Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 1 300Tdi счупен диференциал и проблем със заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Discovery 1 300Tdi счупен диференциал и проблем със заден мост

Днес отново се сблъсках с проблема,за трети път чупя диференциал.Досега 1 педен и 2 задни)) следващия път сигурно ще е преден.Реших днес да правя малко профилактика на диското започнах да разглобявам отзад за да сменя семерингите,които са в задния мост(вътре в самия мост).Извадих полуоските,след това свалих и главините.И тогава дойде и разочарованието зад семерингите беше бълно със "брокат" от този дето едно време си слагаха жените.Явно че има проблем някъде,продължих с разглобяването на другата полуоска,кардана и след това извадих и прасето.Оказа се сателитите бяха много износени отвътре от към оста,а и оста е надрана.Днес поръчах оста и утре сутринта ще продължа със сглобяването.Незнам дали е от това проблема но преди няколко седмици спуках гума и резервната ми беше със 4 см по висока от останалите.Така изминах около 30 км докато се пребера.
    0885719173-Красимир

Коментар

И сателитите са се въртяли като луди за да компенсират. Пак късмет, че навреме си ги хванал.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
        Днес отново се сблъсках с проблема,за трети път чупя диференциал.Досега 1 педен и 2 задни)) следващия път сигурно ще е преден.Реших днес да правя малко профилактика на диското започнах да разглобявам отзад за да сменя семерингите,които са в задния мост(вътре в самия мост).Извадих полуоските,след това свалих и главините.И тогава дойде и разочарованието зад семерингите беше бълно със "брокат" от този дето едно време си слагаха жените.Явно че има проблем някъде,продължих с разглобяването на другата полуоска,кардана и след това извадих и прасето.Оказа се сателитите бяха много износени отвътре от към оста,а и оста е надрана.Днес поръчах оста и утре сутринта ще продължа със сглобяването.Незнам дали е от това проблема но преди няколко седмици спуках гума и резервната ми беше със 4 см по висока от останалите.Така изминах около 30 км докато се пребера.
        Не съм съгласен.Сателитите си се въртят,но не като луди.Аз карах 70 км с резервна гума с 6см по-малка от другите и нищо му няма на дифа.Сателитите трябва да се въртят и да се мажат без да пускат брокат.
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
          Не съм съгласен.Сателитите си се въртят,но не като луди.Аз карах 70 км с резервна гума с 6см по-малка от другите и нищо му няма на дифа.Сателитите трябва да се въртят и да се мажат без да пускат брокат.
          Ами значи моите сателити си бачкат към някоя козметична компания без да знам))Дошло им е времето)

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          И сателитите са се въртяли като луди за да компенсират. Пак късмет, че навреме си ги хванал.
          Да определено съм имал късмет,можеше да изкарам някой сателит през кожуха
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-01-11, 20:30.
          0885719173-Красимир

Коментар

Един "ПО-здрав" ........... мост от Ashcroft transmissions: Force 9 Axles

Преден, front axle

Заден, rear axle

..... въпроси, коментари и "картинки" от едно друго място: ...ЦЪК
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

7500 GBP за двата моста не е лоша цена за този който ги има.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнение
                Заден, rear axle

Забелязвате ли чашките на амортисьорите?Нямат ли проблеми с амовете?А уш тези мостове са за най-най всичко което се помисли.

Коментар

Здравейте колеги,задния диф на Диското вие при връщане на газта и спира при подаване на газ, а от няколко дни се чува глухо единично пукане при по рязко потегляне и завиване в двете посоки.
                  Диското е 300тди 1997г. внос от Италия,закупен от г Варна, имам го от няколко месеца.
                  Намирането на запазено Диско е трудна задача, отне ми повече от година в огледи докато се реших на варненеца.
                  Но уви пак проблем.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  Прочетохте ли това
                  ...ЦЪК
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-06-12, 19:37.

Коментар

Първоначално публикуван от БАЙ СПИРО Преглед на мнение
                    Здравейте колеги,задния диф на Диското вие при връщане на газта и спира при подаване на газ, а от няколко дни се чува глухо единично пукане при по рязко потегляне и завиване в двете посоки.
                    Диското е 300тди 1997г. внос от Италия,закупен от г Варна, имам го от няколко месеца.
                    Намирането на запазено Диско е трудна задача, отне ми повече от година в огледи докато се реших на варненеца.
                    Но уви пак проблем.

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    Прочетохте ли това
                    ...ЦЪК
                    Честито за покупката колега.Много години да му се радваш и милион безаварийни да му навъртиш!
                    Не се отчайвай,колкото и да си гледал има възли които само с каране си казват болежките.Наистина можеш да хванеш дифа като вие,но той трябва да е много изтормозен,че да го разбереш при огледа.Провери дали имаш луфтове в диференциалите,може да имаш и разбити лагери.Намират се лесно,дори от Англия идват за 7 дни.

Коментар

Благодаря колега.Като качих диското на подемника установих доста голям луфт на задния диф-не зная как се обира,както и подходящия майстор.Повече ме претеснява пукането.Машината иначе е яка,само това е кусура засега.скоро ще кача и снимки.Благодара за отзивите.

Коментар

Първоначално публикуван от БАЙ СПИРО Преглед на мнение
                        установих доста голям луфт на задния диф-не зная как се обира,
                        Не го барай!Най-добре е това да го направи някой който си разбира от работата.Ако го обереш от гайката има вероятност да изместиш контактното петно на короната и пиньона,и ще започне едно виене което ще доведе до преждевременна смърт на дифа.

Коментар

Ако говорим за гайката на пиньона колкото и да я натяга нищо няма да се случи. Регулиране на пиньон се прави чрез подлагане на подложни пластини по определена схема.
                          Щом има луфт е добре да свали прасето и да се види какво се случва, че да не гръмне и да започнем да търсим и други елементи. Хубавото е че цели прасета се намират за около 350 лева.
                          Поздрави
                          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Ремонт се прави и на двете прасета едновременно . То що има луфт на единия, то има и луфт на другия , та е добре да се обират луфтове и на двата. Ама със сигурност има луфтове и в раздатка, че и в скоростна кутия . Така , че по добре ако иска човека да си иде при Таргата да му каже кво : (разбира се ако има възможност).
                            [SIGPIC][/SIGPIC]
                            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X