Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MAXIMOG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MAXIMOG

Тук може да се направи цял списък с теми със заглавие клонящо към "the ultimate expedition offroader" или нещо такова. Ето един поне според мен достоен претентент за медал. Нарекли са го "maximog". Делото е плод на американски болен мозък с достатъчно пари и немска фирма специялизирана в производството на машини със специялно приложение. Както показва заглавието тръгнали са от MB Unimog и са стигнали много далеч... В общи линии на базата на унимога (шаси, мостове и преработвано окачване) са направили високотехнологичен автомобил, който ако не гледаме размера по-скоро напомня експедиционен джип отколкото на камион. Дребни неща като клиренса 50+ см, газене 150+ см, 45 градуса наклон.....могат да накарат доста хора да се разплачат от умиление. Сериино производство няма, но фирмата с радост ще произведе подобен специялно за вас. За цената са лаконични: "да кажем, че струва повече от хамър и по малко от боинг777..." И някои аксесоари в комплекта - моторна лодка, BMW R1150GS, безпилотен самолет за навигация....
    http://www.maximog.com/
    http://www.unicatamericas.com/en/index2-Special.html
    p.s. Е сега някои тука като го оплюят къв е боклук ще ги призная
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Ми да дойде тогава да се бегаме на околовръстното в работно време. После ше му дам от моя телефон да се обади на Пътна помощ. Да не се набутва, че и без това ше го изръсят за евакуацията до най-близкия сервиз. Някъде в Германия ...
    Да, мога да говоря с кучето на ГАД да му донесе и самолета после. Щото да не лази у папурите да го търси след като разни Вълци и Хъртъри са си пробвали пушките.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      ...p.s. Е сега някои тука като го оплюят къв е боклук ще ги призная ...
      ЕВАЛА!

Коментар

"Високото грозде е КИСЕЛО"
        Де аз да имах парите.... мерацииииии, а машинката изглежда не зле (макар и да имам забележки)

Коментар

Е сега някои тука като го оплюят къв е боклук ще ги призная
          Ами как да не е боклук, като ще има проблеми да мине през някои наши деренца, които са по-силите на доста по-скромни джипки.

Марканееее, има тук един голям, дето трябва да го заклещим хубаво!
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Съгласен съм с В93.Това чудо е само за длги експедиции през пустинята или саваната.А е влезнал в гората и ще го арестуват от горското за незаконна сеч.Ако пък се заклещи в някое "деренце" незнам точно с какъв трактор ще го вадим Ако към оборудването му има и примерно едно Сузуки Самурай съм по съгласен да си го закупя.
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Трудно ми е да повярвам , че ще закъса в гората."Виетнамките" трудно закъсват камоли това,а то си има и лебедка ,която сигурно е сметната да го вади.

Коментар

Първоначално публикуван от edd2 Преглед на мнение
                Трудно ми е да повярвам , че ще закъса в гората."Виетнамките" трудно закъсват камоли това,а то си има и лебедка ,която сигурно е сметната да го вади.
                Ще закъса вЕрвай ми! Само да се вкара на подходящото място.
                А намирането на такова е лесно. Това нещо е 2 м. широко и 3 високо.

Влизаш в едно тясно деренце, на места с приличен страничен наклон и дървета плътно отстрани. Или пък по тясно пътче през гора с по-дебелки дървета покрай него + подходящ страничен наклон.
                Нещо като това на снимките:

Машината си е супер за терени, които са подходящи за нейните габарити, но в подобни случаи ще й трябва не лебедка, а моторен трион за да се направи просека.
                Което иде да покаже, че е много трудно да се направи нещо, което да е подходящо за абсолютно всякакви условия.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Че машината е за дълги експедиции си го пише в самото начало на презентацията надявам се сте го прочели. Че могат да се намерят две дървета между които може да мине самурай, а той няма да мине е очевиден факт. Както и че могат да се намерят две дървета между които може да мине колело, а самурай не. Хората изрично са написали че концепцията на машината не е "видяхте ли откъде минах.." Който не е виждал как минава унимог или пинц през гората, та и през тесни деренца, значи малко е глрдал. Изводът, че всяка машина би могла да бъде победена от друга в конкретни условия е доказан многократно и на теория и на практика. Нека да погледнем обаче комплексните качества на машината:
                  1. Проходимост
                  -габаритите не надхвърлят много тези на дълга база, освен височината, просто двигателния отсек е много къс, откъдето идва огромното купе
                  -газене над 150 см
                  -клиренс над 50 см
                  -ходове на окачването - виждали сте унимог на траял, нали...
                  -наклон 45 градуса (за страничен няма данни, но центъра на тежестта е нисък, въпреки високото купе)
                  -пневматична система за промяна на налягането в гумите в движение
                  2. Здравина
                  -рама, мостове, окачване - УНИМОГ няма нужда от коментар
                  -двигател V8 GM
                  3. Автономност
                  -1200 мили! нали знаете че това е много
                  -може да си носи инструментите, само да има някой да знае как да ги използва
                  За мен има един недостатък и той е че не е сериен автомобил и навсякъде ще е като извънземно. Така или иначе обаче, в тези части на света където ще се чувсва "у дома си" няма автоморги през 5 км, така че все едно.
                  Най важното за мен е, че производителя (UNICAT) използва най-доказалата се като здравина и проходимост конструкция на унимога за да направи експедиционна машина изцяло според желанията на клиента. и явно не са аматьори след като тяхното малко камионче редовно стига до дакар...
                  Е парите са друг въпрос...., някой ден

Коментар

Хм. Това са общо-взето данните и на Виетнамката ... И вече не може да се сравни със съседния Джуган, еле пък за дълги рейдове. За тия пари ще купиш стотина джугана и ще направиш експедиция през Сахара и Антарктида без спиране ... И без всякакво напрежение с ремонтите за сметка на канибалската поддръжка.
                    Мда. Май не случайно във всички езици на света има отделни думи за богат и за умен ...

Коментар

Стига сте освирквали камиончето де! Много си е добро... Оставете го Стефан. Джугани вече няма, ако случайно се намира някой перфектен УРАЛ бензинов - веднага да ми се обадите, за перфектен бензинов джуган т.е. ЗИЛ 157 пак ми се обаждате на мене...

А камиончето е много добра идея Стефане, може и да е скъпо но в никакъв случай не е много скъпо. Аз под много скъпо разбирам пари хвърлени на вятъра а случая не е такъв. Седнал си да ми се кахъриш за цената на едно камионче а онзи ден започнаха да строят нов Дисниленд в Бахрейн на стойност (първоначална) 8 милиарда долара... Няколко такива Дисниленда правят една лунна база ей... Тъй че камиончето е много смислено и на мен ми харесва и смятам че е идеално решение за дълги пътувания... Може някой ден и такова да си купим...
                      VPetrov.photography

Коментар

Че машината е за дълги експедиции си го пише в самото начало на презентацията надявам се сте го прочели. ...

Ама ти май взе сериозно да го защитаваш. Спокойно, "оплювките" са на майтап

А като си говорим сериозно - Унимог-ът си е Унимог, проходимостта си е проходимост, но оборудването на тази машина ми се вижда малко нещо overkill. То не са найсе ГПС-а, радиостанции, компютри, ...
                        На практика това нещо е смислено за крайно ограничен тип мисии. Оттам нататък прилича повече на самоцелно натрупване на хай-тек играчки.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ей като си вземете едно нали няма да ме забравите за едно кръгче...около байкал например

Коментар

Доколкото разбирам от американска реклама, това нещо сигурно има 15 градуса допустим крен. Или 10. Какво му е толкова хубавото.
                            И тия 1 200 мили са по шосе. Винаги така се обявяват защото няма как да обясниш безпътицата. И за танковете се казва същото.
                            Снобария отсекъде. Аман.

Коментар

Доста е трудно да се прецени по няколко снимки дали е добро или не.
                              Поне да имаше някакво филмче за неговите възможности тогава ще сме доста по наясно.
                              Но с тоя клиренс със сигурност е правен и за пресечен терен не само за саваната и тайгата.
                              На пръв поглед изглежда добро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X