Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали и как ще тръгне..???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали и как ще тръгне..???

Здравейте колеги, след немалко лутане - Фероза, Маверик2,7 ТD,ЛР-РР, Тойота-2LT, Мицубиши 2,8 TD.....стигнах до идеята за Г, което вече е почти спазарено. Сменен му е двигателя с 3000куб.см бензинов 6 цил. редови, механичен инжекцион, два разпределителни вала . Конските сили ....предполагам около /220/ 231. Скоростна кутия бусова : 717.116 така ми казват че е, но аз като се разрових в нета си мисля че бъркат едната цифра и е 711.116, петстепенна е, като задната е напред и наляво а първа е назад и наляво. Диференциалите са 37/7 т.е. приблизително 5,29- бавни /предполагам че са оригиналните на Г-то - 200GE/. При тези параметри на мотора очаквах "самолет", колко е лошо като се разминат очакванията - тая машина не върви, тръгва спокойно на 2,3 предавка...стига до 100км/ч да речем и....вероятно 120 на 7000 оборота и дотам - много, много ЛОШО. Едното от нещата които ще направя е да сменя дифовете, засега съм намерил 44/9 = 4,88. След прости сметки при заложени 5000 оборота/мин и гуми 32 инча разликата в скороста е 12км/ч с по бързите /не ме удовлетворява май/. Знам за съществуването на 44/10= 4,4 /дано не бъркам/ където скороста би следвало да се увеличи с 29,4 км/ч, а съм чувал, че има и такива с предавателно отношение приблизително 4.0 . Неизвестното за мен /ако действително скоростната кутия е 717.116/ е предваватените числа на тази кутия , другата 711.116 е ясна 5 -та е директна / е ако беше 0,8..../ но засега там докато не сменя дифовете няма да ровя. Всъщност за да не си отварям голяма кушия ще сменя само задния диф и проба/ ако е нужно със свлен преден кардан/ . Зная че има доста комбинации и вариации по темата и очаквам мнения не само на препатили а и как би следвало да са нещата на теория като възможности. Другият въпрос който уточних е че с тая механична инжекция да забравя за едновременна /последователна/ работа на бензин и газ /възнамерявам да сложа АГУ/ , варианта е или на бензин или само на газ. Очаквам разхода с тези дифове и ск.к. да е около 20/100 /вероятно и нагоре/ по пътя, не коментирам извън.....вероятно 35-40. Вероятно на газ...????? Това е втория въпрос струва ли си при нечесто използване 150-300 km на месец..???
    0897/833 689 - Николай Божков

От: Дали и как ще тръгне..???

За какво ще се ползва г-то че да върви с над 120? особено ако е с кални гуми

Коментар

Ъхъ...
      Един в сузуки подфорума питаше за какво били бавните предавки? Като включел на бавни, и витарата ставала "куц кон.."

Колега, ако ти трябва машина за скорост по асфалт-не ти трябва "Г", а "МЛ". Г-то си е сериозна офроуд машина, и не е мислена за скоростно каране. Всички се стремим към колкото се може по-бавни диференциали, а ти обратното.
      Но не може да не ги знеш тези неща, учудвам се на въпросите ти...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мале!
        Аз искам дифове 6 и нещо...
        Ама, всеки с интересите си...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ами нека да ви насоча, ако беше с 300д с 2,4 д или друг мотор до 120-130 к.с. Ок, вероятно и аз нямаше да пипам дифове и ск. к. но я някои да помисли за това разход/изминато разстояние. Защо ми е да тръгвам на 2-ра с превъртане на гуми като имам бавни и демултипликатор.....а на ралиджийските състезания и не само не се ли гони скорост? Аз имах 2 LT зная какво е /и всеки от вас/ да се чудиш е сега на 2-ра на която само реве мотора у ускорение 0 а 3-та ...падат оборотите защото няма мощност. Искам да постигна един балансиран автомобил, който да се движи сравнително бързо при нужда. Дали това е Г ??? Зная че ще получа съвети : вземи си паджеро 3,5 или ЛР 3,9 4,7 и т.н.....да не оспорвам качествата на всеки един смених доста марки и сега съм се "заял" с това Г. Ако не ми хареса следващото возило, нали затова живеем за да се развиваме и в крайна сметка нали любопитството ни, ни е направило това което сме. P.S За съжаление не получавам отговори на въпросите с изключение на уточняващия въпрос " - За какво ще ползваш Г-то?" Мощност без ускорение...?

Коментар

Има нещо странно в тая история.
            Дифове 5.29 не са бързи но не са и бавни. Мойте са 6.16.
            Почти всички кутии са с директна 4та скорост и 5-та е близо до 0.8
            Моя кошник на 5-та която е 0.8, на 3000 об/м е на 90км/ч. ако е със стандартни гуми ще е 80км/ч.
            Имаш 20% разлика от дифа. значи с 3000 об/м трябва да си на 100км/ч. На 6000об на 200км/ч.
            Значи или тая кутия е с директна 5та, или си сложил гуми от Жигула.
            Има кутия която е моноблок, Гетрак, с директна 5та. Не е от бус. От Гелендия е. 717.436 е набито на корпуса от страни.
            Ако е бил с 2.4Д, много вероятно това да е оригиналната му кутия, защото с такава излиза от завода.
            Ако е 711.116 пета е директна, т.е. нормално е да дига малко.
            Е, малко картинки http://www.4x4abc.com/G-Class/transm.../getriebe.html
            Последно редактирано от drukman; 20-05-11, 17:16.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Е, сложи му едни големи пътъци, нещо от 37 до 44..... Таман ще компенсираш бавната трансмиссия.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Е, сложи му едни големи пътъци, нещо от 37 до 44..... Таман ще компенсираш бавната трансмиссия.....
                Недей. С гуми по-големи от 35" почва да троши полуоски.
                Смени кутията.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря за раздвижването по темата, в момента е с рошавите каймани между 32 и 33 инча, не смятам да отивам по-нагоре. Първо ще сменя дифа /заден, ако се получи после и предния/, намерих от Краси- Пирдоп 44/9 т.е 4,88 /хиляди благодарности на този човек/, разбира се ако намеря 44/10 /има вероятност да се случи/, е тогава няма да се наложи смяна на ск. кутия. Доколкото виждам оhttp://www.4x4abc.com/G-Class/transm...etriebe.htmlт 711.117 ще е търсения модел

Коментар

4.40 диф, т.е. 44/10 зъба няма допирни точки с каймани 33"
                    Чисто практически кайманите не е добре да се карат с повече от 100км/ч
                    Моя съвет е да си оставиш дифовете и да си сложиш един Гетрак 717. 439
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      4.40 диф, т.е. 44/10 зъба няма допирни точки с каймани 33"
                      Чисто практически кайманите не е добре да се карат с повече от 100км/ч
                      Моя съвет е да си оставиш дифовете и да си сложиш един Гетрак 717. 439
                      Дааа, най вероятно на там ще отидат нещата ще се започва търсене на 717.439. Пак се вкарвам в приключения тъкмо намерих бартерче за дифовете / 44/9 /, сега ще търся за ск. кутия, само да накарам тая пуста механична инжекция да работи както трябва. Прекъсва в ниските обороти и като отпусна газта гърми и хвърля пламъци през ауспуха. Започвам с проверка на дистрибутор, кабели , свещи...накрая ще разровя K Jetronik-ka но ще накарам тая пущина да върви. Ако неще на бензин, минава на газ.

Коментар

Преди да слагаш газ на тоя мотор намери някой който вече има и ползва на същия. Говореше се за някакви проблеми при слагане на газ на тая инжекция. Само слухове съм чувал , но е по-добре да провериш.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Чак пък проблеми не. Просто трябва масторът гъзар да знае кво прави. Колегата е далече иначе да сме го оправили до сега.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имам налична 717. 421 От г280 е пълен комплект ако случайно имаш интерес свободна е от няколко дни мотора и той. Тази кутия беше с 4,88 дифове на гегата.
                            Последно редактирано от Любака; 23-05-11, 16:11. Причина: ах

Коментар

Извинявам се , че ползвам темата, някой може ли да ми каже ск. кутия 717.422 дали е Гетраг и с какво се различава от останалите, щото нищо никъде не намирам и как намирате комбинацията и с дифове 4,9?
                              Между другото ето едно линкче към таблица с някои данни, които биха могли да са от помощ: http://www.procodis.pl/catalogues/ca..._embrayage.pdf
                              I want out !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X