Лятото счупих раздарките на двете ми джипки.Едната веднага я разглобих и смених комплект сателити и планети и осите на сателитите замених с усилена кръстачка.Сега ми се въртят едни неща из главата понеже едното ми дикскавъри е само за в гората да го направя с отделяне на предния мост без действащ диф в раздатката.Да се блокира задния фланеца за задния кардан към самия диф и да се извади планетата за предния мост.Така че предния диференциал да се включва с блокажа в раздатката.Някой правил ли е подобно нещо или позамислял ли се е върху това.То е ясно че ще трябва да се внимава и да се включва предния мост само при хлъзгава настилка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отделяне на преден мост при Диско 1
Свий
X
-
От: Отделяне на преден мост при Диско 1
Нямам напредвид да се блокират дифовете а да отделя предния мост и чрез блокажа да включвам предния мост само когато е нужно.А през останалото време да е само на задно много добре влиза в завоите само на задно.Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнениеНещо не го разбрах напълно,но това не го ли прави блокажа на раздатката?
Не е ли по-добре да блокираш дифовете?
0885719173-Красимир
Коментар
-
Доколкото разбирам проблема е, че дифа в раздатката е прецакан.
Според мен можеш да свалиш един кардан (преден или заден), да заклиниш някак си междинния диференциал с каквото е останало от карантията му или с блокажа, и да си караш с един задвижващ мост.
Другия мост ще може да се включи само след монтиране на кардана. Не виждам как може да се използва блокажа за включване/изключване на моста. По скоро може да се модифицира единия кардан, като се монтира някаква муфа - ще се включва ръчно отолу (май не си струва?).Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Не си разбрал правилно колега.Колегата наистина има прецакана раздатка,но иска да я накара да работи само на задно и при нужда да включва блокаж за предния мост.Не съм капацитет по този въпрос и не мога да дам никакво мнение.Таргата може да каже дали ще стане.Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеДоколкото разбирам проблема е, че дифа в раздатката е прецакан.
Според мен можеш да свалиш един кардан (преден или заден), да заклиниш някак си междинния диференциал с каквото е останало от карантията му или с блокажа, и да си караш с един задвижващ мост.
Другия мост ще може да се включи само след монтиране на кардана. Не виждам как може да се използва блокажа за включване/изключване на моста. По скоро може да се модифицира единия кардан, като се монтира някаква муфа - ще се включва ръчно отолу (май не си струва?).
Коментар
-
Защо? Нали и аз това казвам: Блокира се междинния диференциал, сваля се предния кардан, и си кара със задния мост. Въпроса е как може, при това положение, да се включва и предния мост при необходимост.Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнениеНе си разбрал правилно колега...Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Като махне сателитите и завари задната планета за касетата!!Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеВъпроса е как може, при това положение, да се включва и предния мост при необходимост.
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪК
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-10-12, 14:00.
Коментар
-
При този вариант, вероятно предната планета също трябва да се завари към вала, като не я подпират стелитите.Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеКато махне сателитите и завари задната планета за касетата!!
След като ще се разглобява, по добре да се сложат здрави планети и сателити.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Не трябва да се заваря към вала,а въобще да я няма.Предния мост ще се включва чрез блокажа,който зацепва предния фланец за касетата с помощта на една муфа.Но тогава ще трябва да се сложи здрав диференциал отзад защото когато е само на задно се натоварва доста задния диференциал.Дори вече имам един счупен откакто сам само на задно.Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеПри този вариант, вероятно предната планета също трябва да се завари към вала, като не я подпират стелитите.
След като ще се разглобява, по добре да се сложат здрави планети и сателити.0885719173-Красимир
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар