • Toyota Hilux DLX, 05.2007 • MB E 320 CDI, 05.2007 • Mazda 3 BL 08.2011 • Punto 1,2 SPI 10.1998 •

Коментар

Абе според мен проблема е,че изключително трудно се намира наистина читава и запазена Г-елендия!А,ако се намери такЪва никак няма да е евтина-еле пък,ако е дизелова,независимо дали ще е W460,или 463.
                Успех в търсенето,но преди това почетете повечко тук,свържете се и се вижте със собственици на модела,за да се ориентирате поне за някои цени на рез.части,ремонти,разход на гориво и поддръжка,за да не ви излезе през носа после някое "изгодно","евтино",и "примамливо" предложение!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Момчета а какво мислите за този??

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...783&f1=details + още 4 джанти и махаме тези гнусни рекаро седалки , бил новия двигател 5 цилиндъра никъде нямал ръжда.....

Коментар

Момчета а какво мислите за този??

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...783&f1=details + още 4 джанти и махаме тези гнусни рекаро седалки , бил новия двигател 5 цилиндъра никъде нямал ръжда.....
                    От снимки само не може да се разбере кой-знае колко!
                    Каквото покаже на манежа-това е!Натовари го с включени блокажи по някой баир и се ослушвай,като гърмян заек какви звуци ще издава(или няма да издава),как ще тегли,"разкърши"го в неравности,покарай няколко поне и т.н.,и т.н.
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

... и махаме тези гнусни рекаро седалки , бил новия двигател 5 цилиндъра никъде нямал ръжда.....
                      Тоя изглежда по-добре. Поне като цена. Здравата стара броня и без излишни неща които да си събираш по горските пътеки. Изглежда по-малко преправяна.
                      Оригиналните седалки на тая Гелендия са много равни и на страничен наклон има опасност да седнеш на лоста на раздатката... Ако го вземете, давам оригинални седалки за тия.
                      "Новия двигател" какво значи? ...щото нов двигател 84 коня няма. Това си е стоковия дизел. Идиотски здрав, икономичен и слаб. Легни отдолу ако ходиш да го гледаш и виж на диференциала има занитена табелка-какво пише на нея. Е такава:

За ръжда гледай: Дали има тампони в задните пружини. Бучкай с нещо отгоре на пружините (задните) и на стойката на амортисьора. Там гние най напред. Задния ляв калник, бомбето отзад-виж дали не пребоядисвано. Ако тия места са здрави, или колата е поправяна, или си намерил перфектата Гелендия. Това върви по шосето 80-90 км/ч. а в гората няма спирка. Имам точно такъв. Не е имало случай да ме изостави. Не, че 20 годишна кола няма проблеми....Разгледай това http://www.offroad-bulgaria.com/show.../46161-G-250GD и това http://www.offroad-bulgaria.com/show...упа-2009г.
                      Ще добиеш представа за колата в гората. По улиците и на нормален път е мудна, бавна, тежка и всичко което мажеш да се сетиш за едно 2тонно желязо с 84 коня мотор....докато слезе от пътя.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря ви много

Коментар

Искам да попитам drukman: тъй като виждам че си от Пловдив както и аз, (но в момента съм в Англия) изчетох много от твоите мниния и теми и явно си в час много с Г Клас с какво се занимаваш къде как специализирано ли правиш ремонти на Г-Клас или хоби... може да пратя бащата да намине за някой съвет... ако нещо случайно имаш познат/приятел който продава читаво Геле пак да насочиш.... Ако не е много нахално де....

П.С пускам го в темата тъй като нямам лични още ...

Коментар

....П.С пускам го в темата тъй като нямам лични още ...
                            Тя, темата си е твоя. Спами си я.

Грешно е мнението, че много разбирам от Г-та. Не се занимавам професионално и не съм сервиз. Правя си само мойта Гелендия за удоволствие. Разбирам само толкова колкото съм успял да прочета или да видя на мойта кола. Не е нахално да дойдеш ти или друг по всяко време. Има и тел. който е абсолютно актуален. Ако не вдигна значи, че или не съм в България или спя.

ПП Утре рано заминавам за седмица.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Ако искате нещо евтино разгледай тези две теми:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...81%D1%82%D0%B8

http://www.offroad-bulgaria.com/show...0%B0-%D0%93280

С този мотор не е тромава, а и в момента съм склонен на всякакви пазарлъци
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X