Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MAXIMOG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Доколкото разбирам от американска реклама, това нещо сигурно има 15 градуса допустим крен. Или 10. Какво му е толкова хубавото.
    И тия 1 200 мили са по шосе. Винаги така се обявяват защото няма как да обясниш безпътицата. И за танковете се казва същото.
    Снобария отсекъде. Аман.
    Стефане за първи път кореспондирам с теб директно ма да те питам нещо:
    Защо си толкова негативно настроен срещу всичко което не е СЪВЕТСКО бе Чак прави впечатление.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
      Стефане за първи път кореспондирам с теб директно ма да те питам нещо:
      Защо си толкова негативно настроен срещу всичко което не е СЪВЕТСКО бе Чак прави впечатление.

Защото само УАЗ-а може да се "ремонтира" с Чук и само с Чук , а в състояние на Ядрена Воина, пак само той може да запали защото всяка електроника ще е дала фира, а УАЗ-а Работи (не че ме инетерсува той дали работи аз като съм Мъртав?), ама някой хора живеят с идеята че Апокалипсиса ще стане Утре, е най-късно в други ден (дано да не са прави) и си живеят в Готовност, такива хора дори Електронен Часовник нямат (само механика - Автомат) и за тях ГПС-а е Вредно явление - Защото ще е първото което ще спре при един по-глобален конфликт.

"Носете си новите дрехи момчета" се пееше в песента - живота е кратък и ви съветвам да си го изживеем доколото можем по-добре, а не все да чакаме най-лошото

Коментар

ще добавя също че някой хора имат връзка с космоса и явно от там ги командват

Коментар

Всички истински достойнства на тази машина са тези на Унимога,другото в голяма степен наистина са гъзарий.Но то пък най-лесно и най-много се печели от човешката щуротия,тъй че производителя си е много в час.
          Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от xatrak Преглед на мнение
            Всички истински достойнства на тази машина са тези на Унимога,другото в голяма степен наистина са гъзарий.Но то пък най-лесно и най-много се печели от човешката щуротия,тъй че производителя си е много в час.
            Разбира се, че е така, въпреки че и двигателя не е лош. Естествено че не съм се прехласнал по DVD-то. Само че концепцията е да се кара по скоро като джип отколкото като камион - не е бордова машина а пълноразмерно купе. Не че и бордови унимог няма да има почти същите качества, особено ако е с двойна кабина, ама това просто добре е пипнато.
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              В цялата работа има някаква дразнеща американска гъзария- нещо като ония изцяло никелирани Мак-ове. Дето всички тираджии, които познавам( не само от България) казват, че са най-скапаните камиони в бранша.
              Не знам откъде го взеха тоя клиренс ( по-точно знам- от Унимога), но тия никелирани степенки са на не повече от 30см от земятя. А за страничния наклон съм сигурен, че 15 градуса са му много.
              Главното , което не ми харесва е съотношението цена/възможности поради надутата цена за DVD-та, кафемашини и пр. излишни неща.
              Ако бяхте попрочели щяхте да видите, че всичко лъскаво не е нито никел, нито хром а неръждавейка. Дотук с оприличаването с мак. А страничните степенки може да са тъпотия за градски джип, но това си е с височината на камион и все някак теябва да се качиш вътре. Затова пък степенките могат и да се вдигат? Страничния наклон на око ли го сметнахте? По принцип купетата (кабината и товарното) при камионните конструкции са над рамата, а не както в леките коли рамата да е скрита. Затова общата височина наистина е доста по голяма, но центъра на тежестта не е високо въпреки това.
              А за цената не знам от къде е информацията колко точно е надута защото аз никъде не срещнах продажна цена? Самия донор - унимог е над цената на един хамър (както пише и за максимога), а тя е определена от МБ и явно добре се харчи.
              Ама аз наистина не мога да разбера защо се хващате за двд-тата, степенките, та и навигационните системи ако щете. Това са поръчкови возила и клиента си плаща за това което иска/му трябва. Същността на идеята е ПРОФЕСИОНАЛНО направен експедиционен автомобил на базата на унимог, а на който не му харесва белия цвят.... може да го пребоядиса баси!
              За тези които на които това има харесва - виждали ли сте други подобни (джип на базата на унимог), че на мен ми стана доста интересно?

Коментар

Е къде е паднал центърът на тежестта с покрив - на три метра над земята? Какво значи не е високо?
                Нямам никаква идея защо трябва да става дума за съветски неща когато се обсъжда американска стока. Явно обаче никога не си виждал нищо американско. Потърси някъде, после го сравни с рекламата му.
                Типично за американската реклама е да се съобщава бомбастична пикова стойност за някой параметър и нищо за слабостите. В този случай допустимият крен без друго ще е катастрофално малък. Неръждавейката няма носещи способности. Това ще пречи навсякъде и най-накрая ще се откърти или ще го отрежат сами. Степенките се правят от верижки. Автономност по горивото 2 000 километра без път се постига с многосекционни несвързани резервоари и варели в каросерията. Да не изтече всичкият мазут наведнъж като хване камък с резервоарчето отдолу.
                С две думи - шоустопер и толкова. Гъзария за влачене по изложби. Радост за богати задници, които не знаят за кво става дума.
                А вътре верно са натъпкани глупости. Радар за 5 км. Дъ съ ръзплачиш, ръзиъш ли. Даже моят вижда на 20 километра и има нормална селекция на движещите се цели.
                Поне 1 000 - та мили са написали като хората - магистрала. За това се извинявам.

Коментар

Темата изобщо не е свързана с американските стоки и рекламната дейност. Да не говорим, че тази машина е произлязла от МБ и е "тунингована" или както искаш му кажи в ГЕРМАНИЯ. А относно американските стоки - не знам за тебе ама аз като се почне от фанелки и калкулаторчета, мине се през разни инструменти и се стигне до сериозна екипировка за алпинизъм, колкото пъти съм имал нещо с надпис "made in USA" не ме е разочаровало никога. Това не е закон разбира се, имам хубави неща на които пише"made in France", "Suiss made" или "сделано в СССР" (последните са доста малко напоследък). Жалко, че сериозни производители все по рядко остават на родно американско производство, но все още държат най-добрите продукти. А ако още имаш желание да ме убеждаваш в превъзходството на Правец пред IBM за мен ще е истинско удоволствие да си полафим, но най-искрено моля да не е в тази тема.

Коментар

Някога Макът беше каквото беше. Но изобщо няма да се учудя ако понастоящем е каквото е Мерцедес. Фабрика за евтини таксита върху костите на някогашното технологическо съвършенство от последна инстанция.
                    Жалко разбира се.
                    Бе, германски тунинг. Значи е изработено съвестно, кой се съмнява? Ама каквото е поискал клиентът, а той е поискал и рекламира глупости. И най-добре направеното нещо е калпаво, ако още концепцията му е сбъркана. Не знам МБ, но Пух със сигурност не правят така нито свързочните, нито разузнавателните, нито даже шифровалните унимогове. Макар че желязото в тях е много голямо и тежко. Кабинките си остават ниски, железарията - на пода. Освен това не знам дали си се возил в унимог. Не виждам как в този нещо да е подобрено по тоя въпрос. В германската армия се смята за извращение да возиш някого на дясната седалка повече от няколко километра. Какви ти 2 000 ...
                    Последно редактирано от Стефан; 12-02-07, 10:03.

Коментар

А на мен ми е адски странно защо са решили да го правят с LS1 двигателя при условие че GM имат къде къде по-надеждни двигатели.
                      Въобще LS1 си е пръчка, аз това знам, пък може и да не съм прав.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Освен това не знам дали си се возил в унимог. Не виждам как в този нещо да е подобрено по тоя въпрос. В германската армия се смята за извращение да возиш някого на дясната седалка повече от няколко километра. Какви ти 2 000 ...
                        Ами всъщност не съм. Това вече е интересен въпрос. Аз си мислех че не е толкова зле, от возенеро в други камиони. А пък ако е наистина проблем може би може и пътническите седалки да са като шофьорската (на амортисйори). Какво мислите за такъв вариянт

http://www.mobile.de/SIDdpV7tKu5uhyw...1111242276427&
                        т.е. просто двойна кабина, а назад може да си го довърши кой както иска, на мен лично вариянт с голяма каравана или нещо подобно хич не ми допада, бих използвал товарния отсек просто за да се довърши кабината с голям багажник (като на всяка дълга база). Размерите ще бъдат почти същите, а здравината, товароносимостта и проходимостта ще са мнооого по добри.
                        Прикачени файлове

Коментар

всъщност точно този на снимката е от по-дългте унимог (малко над 6 м обща дължина. Но късия вариянт (5.40 м обща дължина, 3.2м междуосно) има просто идеални геометрични пропорции откъдето и да го погледнеш.

Коментар

Баси как ми съсипахте темата, мислех си да се дискутират и други вариянти на тема къс унимог превърнат в експедициона машина, защото такива има изключително интересни, но явно ще пускам нова тема като му дойде времето!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              Баси как ми съсипахте темата, мислех си да се дискутират и други вариянти на тема къс унимог превърнат в експедициона машина, защото такива има изключително интересни, но явно ще пускам нова тема като му дойде времето!
                              Ей да не земеш да се разтроиш от NIKI_1980 е Тази зараза тръгна от там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X