Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проект Г

Е досега се гъзих на двора, на дъжд, под 'бангията' на един картон, на тъмно и смених стартера с оригиналния. Загрях кочината, изгасих и запалих т.е. стартера върти и на топло....а аз обвинявах бедния акумулатор и алтернатор...ма както и да е. Новия е по-тънък от и звучи различно...па не е редукторен...май.

Трее да проверя термостата и да реша дали да го тунинговам на рейсингов...ше видим.

Леко почна да ми писва от тая драма с радиаторите.

Следва ревизия на автомата, гърнета, че тия са тихи и не ме кефят от къде минават (макарче нема много други варианти) и малко освежаване на окачването...тампони, накрайници и пружини , че се е сплескала доста

После трее да реша...още изпарители ше слагам (2 заедно), ше го пускам на Мега, и без това половината неща ги има...ма на газ ли, на бензин ли ше видим.

Абе трее да има кеч, иначе нема интересно.

Коментар

Много ми омръзна....с това охлаждане....мнооооого

Начи с 16" оригинална перка с 5 пера + електрическа перка ... на празен ход държи температура, като подържаш около 2500-3000об/мин ,температурата катери бавно но сигурно.

Провери/сварих термостата...работи...изхвърлих го....затапих малкия кръг и са е рейсинг.

Дигнах казана/разширителния съд над капака за да съм сигурен, че се обезвъздушило напълно....не стааа.

Помпата/водната...па перката и е от чугун един пръст дебела...кво да и стане.

Немам идеи вече.

Некой да има радиатор от ГАЗ-ка за проба.

Ше и сложа и оргиналния маслен радиатор и след това се отказвам.

Коментар

Напраскай, малко снимки.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

За електрическа водна помпа да си мислил?

При тия мотори ако правилно помня охлаждането на маслото вьрши около 40% от охлаждането на мотора.Оригиналния маслен може и да помогне,сьс сигурност няма да навреди,но един по-голям маслен радиатор около перките би ти свьршил повече работа.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

И верно дай малко снимки,а аз мога да разпитам един пич който присьди на 124 купе моторетка 560 като твоята,да видим той как е решил проблема с охлаждането.

По спомени ми се вьрти нещо в главата,нещо от рода на 14 литра охлаждаща течност с виско перка и 2 електрически на 2 или 3 степени,маслен радиатор с 8 литра масло за охлаждането на тоя мотор и то на кола.При теб ще му трябват доста по-яки перки за обдухване на ниска скорост.

Качи снимки да видим,така аз поне не си го представям,а и от толкова сменени радиатори забравих последно с кой си
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Начи преди малко говорих с Боян или Лоринсер (отдавна ги обсъждаме нещата)...та той има почти аналогичните проблеми.

Последното което измислих е че перката е с малко лопати и ъгъл на атака (все пак е от 2.3)....оригиналната е 8-9 и е метална

1. Единия вариант е да се намери оригиналана перка (с преебано виско, че мноо 650лв е само то) и да се върже твърдо.

Проблем е че оригиналното виско има инерционна система и след 4100-4200 оборота на двигателя, перката се 'откача' от повера...като падне на 3600...енгейдж агейн.

С фашагите предполагам са го напраили с цел:

-да не се откине перката...сигурно за тва и е метална, а не пластмасова
              - или па щото при евентуални 12000об/мин на перката (вързана около 1:2 с двигателя), ъгловата скорост на края на перата ше счупи звука...и почват едни неприятни явления.

2. Вариант 2 е некой тука да предложи неква агресивна перка 16" и да и направа фланец и да пробам.

Снимки ше напраа!

Рапорт даден!!!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                За електрическа водна помпа да си мислил?

При тия мотори ако правилно помня охлаждането на маслото вьрши около 40% от охлаждането на мотора.Оригиналния маслен може и да помогне,сьс сигурност няма да навреди,но един по-голям маслен радиатор около перките би ти свьршил повече работа.
                Като имам предвид че ше сложа маслен радиатор, имам предвид

Двигателя оригинално има отклонение от конзолата на масления филтър , с термостат и т.н., което аз хитро замених с конзола без отклонение (все пак има 3 двигателя на части)....т.е. вобще немам маслен радиатор.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                  Начи преди малко говорих с Боян или Лоринсер (отдавна ги обсъждаме нещата)...та той има почти аналогичните проблеми.

Последното което измислих е че перката е с малко лопати и ъгъл на атака (все пак е от 2.3)....оригиналната е 8-9 и е метална

1. Единия вариант е да се намери оригиналана перка (с преебано виско, че мноо 650лв е само то) и да се върже твърдо.

Проблем е че оригиналното виско има инерционна система и след 4100-4200 оборота на двигателя, перката се 'откача' от повера...като падне на 3600...енгейдж агейн.

С фашагите предполагам са го напраили с цел:

-да не се откине перката...сигурно за тва и е метална, а не пластмасова
                  - или па щото при евентуални 12000об/мин на перката (вързана около 1:2 с двигателя), ъгловата скорост на края на перата ше счупи звука...и почват едни неприятни явления.

2. Вариант 2 е некой тука да предложи неква агресивна перка 16" и да и направа фланец и да пробам.

Снимки ше напраа!

Рапорт даден!!!
                  Ма колко си прав ако знаеш.Долу сравнение на перките на някои мотори от една и сьща година,малката перчица е от 3200 М104 редови шестак с 14 литра антифриз и термостат на 96 градуса с термодатчици на 3 степени.2300 не го знам каква перчица има,но от шестак на осмак нямаш шанс,а какво да говорим за по-малка перка.

Перка от осмака

перчица на шестака

Истинското виско на Мерцедес е Sachs и е тройно по-скьпо от Бехр да речем.Откача на 4500 оборота по спомени точно за да не скьса вала.

Това сьс смяната ти е единия вариянт,перка с виско от М119 сьщо може да влезе в играта,но гледай да е от осмак,че се вижда разликата с шестака.

Другия ти вариянт е една електрическа перка която обаче дьрпа 20 ампера,нещо като това долу.16 инча за около 90$

http://www.summitracing.com/parts/HDA-3710/

Третия ти вариянт е това което аз сьм направил - изльган термодатчик който да включва перките на климатика при по-ниска температура,малко по-ниска от температурата на зацепване на виското.Номера е какви перки имаш пред радиатора и какьв дебит вьздух давят и на колко градуса.Какво имам ЗАД радиатора ми е все тая,температурата не катери до нужната за зацепване на виското ако и на едната и на другата кола да сьм с ново виско.

И снимки дай ако искаш по-ясни идеи.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Слушам и изпълнявам другари
                    ....днес виското с перката е закупено, а утре и оригиналния маслен радиатор
                    ...до събота ше преработа радиатора и ше избацам нов заборник.

...и са ако не стане, ше го пребия с лопатата.

Новата перка е перко-чудовище напраао...обаче е около 18" и дифузиора ше е нов!...както казах по горе.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      И верно дай малко снимки,а аз мога да разпитам един пич който присьди на 124 купе моторетка 560 като твоята,да видим той как е решил проблема с охлаждането.
                      ...
                      560- мотора по принцип е доста студен. Не би трябвало да има проблеми с охлаждането дори и с оригинален(от лимузина) радиатор с виско-перка.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                        560- мотора по принцип е доста студен. Не би трябвало да има проблеми с охлаждането дори и с оригинален(от лимузина) радиатор с виско-перка.

Сьгласен сьм с това,моя единия е наследник на 117 и на 46 градуса жега ни грее ни имам проблеми.Верно,че виското стои зацепено и перките бучат ту на пьрва ту на втора степен,но не завира канчето.
                        Тук обаче има доработки и не се знае ни какьв радиатор последно се ползва,ни каква е помпата,ни какьв е дебита на виското,ни на какво растояние е от радиатора,ни какво виско има,не се знае термодатчиците на колко и кога включват,разширителния сьд с каква капачка е.........................знае се,че грее.Аз за това му показвам каква перка имам на осмака и каква перка имам на шестака.По логика аз ако я карам няма да ползвам нищо по-малко от оригинала който ползва мотора - датчици,виско,радиатор,перки,термостат,маркучи.................и вече ако му идва зор се ЬПгрейдва демек с допалнителни перки,радиатори каквито ползват тук по натоварените машини и тегачи разни,ел.водна помпа,яка перка с ниски температурни датчици.................

Виското му няма да играе роля над 40 километра в час и ако ще я кара в гората по логика му трябва или много добро виско или много добри ел.перки за да го дьржат тоя мотор студен.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

На времето, когато моята бегачка бе жива, без допънителната рейсингова водна помпа, не охлаждаше. Причината бе в дългия път на антифриза (радиатора отзад). По принцип за гора, кал, екстреми е авантюра да се остави радиатора отпред. Лека конструкция, меден радиатор с размери 1000/600/120-150мм, два SPAL-a с дифузьори и никога няма да усетиш жега.

Коментар

Некой да има снимки или схема как минават маслените магистрали. Навремето ги свалих и са...а са много криви..има и денфер да гаси пулсациите на маслото...дирим в Гоогле ма никой не е снимал отдоло.

Коментар

Турих новата перка и масления радиатор.

Масления радиатор както си пише...на 110С си отваря термостата и маслото си тръгва към радиатора...екстра.

Напраих супер дифузиор за перката...повдигнах радиатора та да го обдухва по-добре...обаче не...просто загрява по-бавно (па и без термостат)...около 40 минути на айдъл или поне 10 минути на 2000-2500об.

След като достигне работна температура...пак бавно си катери нагоре....

Вероятни причини:

Така и не чух прочутото за цепване на виското т.е. след като е втора употреба, начи е скапало.

Или радиатора който е чисто нов, но китайски е скапан...това също е много вероятно...шото вместо с много сплескани тръбички е с големи около ф6.

Кво да праим па са:

Чуда се как да зацепа виското и дали вобще е добра идея

...щото у менюъла пише, че перката се върти с максимум 3000об/мин като на 4100 на двигателя, инерционен механизъм прекъсва циркулацията на силикона и откача перката.

...т.е. ако и турна един 'пирон', ше я подкарам на поне два пъти по-бързо...и не се знае кво ше стане...има вероятност да я пратим в космоса.

Така и така съм направил стойка за радиатора за ТДС-а...да си зема един истински не китайски...пак ше да е втора употреба...което па втора употреба за радиатор си тъпо.

Абе ше стане некой ден.

П.С. Ше направа и тестове на ход, па ше видим.

Рапорт даден...ако некой мое да помогне, да се чуства поканен!!!

Коментар

Пак аз с вьпроси - как е мерена температурата на мотора и колко си сигурен,че това което ти показва на таблото е реалната температра?

Виското не го зацепвай,че като скьса пробива капака,кьса маркучите на охлаждането,маркучите на радиатора за маслото на скоростите,пробива радиатора .Ако не ми вярваш веднага те свьрзвам с един който го е изпитал.

В момента един друг пич реди проект при който се монтира електрическа перка от 126 модела ПРЕД виското.Като/ако стане ще ти пусна жокерче.

Виското можеш да го пробваш по следния начин - на загряла кола или по-точно на зацепено виско пробвай да видиш колко оборота ще направи СЛЕД като изгасиш мотора.
                                Пак - зацепено виско не прави повече от 3-4-5 оборота при гасене на мотора.Ако при показание на таблото 110 градуса изгасиш мотора който е работил на нормалните си обороти и виското завьрти повече от 5 оборота ..............е за хвьрляне.
                                Мацни малко боичка на едно от перата на перката,че да броиш по-лесно и хвани кой да е да ти помага,някой който може да вьрти контактен ключ и да гаси мотор,а ти брой колко вьрти такованата перка.

Още един вьпрос - какьв е шанса да не е обезвьздушена системата при смяната на радиаторите?Температурата хубаво вьрви нагоре,но какво се включва - перки на климатика на колко храдуса и коя степен?Кога изключва климатика,на колко градуса?Като е пред завиране при пускане на парното охлажда ли и за колко време охлажда и до каква температура???

Още нещо - виското не играе роля при скорост НАД + - 40 километра в час.Просто толкова му е дебита,напьлно зацепено вади около 40 километра в час на вьздушната струя и до там.Мисьлта ми е,че ако загрява и на ход не ти е проблем виското,то толкова може - толкова свири.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X