Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Разглобяване на сфера
Свий
X
-
До: Разглобяване на сфера
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеБях направил едно клубче на Геледеджии ама не тръгна. Може да го съживиме.
http://forum.offroad-bulgaria.com/group.php?groupid=9...!!!
I want out !!!
Коментар
-
От: Разглобяване на сфера
Абе, колеги, пак съм на тема карета. Одеве започнах от дългата полуоска. Карето е на парчета, по-точно сепаратора който държи сачмите. Полуоската я извадих от касетата, ама някъде в машинката на блокажа като че опира нещо и не може да се извади. Усеща се как като дърпам сплесквам пружинката в блокажа и дотам... Може ли да се измъкне полуоската без да се свали машинката на блокажа, че не ми се реже още една гарнитура...??? И пак се чудя какво опира и къде??? Някой с по-пресни спомени? Четох си писанията ама такъв проблем не открих, а и тогава свалях и елементите на блокажа и касетата - сега мисля да си го спестя това. Помощ!Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнениеАбе, колеги, пак съм на тема карета. Одеве започнах от дългата полуоска. Карето е на парчета, по-точно сепаратора който държи сачмите. Полуоската я извадих от касетата, ама някъде в машинката на блокажа като че опира нещо и не може да се извади. Усеща се как като дърпам сплесквам пружинката в блокажа и дотам... Може ли да се измъкне полуоската без да се свали машинката на блокажа, че не ми се реже още една гарнитура...??? И пак се чудя какво опира и къде??? Някой с по-пресни спомени? Четох си писанията ама такъв проблем не открих, а и тогава свалях и елементите на блокажа и касетата - сега мисля да си го спестя това. Помощ!
По спомен затяга докато муфата на блокажа мине онова място от шлиците което не е работило.Последно редактирано от drukman; 13-11-11, 11:42.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Сега се сетих защо не е искала да излезе полуоската лесно.
Като се е счупило карето и от последващото каране известни километри, челото на полуоската откъм дифа се беше леко разплескало нагоре към шлиците и ги беше "затворило" малко. Та, когато разплескания край е стигнал до муфата на блокажа е позапънала в него и се е появило усилието при издърпване. Сега съм я извадил, гарнитурата на машинката се отлепи хубаво и няма да режа...Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
Пак се прецаках... Днес сглобих всичко откъм дългата полуоска (след 10 дневен престой на канала) и се насъсках да оправя тази вечер цялата "къса" страна, докато всичко ми е прясно. Не исках да разглобявам и късата страна, докато не сглобя другата. Да, ама сега се нахендрих... Щото тази страна е видяла бая повече бой - звездочката на карето е на парчета (както и сепаратора), вследствие на което зъбите по полуоската са все едно си ги бил с чука. Дотук добре, ама и полуоската не ще да излезе, щото явно от другата страна на челото има голям "мустак"... Ще заварявам нещо и ще я избивам с топуз. Ще паднат малко стружки в дифа, ама ще го промия един път с масло после.
Лошото е, че сега трябва нова полуоска... Тая няма да стане. Или ще трябва да си правя, ама не знам от какъв материал се правят. Ако си правя ще е от 18ХГТ и цементация, не знам само как ще се закали без да се изкриви... Другия вариант е 40Х и ТВЧ само по шлиците. Като я сваля ще я меря на твърдост и ще реша какво да правя. Или, пак на магазина...
Т`ва е последното инфо оттук.
Извода е - като строшите каре - не карайте. Иначе има риск да прецакате полуоските. Добре че дългата си беше добре.Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
Не е толкова зле работата с полуоската. Бях я отписал още когато привлякох телоподаващото... Всъщност излезе с един-два много слаби удара; и една точка щеше да държи, а аз я обиколих отвсякъде. Отвътре си е ОК, като другата, малко пила и е готова. Гледах я, гледах я, пък взех от другото счупено каре зваздата и я набих 2-3 пъти на пресата и я избих, та "прокарах" шлиците. Мисля, че и така ще кара, все пак ме гложде, че ако нещо не дай си боже стане, ще ходя пак за каре, за полуоска и за лагери и семеринги, шайби, тарелки... А вече ми писна. Ще потърся втора употреба, може и за нова да питам. Едните шлици са модул 1.25, а тези съсипаните са 1, 30градуса като ги гледам, лошото е че точно модул 1 под 30гр. нямам. Мерих я на твърдост - по средата показа 62HRC. Термообработена е, това поне е ясно, ама не знам по кой метод.
Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнениеКолко километра изкараха тия рециклираните карета?И при включен блокаж ли се пръснаха, както беше казал някой по-рано в темата.Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар