Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

Защитите получени , благодаря за жеста.

Коментар

От: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

Защитите са при мен, жив и здрав да си, всяка година ракия и вино на реки да ти течат, а по реките на лодки еднодръвки млади булки да слизат...

Коментар

Колега, може ли да си поръчам два комплекта - за мен и за още един павиан.
        Че аз кривя оригиналните за по няколко седмици
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Здравей колега,защитите ще са готови най-рано след седмица( в момента не работят ),ако те устройва прати ми данни на ЛС и ще поръчам.Да напомня, че защитите са за 300 ТДИ.
          Трагичното не е смъртта, а животът, който
          хората живеят или не изживяват до смъртта си.
          Чарлз Буковски

Коментар

Понеже отскоро и аз се сдобих с Диско 300 TDI , а наближава и актуалния сезон , ако не е проблем да се изработи и за мен един комплект защити .....
            Колкото повече - толкова повече !

Коментар

Защитите за колегата psp 4X4 са изработени и той си ги взе.
              Имам готови още един комплект защити,та някой ако иска защити да се обажда.
              Трагичното не е смъртта, а животът, който
              хората живеят или не изживяват до смъртта си.
              Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
                Защитите за колегата psp 4X4 са изработени и той си ги взе.
                Благодаря за защитите ! Сега , ако намеря време и да ги монтирам ......
                Колкото повече - толкова повече !

Коментар

Здравейте,когато пуснах темата доста колеги четоха темата с насмешка,но явно всеки има какво да научи тук във форума.Гледам че темата доста се е уживила а и доста колеги ми звъняха по телефона за да попитат размерите на защитите.Карам със защитите вече няколко години и досега съм нямал проблеми със семерингите а преди когато има сняг всяка седмица сменях семерингите на сферите.Гледам че вече има колега,който изработва защитите ако минава през Харманли да се обади да почерпи едно кафе за патента.
                  0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                    Здравейте,когато пуснах темата доста колеги четоха темата с насмешка,но явно всеки има какво да научи тук във форума.Гледам че темата доста се е уживила а и доста колеги ми звъняха по телефона за да попитат размерите на защитите.Карам със защитите вече няколко години и досега съм нямал проблеми със семерингите а преди когато има сняг всяка седмица сменях семерингите на сферите.Гледам че вече има колега,който изработва защитите ако минава през Харманли да се обади да почерпи едно кафе за патента.
                    И понеже този форум е за споделяне, ето чертежа за шенкелите на диско и класик. Реже се от 4мм ламарина и струва една шепа стотинки. Най-добрата защита против замръзване е използванвето на добри семиринги и масло, не грес.

Коментар

• От: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                      И понеже този форум е за споделяне, ето чертежа за шенкелите на диско и класик. Реже се от 4мм ламарина и струва една шепа стотинки. Най-добрата защита против замръзване е използванвето на добри семиринги и масло, не грес.
                      Сигурен ли си в това което казваш?Поразгледай малко снимки помисли пак и ако си сигурен,че си прав прати на всичките колеги от тези семеринги които не се премачкват от леда и това масло което не позволява да замръзват мостовете.А относно греста сме достатъчно грамотни да слагаме масло а не грес.С грес се смазват колелата на каруците на село.
                      0885719173-Красимир

Коментар

• От: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                        Сигурен ли си в това което казваш?Поразгледай малко снимки помисли пак и ако си сигурен,че си прав прати на всичките колеги от тези семеринги които не се премачкват от леда и това масло което не позволява да замръзват мостовете.А относно греста сме достатъчно грамотни да слагаме масло а не грес.С грес се смазват колелата на каруците на село.
                        Краси, аз сигурно съм най-неграмотния, който може да каже нещо смислено по тази тема, но да ти споделя малко опит (подкрепящ напълно казаното от Р2Р):

В едната сфера имах гняс, подобна на грес. Провлачваше се по сферата и отвсякъде личеше, че всичко е спечено и за смяна. Смених семеринг, смених фланеца дето го крепи с нормален -около 1,5-2мм от английския супер, иглено лагерче, налях масло и въпреки че продължи да капе от язвите по сферата до ден днешен не е останало на сухо и не се е прецакал гумения пръстен. Четири години долу-горе. Сигурно не карам колкото ти караш по черно, но каква е разликата при минус 15 и тоталното обледяване на сферата дори в градски условия?
                        Аз освен мазната сфера пълна с масло, което не държи лед, и полусухата, пълна с грес, друга не виждам

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          Краси, аз сигурно съм най-неграмотния, който може да каже нещо смислено по тази тема, но да ти споделя малко опит (подкрепящ напълно казаното от Р2Р):

В едната сфера имах гняс, подобна на грес. Провлачваше се по сферата и отвсякъде личеше, че всичко е спечено и за смяна. Смених семеринг, смених фланеца дето го крепи с нормален -около 1,5-2мм от английския супер, иглено лагерче, налях масло и въпреки че продължи да капе от язвите по сферата до ден днешен не е останало на сухо и не се е прецакал гумения пръстен. Четири години долу-горе. Сигурно не карам колкото ти караш по черно, но каква е разликата при минус 15 и тоталното обледяване на сферата дори в градски условия?
                          Аз освен мазната сфера пълна с масло, което не държи лед, и полусухата, пълна с грес, друга не виждам
                          Разликата при градското каране и карането в преспите е много голяма.Проблема идва точно тогава когато се газят големи преспи,снегът полепва по целия преден мост.Натрупва се и замръзва особено ако е смесен и с вода.Този лед дори ограничава и хода на завиване,талагало ми се да правя по няколко маневри напред назад за да завия на 90 градусов завой.А относно семерингите се премачкват толкова много ,че сферите се пълнят с кал и пясък.В първихе постове мисля че имам снимки на премазани от леда семеринги.
                          0885719173-Красимир

Коментар

Здравейте колеги
                            До сега съм карал само Самурай и такива проблеми не съм имал.
                            Занимавам се с един проект в които мисля да използвам точно такива мостове,но от прочетеното до сега не ми изглеждат надеждни.
                            Може би точно там където се цепи кожуха(до сферата) натрупва лед и проблема е явен.
                            Та въпроса ми е дали да го пренебрегна това нещо и да сложа правени защити или да мина към друг вариант мостове
                            Благодаря предарително
                            Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол

www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme

Коментар

Първоначално публикуван от soundbway Преглед на мнение
                              Здравейте колеги
                              ....
                              Та въпроса ми е дали да го пренебрегна това нещо и да сложа правени защити или да мина към друг вариант мостове
                              Благодаря предварително
                              Еее, за твое успокоение си сложи едни, и без това ще ревизираш мостовете.
                              Примерно, Краси е имал проблеми, Петър не е имал проблеми, как ще вземеш решение да ли да го пренебрегнеш проблема?

А дали стават, виж клипчето: http://www.offroad-bulgaria.com/show...05#post2657205
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Ако наистина само това им е недостатъка ще се пренебрегне много бързо
                                най вероятно ще се пробва с тези мостове .Практични изглеждат и частите в Англия са евтини и наблизо
                                Suzuki samurai sj 413 jx gsm.0897876505 Ямбол

www.youtube.com /ASK Yambol 4x4 extreme

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X