Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Егати фирмити! В края на миналата година и аз установих че са изгоряли 3 от 4. След 1 ден справки в нета намерих НГК , бош HKT и нам кви други там. Оказа се че НГК ги нямат въобще в БГ, Бош произвеждат 20-на вида от които тия дето ги търсех пак ги няма! Накрая намерих НКТ в NIPPARTS и на още едно место. Каква е тая фирма Бош дето не може да поддържа и 20-те си вида свещи който произвежда на склад. Ако размера и напрежението ти съвпада можеш да сложиш без огледа на производителя. Нали това е идеята на взаимозаменяемостта.
    Поздрави
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom
      Е вярно е, че миналата година цяла зима палех без свещи,
      Не си единствения , и от други колеги с 200тди съм чувал , че са изкарвали зимата с тотално скапана система за подгрев .

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom
        Аз моите ги смених с такива http://www.kanex.bg/shop/50fb95f890a...1c017cdfb44ba/ още лятото и нямам оплаквания.
        Е вярно е, че миналата година цяла зима палех без свещи, което значи, че двигателя е харош, но по-добре си е със свещи.
        Предполагам искаш да покажеш тези свещи...
        И аз затова се учудих, защото бях видял, че има свещи по 16 кинта, пък после ми цитират разни цифри, все едно купувам части за совалка...
        A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Явно линковете пращат на началната страница
          За същите става дума - по 16 кинта - влизаш в свещи - леки коли\ленд роувър\Диско I\2.5ТДИ.
          Нямам проблеми с тях - в смисъл доволен съм.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Ах да, миналата година не ги смених, защото ми искаха по 60-80 лв за бройка - точно като за совалка
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Проверих ти за свещите, но до сега не сме ги внасяли
              Може да ти ги доставя с поръчка, но ще се забави доста тъй като сега дойде камиона
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ок, благодаря все пак
                Ще търся нещо оттук, проблема е, че се освобождавам чак в неделя, ама то Диското и така си пали

Коментар

Първоначално публикуван от nasko919
                  колега NIGHTCRAWLER ако си сагласен свещите на BOSCH мога да ти ги дам на 45.23лв/бр.
                  Благодаря за предложението, но BOSCH не смятам да купувам.
                  Аз още не съм сменил свещите, че са ме налегнали едни застраховки, винетки, данъци...

В неделя се поуплаших, че няма да запали машината (бяхме в твърдишкия балкан и температурата беше под нулата, не знам колко точно), ама си пали кучето...
                  Засега е проверено, че при -5 пали без свещи...

Коментар

Re: Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Набарах ги най-накрая тези пусти свещи...
                    Имам само един въпрос - от канекс са дали свещи, които са малко по-различни от тези, които свалих - в предната част го няма стеснението на свещите. Съответно някои от свещите (на 1, 2 и 3) цилиндър влизат малко по-трудно... Това може ли да е от нагар, или...

Снимах свещите, които свалих, защото имат различни следи по тях. Ако някой може да разбере от снимките евентуални проблеми в работата на някой от цилиндрите, ще съм благодарен

От първи цилиндър:

От втори цилиндър:

От трети:

И от четвърти цилиндър:

Снимките ги има в по-голяма резолюция тук

Коментар

От: Re: Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Както повечето болежки който ги имат повечето машини ,има ги и при мен.
                      Зимата си палеше ,но на второ развъртане ,та се усъмних в свещите.Оказаха се 2 изгоря ли ,знам ,че се сменят 4 ,но този път направих компромис и смених 2.
                      Добре ,че първата беше ок,няма вадене от компресора на климатика ,трябва сваляне предполагам.
                      Оригиналните който бяха на Беру, здравите показаха при замерване съпротивление като новите свещи,затова сложих едни по евтини за проба-Фленор, немски така поне пише на кутията, но за цената си -17,50лв. биват за тази проба.
                      Времето ще покаже колко ще изкарат,но съм подготвил една поръчка от Англия и съм включил и свещи, там поне са на нормални цени.
                      Като свещи ми предложиха на различни места Беру 38-40лв.,Делфи-28лв.,за Бош не съм и питал.
                      Миналата година смених на колата Искра ,словенски и съм доволен ,работят си, но не предлагат за Диско 1.

Коментар

Първоначално публикуван от MITKO70 Преглед на мнение
                        Добре ,че първата беше ок,няма вадене от компресора на климатика ,трябва сваляне предполагам.
                        Не трябва сваляне на компресора, просто режеш със секачките резбата на старата( там където се стяга кабелчето) и си я вадиш. На новата , таз резба я скъсяваш толкова, че гайката да хване поне две резби - заедно с кабелната обувка де - и си я монтираш на място... Виж снимките на свещите - по-горе , ще се ориентираш ...
                        Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

Някой пробвал ли е Падокските от 7 -8 лв? Дали си струва упражнението с тях?
                          цитат от старши участник:
                          'Друг път не си ли карал Ланд Ровър. Колата си върви, ама постоянно някакви дребни неща.
                          Просто свикни. Това е част от кефа при тая марка'.

Коментар

От: Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Не. Наскоро едно Диско пуши доста време преди да издуха парчето през аспуха. Половината от награвящата част я нямаше.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Не. Наскоро едно Диско пуши доста време преди да издуха парчето през аспуха. Половината от награвящата част я нямаше.
                              Има вероятност и дюзата да я я отрязала.

Коментар

Е що не реже скъпите, ами евтините?
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X