колеги имам проблем с моито г значи мотора 300 дизел 6 цилиндров 113 к.с 92година.значи катоя запаля когато е студена и понякога става така че обортомера ми падне на 0 изапо4ва да работи тегаво и като чукна по бушоните с ръка и то се оправи и двигатела не работи равно.Онзи ден ми се случи оште нешто спряь да заредя и като сипах гориво и като тръгнах първите 3 км,вървеше страхотно до сеге не беше варвяла така и как си варвше така спря от венъж и пак по старомо ако може някои да помогне ште съм му благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
300ГД НЕ ВЪРВИ ПОМАГАИТЕ!!!!!
Свий
X
-
От: 300ГД НЕ ВЪРВИ ПОМАГАИТЕ!!!!!
Това редовата помпа с ел. гасене ли е? Ако да, виж си захранването от плюса, през ключа до помпата. Най лесно е да пуснеш едно кабеле с плюс от акумулатора и да пробваш. Ако е с гасене на вакум, прегледай си системата за подгряване на горивото и я заобиколи. От там редовно смуче въздух и те прави луд. Работи кога как си иска.
Оборотомера е с датчик на вала. Няма връзка с дизела, но има връзка със захранването. Провери си замасяването на подкалниците и купето към шасито и минуса на батерията. Също плюса за лоши връзки (клемата на левия преден подкалник)
Пиши от къде си. Все ще се намери някой в твоя район, който го е играл това хоро.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
-
кога умалява? когато горивото ти е по малко? има вероятнос да ти е задръстен удушника на резервоара. ако има такав!аз сам още нов в религиятя Г но си купих 300ГД и тепърва се уча но имам доста опит със земеделска техника - дизели
Коментар
-
Щом е с вакум, махни маркучите от филтъра или направо от помпата и пробвай с шише. После търси от къде тегли въздух или къде е запушено. Отдушника на резервоара е в дясната колонка на задната врата, отстрани, зад страничния прозорец. Там се запушва редовно защото никой не чисти... а и достъпа е ...3 часа разглобяване. Най добре го надуй.
Успех.
ПП Пиши си в профила Враца. Виж тука Цецо к'ви ги вършиПоследно редактирано от drukman; 19-09-10, 09:23.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
знчи колега на мен резервоара ми е малко импровизиран заштото оригиналния го издъних и сега времено съм с една туба в багажника която играе роля на резервоар та значи варянта с отдшника го изклучваме. значи да си огледам горивото заштото това с масите съм го свършил ако се сетиш за нешто друго пиши.Последно редактирано от CarTest™; 20-09-10, 21:36.
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеПП Виж тука Цецо к'ви ги вършиПали във Враца, минава през състезанието, спира на реката, ходи до Вежен, пак минава през състезанието, и се връща във Враца. Няма платформи, няма гуми, няма лифтове, няма дъндънии... Има Г!!!
Без блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениемахни маркучите от филтъра или направо от помпата и пробвай с шише.
ЮМЗ може да звучи грубо, но помпените елементи и разпръсквачите са на много високо ниво, Не по-лошо от тези на Мерцедес например.
И ако се кара без филтър-следва смяна на елементи и разпръсквачи. За ЩМЗ-то са по 3-5 лв бройкта. За "Г"- не знам, ама не искам и да чувамИма ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение.... И ако се кара без филтър-......
След това тръгва по маркучите и скобичките, докато намери от къде дърпа въздух.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
колега утре ще опитам и това с шишето и ще пиша дано да е от това.а по помпата трябва ли да има и други вакоми освем този за гасенето заштото има отгоре на самата помпа нешто като клапан метален в середата има болт за реглиране и от долната страна има един пишляк и незнам там да не е иамло нешто
Коментар
-
колега утре ще опитам и това с шишето и ще пиша дано да е от това.а по помпата трябва ли да има и други вакоми освем този за гасенето заштото има отгоре на самата помпа нешто като клапан метален в середата има болт за регoлиране и от долната страна има един пишляк и незнам там да не е иамло нешто
Коментар
-
Остава ти само въздушния филтър да не е запушен нещо и...отиваш на проверка на помпа. Няма какво друго да се гледа на тоя мотор. Ако си пробвал с двата маркуча от помпата в шише, без нищо друго да участва и пак не върви.....наистина е лошо.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар