Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали и как ще тръгне..???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали и как ще тръгне..???

Интересно, от табличката в горния линк излиза, че моя е 463 - модела в оригинал е бил 200GE -това пише на вратите. Де да беше...
    0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Дааа, след смяна на свещите и кабелите нещата се поопромениха значително, сега се "рязкаме" без прекъсване, не мирише на бензин, не гърми през ауспуха при отпускане на газта, абе въобще друга бира. Започна да ми харесва тоя "Carlsson". Ще му мушна една газова и ..... в гората, че колко сравнения имам да му правя с Маверик, ТЛК-70-ка, Паджеро 2,8ТДИ, а ето го и него - красавец: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0145.jpg
Прегледи:2
Размер:145.6 КБ
ID:5285954Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0147.jpg
Прегледи:1
Размер:127.6 КБ
ID:5285955 Предстоят още малко козметични подобрения-броня, емблема си нямаме, боичка на предната решетка на радиатора, защитни решетки на фарове и мигачи.....ванти, абе ще замязаме на хората и ние....

Коментар

Първоначално публикуван от Любака Преглед на мнение
        Имам налична 717. 421 От г280 е пълен комплект ако случайно имаш интерес свободна е от няколко дни мотора и той. Тази кутия беше с 4,88 дифове на гегата.
        Дай цена за кутията . Всъщност предавателните и числа какви са, че нещо чичко гугъл се затруднява..? Дали и при нея 5-та е директна, а 1-ва 6,....
        Последно редактирано от nikiib; 14-06-11, 14:34.

Коментар

Колега задницата на Г-то висили или предницата е вдигната много

Коментар

Първоначално публикуван от stevancochev Преглед на мнение
            Колега задницата на Г-то висили или предницата е вдигната много
            Не съм мерил растоянията, но найстина има лека разлика, окачването е: пружини Eibach, амове-Koni Heavy track- по два на колело. Вози като лагерна количка, но пък стои доста добре на черно.

Коментар

Започваме с газификацията...че на тоя бензин, само за ге-то трябва да работя май . Умувахме го с газара и реших....изпарител "Ланди"/най големия като KW/, за тръбите ме съветва да не са медни /8мм/ а от някакъв изкуствен материал приличащ на пластмаса който се поддавал на сгъване, смачкване ...абе добре бил за тая цел.Бутилка със защитен клапан на сондата, плочка на входа на дозатор-разпределителя.....и каквото там си трябва още.Подхвърлят ми идеи за работа с два изпарителя защото един нямало да храни тоя мотор......Приемам съвети преди да съм започнал да бера ядове с тая газ, дано не се поуча от собствените си грешки, ще споделя за резултата като се газифицираме, дано не изгуби мощност/поне не много/, сега с тея бавни скорости /дифове/ няма баири за бавните...като сме с газта ще видим.

Коментар

Газифицирана е - един изпарител Ланди от100 до 190KW, и плочка /смесител/, засега работи перфектно, понеже кутията на въздушния филтър и самия той са доста неудобни за прекарване на маркуча на изпарената газ, взех едно /добро според мен/ решение -маркуча през отвора за маслените пари като разпробих самия преходник.Благодарности на Ivan_J за съветите. Използввам Stop KJ който не спира помпата, а не бензинов клапан.....има различни мнения кое ли е по-добре????

Коментар

Дали и как ще тръгне ли???Тръгна и още как-хапе си гема и фучи като разярен бик.Качвай калните снимки и видеото от Неделя да видят хората какво може тази Гега и от къде минава без никакви лебедки!!!
                  А,да и да смениш аватара...
                  2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
                    Дали и как ще тръгне ли???Тръгна и още как-хапе си гема и фучи като разярен бик.Качвай калните снимки и видеото от Неделя да видят хората какво може тази Гега и от къде минава без никакви лебедки!!!
                    А,да и да смениш аватара...
                    Ха, ако я чуеш.... от днес е с нов глас,поосвободих гърнето и вече си давам сметка за ламята под предния капак, а какво ли щеше да е ако беше 5,5/ не че карлсона е лош/ ....айде че се размечтахме...

Коментар

Абе той върви ама искам още ....взех да ровя и проверявам тук там, и какво установих: VVT /
                      Variable valve timing / ми се струва, че не работи коректно. Има куплунг с два кабела на входа му и лошото е, че и със закачени и откачени кабели не усещам някаква разлика във вървенето /тягата/ . При измерване с мултицет при форсиране на място се появяват някакви 7,8 /7,9V дали това е нужното напрежение за управлението на променливото газоразпределение
                      http://www.peachparts.com/shopforum/...1&d=1139256176
                      това е схематично устройството, чудя се дали да отварям, ще взема да направя някоя беля и после ще се псуя. Ако някой има опит и е наясно с работата на туй чудо да споделя. Ще се поровя още малко, ще проверя в движение какви са стойностите при различни обороти.....

Коментар

Това чудо (освен ако не съм в дълбока грешка) се включва над определени обороти и натоварване на двигателя и завърта вала. Виж соленоида дали работи. Или си го вързал на обратно щото има и такива дето работят само в едната посока.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Информацията до която се добрах е, че се включва след 2000 и работи до около 4500 оборота, Логично е да работи само в едната посока правотоков соленоид - правилото на свитите пръсти и палеца за посоката на ЕДН, възможно е някой преди мен да е объркал кабелите ще го проверя, благодаря чудя се ако му пусна 12в дали няма да направя някоя беля..??

Коментар

Е той трябва да работи на 10-14 волта тоя соленоид - няма никаква логика да работи на по-ниско напрежение от стандартното за колата.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Отивам да меря, отново...утре ще пиша констатации .

Коментар

Резултати от измерванията: около 13,5V /при откачена букса - без товар - нормално/, съпротивлението на соленоида - 5,6 ома. Обърнах поляритета - без осезаем резултат. Има една Е-класа със 3,2 - ще сравнявам с нея. Ако там нещата са различни в смисъл има осезаема разлика във тягата със закачен и откачен VVT, ще отварям навътре. Очевидно е, че соленоида е здрав и му се подава управляващ ток ама резултата като краен не ме удовлетворява......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X