Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разглобяване на сфера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разглобяване на сфера

Първоначално публикуван от ihristov Преглед на мнение
    Ново е 507 лв. не си струва.Тука ги рециклират без проблем,даже имат оборотни като оставиш твойто веднага взимаш рециклирано.Ако носиш полуоската и маншона ти я събират с грес и слагат скоби.
    Като кажеш, че си от форума и оттук имаш телефона, като че цената отива на 405 лева... Абе търговийка му е майката... За "Аутодинамик" говоря.
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение

на колегата ihristov каза, да му плесна един шамар , щото аз цитирах неговите цени 60 и 80 лева (сега като гледам, цените са били 60 и 100, ама карай ).
      добре зъбците.
      Тези цени бяха преди 2 години,ама пак е добре на фона на новото каре си заслужава.Поне си видял условията в които работят,човека си е направил мини завод.

Коментар

....Поне си видял условията в които работят,човека си е направил мини завод.
        ....да е жив и здрав да ни оправя идиотиите, че иначе сме го закъсали.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Тези цени бяха преди 2 години,ама пак е добре на фона на новото каре си заслужава.Поне си видял условията в които работят,човека си е направил мини завод.
          Абе колкото пъти се завъртах там докато си чаках стоката, сума народ се изпреточи, един мъкне накрайници, друг хидравлики некакви, трети рейки, нон стоп..... Явно е, че ги търсят хората, значи са доволни.
          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Като кажеш, че си от форума и оттук имаш телефона, като че цената отива на 405 лева... Абе търговийка му е майката... За "Аутодинамик" говоря.
            Значи човек преди да отиде в магазина (Аутодинамик) трябва да звънне на Станислав по телефона и да каже че е от форума,за да получи що годе нормална цена.Ако отиде без обаждане(като мен) ДЕБЕЛО ЛЯГА.

Коментар

Абе колкото пъти се завъртах там докато си чаках стоката, сума народ се изпреточи, един мъкне накрайници, друг хидравлики некакви, трети рейки, нон стоп..... Явно е, че ги търсят хората, значи са доволни.
              ... а аз съм бил някъде съвсем наблизо, па да се беше обадил да изпием по една бира......, а ония нека си носят, и аз ги виждам нон стоп, а и доволни приказки съм чувал за въпросните рециклатори...
              I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
                ... а аз съм бил някъде съвсем наблизо, па да се беше обадил да изпием по една бира......, а ония нека си носят, и аз ги виждам нон стоп, а и доволни приказки съм чувал за въпросните рециклатори...
                Еее, друг път ще знам (въпреки че 1/20 е шанса да съм София и да няма какво да правя, като вчера), ама ти нямам номера.
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Сега пък "зависнах" ей за това уплътнение (виж снимката, жълтото).
                  Когато разглобявах ми се стори кал, а то било уплътнение някога.
                  Май ще събирам без него, нямам идея какво да сложа.

Също и тези капачки на малките лагерчета, имам 2-3 и то разпокривени, май и без тях ще мина...
                  Прикачени файлове
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Сега пък "зависнах" ей за това уплътнение (виж снимката, жълтото).
                    Когато разглобявах ми се стори кал, а то било уплътнение някога.
                    Май ще събирам без него, нямам идея какво да сложа.

Също и тези капачки на малките лагерчета, имам 2-3 и то разпокривени, май и без тях ще мина...
                    Това като капачка за лагерите на шенкела ли е?...до колкото си спомням мойто едното беше размазано и изрязахме ламаринка и я приспособихме...
                    I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
                      Това като капачка за лагерите на шенкела ли е?...до колкото си спомням мойто едното беше размазано и изрязахме ламаринка и я приспособихме...

Да, втора и трета снимка са капачките за шенкела. Ще сложа колкото има, служат май да държат при лагера грес, ама при долния така и така ще си има като напъля сферата. Проблемни са долните капачки на горните лагери (да не изпада греста), а точно тях няма да ги има - едната я избих непоправимо, а другата я нямаше. Ама старите бяха довоооолно мазни , дори този без капачката.

Проблема с жълтото уплътнение го реших като сложих два "О" пръстена един до друг (т.е. един в друг), та все едно стана плоско уплътнение 8х4мм; сега съм по-спокоен .
                      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Най-после събрах полуоските и главините.
                        Накрая брах яд с единия фланец, който притиска големия жълт "О" пръстен към сферата. Оказа се че въпросния фланец има една голяма фаска от едната страна на по-малкия диаметър. Оказа се също, че на едната сфера е сложен с фаската накъм дифа, а на другата, с фаската накъм главината... Наложи се да го разкрачвам единия и да го вадя, както си е сглобена и главина, и всичко, и да го обръщам. Аз не съм ги свалял при разглобяването, но някой майстор преди мен го е обърнал.

Правилното поставяне, според мен, е с фаската навътре,накъм дифа. Иначе не притиска хубаво "О" пръстена и освен че няма смисъл от фаската, е вредно че я няма.
                        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Оказа се, че все пак съм пишман майстор... Гледам, гледам аз да не забравя нещо, глед дребните неща, а то...
                          Както казах сглобих главините, зачеканих всичко, пластинки правих за шенкелите, всичко тип-топ и хоп... Като взех да слагам ламарината (предпазителя) на спирачния диск... нещо не ще да мине през главината...
                          Единия беше поизгорял повече и прекъснат на едно място, ама другия го резнах пак така, "изчепих" ги и ги надянах някакси, после ги поизправих, и така... Отстрани е било голяма картинка... Като се сетя че така вадих и онази обърнатата гривна, и ме напушва смЕх к`ъв съм майстор...
                          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Уважаеми колега,
                            следя темата ти и неразбирам защо минаваш през тези трудности, а не потърсиш съвет където трябва!
                            Тарелките на шенкелните лагери???!!! Боже та една тарелка стува 3,40лв., един шенкелен лагер струва 13лв, оригиналните уплътнения за сферата са 15,40лв има и хартиена гарнитура, която струва 2,80лв, а отностно каретата ти - те са направо за боклука и ако си им направил рециклиране то "рециклираните" ти карета ще изкарат точно две включвания на блокаж! Карета се рециклират, но не и на автомобили които има блокаж! Едно каре при нас струва 415лв в комплект с маншон и грес! Семеринги к-кт за една главина около 55лв, лагери к-кт за една главина около 60лв и т.н.
                            С две думи искам да споделя с теб, че си тръгнал по трънлив път и ако не вземеш сега нужните мерки след Х време пак ще пишеш във форума но този път с по сериозен проблем!
                            Луфтовете на главините са едно от най важните неща при събирането на сферите, не направиш ли правилно луфта след сто километра си запалил лагерите! Ще ти трябват и нови контра шайба на карето и със сигурност поне по една гайка от страна!
                            За пореден път ща кажа, че всяка една част за МЕРЦЕДЕС G можете да откриете при нас на склад, както оригинални части така и заместители, а там където според нас има нужда от доработка инжинерният ни отдел е разраблотил подсилени детайли: подсилени кормилни щанги с два сменяеми накрайника, подсилени стабилизиращи щанги, втулки, тампони, конзоли, планки и т.н.
                            Колега, готов съм да отговоря на всеки един твой въпрос и с радост ще ти помогна, молбата ми е само не ставай като повечето Българи да си претупваш работата и след това да търсиш цял мост или дифернциал!
                            Казвам се Димитър Лазаров!
                            Не съм постоянно в форума така че звъни на GSM или стационарните телефони!
                            Поздрави и успешен ден!
                            www.offroad24.bg www.remarketa.com www.arena-offroad.com
                            тел.: 032/277 999; факс: 032/ 277 990; моб.: 0888/ 524 330

Коментар

Първоначално публикуван от gladiator Преглед на мнение
                              ..3,40лв., ....13лв, ...15,40лв ...415лв .
                              Това крайни цени към клиента ли са, колега?
                              Последно редактирано от drukman; 23-03-10, 18:48.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Колега Лазаров,

Благодаря ти за мнението, препоръките, и загрижеността!
                                За съжаление се включваш твърде късно. Всичко е събрано и предстои тест.
                                Тъкмо блокажа ще го пробвам не два, а 5-6 пъти на 20 метра от бокса (та да мога лесно да го привлека Г-то пак под крана ). Ако се счупи някое каре точно при третото включване - получаваш каса българска бира по избор, докарвам ти я лично до Пловдив, и си купувам нови карета от теб, плюс нещо друго ако се е строшило .

Цените, които цитираш, са съпоставими с тези, на които аз съм закупил някои неща. Семерингите може би са ми малко по-евтини . Тарелки не съм сложил (освен по една на горните лагери отгоре), защото тук, във Враца няма нищо за Г, а аз събирам и не мога да чакам още не знам си колко дни докато намеря, не че са ми проблем 3.40, пък и не мисля че въпросните тарелки са толкова важни, затова ги игнорирах. Просто съм нетърпелив. Имах предвид, че съм си правил една пластина 0.2мм за регулиране на шенкелите, онези с петте отвора, пак защото няма откъде да си купя, и защото лазерите в града ми отказаха същия този ден, както и една ерозийка, та си пробих латуна с ВИГ апарата и си дообработих отворите с прав флекс, и продължих да си събирам...
                                Лагерите мисля съм ги сглобил така, че да не се стопят след 100км , все пак имам понятие какво правя, но не си залагам главата, де !

Не знам правилно ли ще ме разбереш, ама не ми се разглобява всичко пак, преди въобще да съм го изпробвал, само и само за да си сложа нови карета. Може би направих грешка, че си не купих нови, ама ще се караш на другите участници в темата , те са виновни!

Щом казваш, че каретата са за боклука... Ми, аз ако не бях толкова съвестен, знаеш ли още колко време щях да си карам така... Сигурно докато се строши нещо. Мен ме глождеше, че няма маншони вътре и ще ми влиза пясък и вода в каретата, затова разглобих всичко. Пък ако тия, рециклираните, са по-Лабави и от преди да ги рециклират, тогава има един шеф на сервиз до Окръжна болница дет ще е за бой .

Пак ти благодаря, дано информацията да помогне и на други съфорумници!
                                И се моля да не се видим скоро на по бира...

А, и още нещо:
                                Може и да вземам грешни решения, но никога не си претупвам работата!

Първоначално публикуван от gladiator Преглед на мнение
                                Уважаеми колега,
                                следя темата ти и неразбирам защо минаваш през тези трудности, а не потърсиш съвет където трябва!
                                Тарелките на шенкелните лагери???!!! Боже та една тарелка стува 3,40лв., един шенкелен лагер струва 13лв, оригиналните уплътнения за сферата са 15,40лв има и хартиена гарнитура, която струва 2,80лв, а отностно каретата ти - те са направо за боклука и ако си им направил рециклиране то "рециклираните" ти карета ще изкарат точно две включвания на блокаж! Карета се рециклират, но не и на автомобили които има блокаж! Едно каре при нас струва 415лв в комплект с маншон и грес! Семеринги к-кт за една главина около 55лв, лагери к-кт за една главина около 60лв и т.н.
                                С две думи искам да споделя с теб, че си тръгнал по трънлив път и ако не вземеш сега нужните мерки след Х време пак ще пишеш във форума но този път с по сериозен проблем!
                                Луфтовете на главините са едно от най важните неща при събирането на сферите, не направиш ли правилно луфта след сто километра си запалил лагерите! Ще ти трябват и нови контра шайба на карето и със сигурност поне по една гайка от страна!
                                За пореден път ща кажа, че всяка една част за МЕРЦЕДЕС G можете да откриете при нас на склад, както оригинални части така и заместители, а там където според нас има нужда от доработка инжинерният ни отдел е разраблотил подсилени детайли: подсилени кормилни щанги с два сменяеми накрайника, подсилени стабилизиращи щанги, втулки, тампони, конзоли, планки и т.н.
                                Колега, готов съм да отговоря на всеки един твой въпрос и с радост ще ти помогна, молбата ми е само не ставай като повечето Българи да си претупваш работата и след това да търсиш цял мост или дифернциал!
                                Казвам се Димитър Лазаров!
                                Не съм постоянно в форума така че звъни на GSM или стационарните телефони!
                                Поздрави и успешен ден!
                                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X