Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресене над 50 км/ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тресене над 50 км/ч

Здравейте,

Имам едно много наприятно тресене над 50 км/ч. Джипът е W460, къса база.
    До момента съм сменил:
    3 комплекта гуми на различни джанти, тресе с всички
    късия кардан, след проверка дали е балансиран
    двата моста, както са комплект, джипът от който ги взех не тресеше
    тампони на мотор, скорости, раздатка, цялото окачване
    кръстачки на преден и заден кардан, след това динамичен баланс, твърди се, че са по конец
    Маслата на всички агрегати са сменени, гресирано е всичко, което може да се гресира.

Пробвах да карам само с преден кардан, тресе малко. Само със заден - пак тресе малко.
    С двата над 50 усещам как ще ми изпопадат пломбите.

На ръка не се усеща да има луфтове на входящия и двата изходящи вала на раздатката.

Смятам да дам карданите на повторен баланс и да сменя всички лагери в раздатката.
    Някой може ли да помогне със сервизно ръководство, номера на лагери или пинизи при ремонт на раздатка?
    Благодаря!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Тресене над 50 км/ч

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Някой може ли да помогне със сервизно ръководство, номера на лагери Благодаря!
    Аз
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Покорно благодаря!
      Ако помня правилно - топла, разгазирана Болярка, половинка?
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Видя ли демпферния амортисьор?

Коментар

Предполагам го усещаш със седалката,не с волана? Значи правилно си се ориентирал,бих попитал само с демпферен маховик ли е джипката?
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Кормилния демпфер е сменян също, разлика няма. Във волана няма вибрация/тресене на никаква скорост.
            Тресе се цялата джипка - седалки, вибрират стъклата, тресе се лоста на раздатката достатъчно за да се саморазвива от резбата си (М10х1мм, около 15мм дълбочина).
            С плътен маховик е.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Между скоростите и раздатката?
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                Между скоростите и раздатката?
                има кардан
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На прибиране от работа пробвах следното:
                  запален двигател, само задно или 4х4, трета, четвъртта, пета, с газ, без газ, все тая
                  загасен двигател, по инерция, само задно или 4х4, изключен от скорост - върти раздатката, трите кардана и изходния вал на скоростите
                  загасен двигател, по инерция, неутрална от раздатката, включен на скорост - върти само двата кардана и изходящите валове на раздатката

При всички опити тресе. Осезаемо няма никаква промяна независимо от режима на мотора, скоростите и раздатката.
                  Така като гледам - или баланс на карданите или заминали лагери на изходящ вал на раздатката.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Забрави лагерите,тресенето ще е последното преди да се разпадне кожуха. Карданите,но освен баланс и да не е завъртян някой в шлиците?
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Карданите ги свалих още когато го взех. Дадох ги на баланс. Върнаха ми ги почистени, боядисани и с белязани шлицови двойки както са били на баланса.
                      Така ги монтирах. Нищо не се промени.
                      Ръчках ги, не се усеща луфт в шлицовата двойка.

А чисто теоретично - в каква посока се монтира кардана?
                      Конструктивно и предния и задния са фланец-каре-дълга тръба-шлицова двойка-къса тръба-каре-фланец
                      Може ли полижението на шлицовата двойка спрямо раздатката да оказва някакво влияние?

ПП:
                      В момента и предния и задния са монтирани така, че шлицовата двойка да е от към раздатката.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Ванка, ти повдига ли го?
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Тц, смених окачването с нови пружини, но са със стандартна височина.
                          Тресеше и със старите и с новите пружини.

Товарил съм го с около 600 кг, беше почти легнал на тампоните, пак тресеше.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Тц, смених окачването с нови пружини, но са със стандартна височина.
                            Тресеше и със старите и с новите пружини.

Товарил съм го с около 600 кг, беше почти легнал на тампоните, пак тресеше.
                            Така е, като гледаш от Евстатиев и си купи "тъщовоз" - ама ти си ерген.....сега тъща да ти търся......вчера се видях с докторката - дай да те запознавам...и ще караш нейното Роки.......то поне не тресе
                            Последно редактирано от gogo16; 26-03-15, 23:01. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                              ...то поне не тресе...
                              Ще го разтресем и него!
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X