Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разглобяване на сфера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разглобяване на сфера

Ето и снимки на детайлите на карето. На сериозна мисъл съм, дали да не купувам нови... Вашето мнение?
    Прикачени файлове
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
      Ето и снимки на детайлите на карето. На сериозна мисъл съм, дали да не купувам нови... Вашето мнение?
      ...като имаш предвид какво е натоварването там, май е по-добре да се ориентираш към нови, ама не съм сменявал слава Богу и незнам цените..., дано не те одерат много. Някъде бях чел, че проблема се решава най-добре с карета от 463, ама нека разбирачте си кажат думата...
      I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
        Има семеринг на полуоската и не е лошо да видиш в какво състояние е , щото , ако затвориш всичко и след време ти се получи теч от него , ще трябва да правиш упражнението отново.
        Кажи (ако си спомняш), като гледаш снимката на полуоската, на коя шийка стои този семеринг, за който говориш.
        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Кажи (ако си спомняш), като гледаш снимката на полуоската, на коя шийка стои този семеринг, за който говориш.
          Семеринга е на средната шийка.

Коментар

А като извадя другата полуоска, елементите за блокажа ще се изпоразместят ли?
            И има ли вариант да видя какво е състоянието на челните съединители (за блокажа) като разглобя полуоската?
            Нишо няма да разместиш,но трябва на свалиш капака на дифа за да видиш зъбите на муфата и короната.

Коментар

Ново е 507 лв. не си струва.Тука ги рециклират без проблем,даже имат оборотни като оставиш твойто веднага взимаш рециклирано.Ако носиш полуоската и маншона ти я събират с грес и слагат скоби.

Коментар

Първоначално публикуван от ihristov Преглед на мнение
                Семеринга е на средната шийка.
                Да, и при мен личи че там има. Предполагам, че се достига/сменява през капака на диференциала?

А на дългата полуоска има един "О" - пръстен откъм дифа. Други семеринги там не видях. Явно само той уплътнява.

Едното каре е доста по-добре от другото.
                Къде е това място "Жан на Окръжна Болница", където ги рециклират, да ида да видя? Телефон?
                Последно редактирано от The Bear; 18-03-10, 07:42.
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Да, и при мен личи че там има. Предполагам, че се достига/сменява през капака на диференциала?

А на дългата полуоска има един "О" - пръстен откъм дифа. Други семеринги там не видях. Явно само той уплътнява.

Едното каре е доста по-добре от другото.
                  Къде е това място "Жан на Окръжна Болница", където ги рециклират, да ида да видя? Телефон?
                  Фирмата е "Жизет" виж в гугъла за контакти.

Коментар

Нямам спомен, защото ми ги прави един майстор, но виждам , че колегата ihristov ти е отговорил, а " Жизет" се намира като тръгнеш от локалното на Цариградско от спирка "Окръжна болница" към самата болница в дясно м/у едни павилиончета и закусвални м/у входа и изхода на автомивката - там си пише, телефон: 02 874 31 06 - дано не са го променили.
                    I want out !!!

Коментар

Тука има разни картинки и акъли
                      http://www.g-links.de/Anleitungen.html
                      И да пишеш какво е станало и колко....
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Тука има разни картинки и акъли
                        http://www.g-links.de/Anleitungen.html
                        И да пишеш какво е станало и колко....
                        Хммм, интересни линкчета на пръв поглед. Има бая за четене.

Сега се прибрах. Сутринта тръгнах за нови карета и все пак да видя за какво иде реч при рециклираните. "Жан - вължан" обаче рече, че е тайна как ги правят и отсече 110 лева за един брой... Направих някакви безуспешни опити за пазарлък , а на колегата ihristov каза, да му плесна един шамар , щото аз цитирах неговите цени 60 и 80 лева (сега като гледам, цените са били 60 и 100, ама карай ). За 2-3 часа станаха, ма аз пак нали ме гложде да видя аджеба как ги правят и му викам накрая пак (откак бях платил и се бяха "поизгладили" отношенията): "Абе вие как ги шлайфате бе, на машина ли нещо, или на ръка ги догаждате"? Като чу последното, тоя вдигна ръце и вика: "Ела да видиш!" Айде видях там две машинки, една ми се видя малко самоделна, ама другата си беше ербап. Айде, успокоих се, че все пак на машина ги "дялкат". Като попитах обаче на коя шлайфат сепаратора, пак ми рече че тва вече е тайна
                        Основното което ми каза, и май отчасти е прав, е че детайлите не са цементовани а са закалени на ТВЧ, та те само ги шлифоват, твърдостта си я имало. Ама мен ми се струва, че само чашата е така направена, за звездочката ме съмнява, за сепаратора пък съм сигурен, че не може да е на ТВЧ. Както и да е, технологията им е шлайфат, и слагат по-големи сачми.
                        Другото което разбрах е, че тия карета, моите, били оригиналните. Ако е вярно и са карали 30г, наистина няма смисъл от нови. Абе ако рециклираните изкарат 5 години пак ще е нещо.
                        Интересното е, че ми обърнаха представите за това как трябва да се движи ново каре... Тези, които ги правят, не можеш да ги движиш с пръсти въобще - толкова са стегнати, какги сглобяват не знам... Някой пипал ли е фабрично ново да каже как се движи?
                        Лошото е, че го пълнят и с грес та не можеш да видиш какво са направили всъщност, а не ми се чистят пак.
                        Айде да ида да ръчкам малко, че сутринта свалих и касетата на диференциала да видя тоя блокаж. Оказа се че са си сравнително добре зъбците. Ще снимам.
                        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Някой пипал ли е фабрично ново да каже как се движи?
                          Стегнато и много трудно се движи на ръка, поне докато няма грес. 2005г. нови бяха около 200лв. бройката, но сигурно са поскъпнали.

Коментар

Айде да ида да ръчкам малко, че сутринта свалих и касетата на диференциала да видя тоя блокаж. Оказа се че са си сравнително добре зъбците. Ще снимам.
                            Дано каретата ти изкарат още толкова , на колкото години е джипа!!!...а я кажи касетата на дифа може ли да се свали без да се свалят полуоските и може ли снимки на зъбците (на блоажа), та кто свалям мойте евентуално да направия сравнение дали са зле...?
                            I want out !!!

Коментар

...... я кажи касетата на дифа може ли да се свали без да се свалят полуоските ....
                              Цъ.
                              Без да свалиш полуоските нищо не се сваля в дифа.
                              Ако свалиш капака може да видиш блокажа с голям зор как е, но само да видиш. Нищо повече.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Дано каретата ти изкарат още толкова , на колкото години е джипа!!!...а я кажи касетата на дифа може ли да се свали без да се свалят полуоските и може ли снимки на зъбците (на блоажа), та кто свалям мойте евентуално да направия сравнение дали са зле...?
                                В интерес на истината очаквах, че моите зъбци на блокажа (и особено предния) ще са в доста незавидно състояние и то само вследствие от моята употреба върху джипа (няма и 5-6 месеца) Дърпам ги и на лягане и на ставане

Полуоските ги събрах. Като че са ги догодили... Ще видим кога ще се разшляпат, ма като си знам късмета ще ме е страх да завия докрай да ги пробвам.

Този семеринг откъм късата полуоска (че от другата страна е "О" пръстен) ми се вижда много темелен, някакъв особен с тенекийка, не е като нашите гумирани отвсякъде. Чудя се дали да го сменявам, дали няма да купя нещо, което ще е по-голям боклук... А и въоще не съм виждал такива... А тоя си е добре.

Трябва да имаш много криво око да видиш блокажа как е като свалиш само капака. Аз пробвах и нищо не видях. Ама то тая касета се сваляла много лесно - отвиваш 4 болта и ти е в ръцете - само щангата пречи малко та излиза "на мамЕц" ...

Сега като гледам как съм накиприл тия полуоски и ми се е приповдигнало настроението, нищо че съм разбишкал половината джип и се е озъбил на калници само.
                                Прикачени файлове
                                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X