Лятото счупих раздарките на двете ми джипки.Едната веднага я разглобих и смених комплект сателити и планети и осите на сателитите замених с усилена кръстачка.Сега ми се въртят едни неща из главата понеже едното ми дикскавъри е само за в гората да го направя с отделяне на предния мост без действащ диф в раздатката.Да се блокира задния фланеца за задния кардан към самия диф и да се извади планетата за предния мост.Така че предния диференциал да се включва с блокажа в раздатката.Някой правил ли е подобно нещо или позамислял ли се е върху това.То е ясно че ще трябва да се внимава и да се включва предния мост само при хлъзгава настилка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отделяне на преден мост при Диско 1
Свий
X
-
От: Отделяне на преден мост при Диско 1
Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнениеНещо не го разбрах напълно,но това не го ли прави блокажа на раздатката?
Не е ли по-добре да блокираш дифовете?0885719173-Красимир
Коментар
-
Доколкото разбирам проблема е, че дифа в раздатката е прецакан.
Според мен можеш да свалиш един кардан (преден или заден), да заклиниш някак си междинния диференциал с каквото е останало от карантията му или с блокажа, и да си караш с един задвижващ мост.
Другия мост ще може да се включи само след монтиране на кардана. Не виждам как може да се използва блокажа за включване/изключване на моста. По скоро може да се модифицира единия кардан, като се монтира някаква муфа - ще се включва ръчно отолу (май не си струва?).Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеДоколкото разбирам проблема е, че дифа в раздатката е прецакан.
Според мен можеш да свалиш един кардан (преден или заден), да заклиниш някак си междинния диференциал с каквото е останало от карантията му или с блокажа, и да си караш с един задвижващ мост.
Другия мост ще може да се включи само след монтиране на кардана. Не виждам как може да се използва блокажа за включване/изключване на моста. По скоро може да се модифицира единия кардан, като се монтира някаква муфа - ще се включва ръчно отолу (май не си струва?).
Коментар
-
Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнениеНе си разбрал правилно колега...Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеВъпроса е как може, при това положение, да се включва и предния мост при необходимост.
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪКПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-10-12, 13:00.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеКато махне сателитите и завари задната планета за касетата!!
След като ще се разглобява, по добре да се сложат здрави планети и сателити.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеПри този вариант, вероятно предната планета също трябва да се завари към вала, като не я подпират стелитите.
След като ще се разглобява, по добре да се сложат здрави планети и сателити.0885719173-Красимир
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар