Здравейте колеги, след немалко лутане - Фероза, Маверик2,7 ТD,ЛР-РР, Тойота-2LT, Мицубиши 2,8 TD.....стигнах до идеята за Г, което вече е почти спазарено. Сменен му е двигателя с 3000куб.см бензинов 6 цил. редови, механичен инжекцион, два разпределителни вала . Конските сили ....предполагам около /220/ 231. Скоростна кутия бусова : 717.116 така ми казват че е, но аз като се разрових в нета си мисля че бъркат едната цифра и е 711.116, петстепенна е, като задната е напред и наляво а първа е назад и наляво. Диференциалите са 37/7 т.е. приблизително 5,29- бавни /предполагам че са оригиналните на Г-то - 200GE/. При тези параметри на мотора очаквах "самолет", колко е лошо като се разминат очакванията - тая машина не върви, тръгва спокойно на 2,3 предавка...стига до 100км/ч да речем и....вероятно 120 на 7000 оборота и дотам - много, много ЛОШО. Едното от нещата които ще направя е да сменя дифовете, засега съм намерил 44/9 = 4,88. След прости сметки при заложени 5000 оборота/мин и гуми 32 инча разликата в скороста е 12км/ч с по бързите /не ме удовлетворява май/. Знам за съществуването на 44/10= 4,4 /дано не бъркам/ където скороста би следвало да се увеличи с 29,4 км/ч, а съм чувал, че има и такива с предавателно отношение приблизително 4.0
. Неизвестното за мен /ако действително скоростната кутия е 717.116/ е предваватените числа на тази кутия , другата 711.116 е ясна 5 -та е директна / е ако беше 0,8..../ но засега там докато не сменя дифовете няма да ровя. Всъщност за да не си отварям голяма кушия ще сменя само задния диф и проба/ ако е нужно със свлен преден кардан/ . Зная че има доста комбинации и вариации по темата и очаквам мнения не само на препатили а и как би следвало да са нещата на теория като възможности. Другият въпрос който уточних е че с тая механична инжекция да забравя за едновременна /последователна/ работа на бензин и газ /възнамерявам да сложа АГУ/ , варианта е или на бензин или само на газ. Очаквам разхода с тези дифове и ск.к. да е около 20/100 /вероятно и нагоре/ по пътя, не коментирам извън.....вероятно 35-40. Вероятно на газ...????? Това е втория въпрос струва ли си при нечесто използване 150-300 km на месец..???

Коментар