Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед

Здравейте,
    искам да ви споделя един проблем,който ме мъчи и незнам как да го оправя.Проблема е такъв,че когато карам моето Диско1 в голям сняг се натрупва сняг около "ябълките"на предния мост.И когато се кара продължително без да се прави остър завой,и е доста студено този сняг премесен и с вода замръзва и става на лед.Когато се наложи да се завие главината опира в този лед,премазват се семерингите които са около"ябълките"и започва да итича маслото,което смазва каретата на предния диференциал.Някой сблъсквал ли се е с този проблем???Има ли решение на проблема или трябва да сменям семеринги след всяко замразване.Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете с някоя идея за разрешаване на проблема.
    0885719173-Красимир

До: Проблем при Диско 1 в сняг

Прости грубият ми тон, ама да не учиш в някой транспортен факултет и някой асистент чикиджия който няма и собствена кола ами кара "ладата" на тъст си, ти е задал въпроса правейки се на велик
    На "ябълките" нищо не се натрупва докато караш, защото винаги се върти в ляво и дясно, върху тях винаги има тънък слой смазка (от въртенето) на волана, а ако тече на студено, това си е от стари семеринги (уплътнители), ама и направо само да караш, а и да не караш въобще пак ще си тече
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Прости грубият ми тон, ама да не учиш в някой транспортен факултет и някой асистент чикиджия който няма и собствена кола ами кара "ладата" на тъст си, ти е задал въпроса правейки се на велик
      На "ябълките" нищо не се натрупва докато караш, защото винаги се върти в ляво и дясно, върху тях винаги има тънък слой смазка (от въртенето) на волана, а ако тече на студено, това си е от стари семеринги (уплътнители), ама и направо само да караш, а и да не караш въобще пак ще си тече
      А маслото което виждаш по "ябълките" е за смазването на сферите и обикновено изтича или от хвърлила фира семеринка. или от язва по сферите, което води до хвърлила фира семеринка.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Друже, Диското не е от пластилин и описания от теб проблем всъщност не съществува. Или е друг, или е съвкупност от проблеми - наранени сфери, изядени/наранени семеринги... Нещо такова, но не и описаното от теб.

Коментар

И аз не бях чувал за подобен проблем. Един приятел с Дифендър така го замрази, че не се въртеше волана накрая. Сняг, локви, сняг, локви-цял ден. 2 пъти пали огън под предницата. И нищо не протече. Семерингите съм му ги слагал преди около 1 година.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Колеги, мисля, че този проблем със замръзването на сферите всепак може да се получи но само, ако много преди това е изтекло маслото /по гореописаните две причини/ и те вече не се смазват.
            С моето Диско се случи друг проблем.Миналата неделя карахме през сгяг, кал и скрити под леда дълбоки локви без никакъв проблем. Преди да се разделим излязохме на асфалта и изгасих двигателя за 15-20мин. Замръзна ми нещо по съединителя и едвам успях силово да влюча на 2-ра за да се прибера до града.Измих го на автомивка още вечерта.На другата сутрин скоростите се редяха като нови.
            Къде може да е проблема и как евентуално да го отстраня??
            ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
            ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
            0896 846 246

Коментар

Всеизвестно е, че спирачната течност абсорбира влага. А хидраличните помпи не работят с лед. Сменяй течноста и си карай.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                Всеизвестно е, че спирачната течност абсорбира влага. А хидраличните помпи не работят с лед. Сменяй течноста и си карай.
                Благодаря за съвета,не знаех. Имаш ли предпочитания за фирма производител или всички са еднакви?
                ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                0896 846 246

Коментар

Ами колеги,значи толкова карате вие.Аз за два месеца смених два комплекта семеринги,тука ми говорите празни приказки.Утре ще снимам семерингите да ви покажа колко са смачкани навътре.То може и ощте да има лед по главините,в неделя едва съм се пребрал по завойте.Преди три седмици си смених семерингите и сега са доста смачкани,днес ми дойдоха новите семеринги.Но незнам след като нямате никакво реално мнение защо ми пишете всякакви небивалици.Аз имам два джипа Дискавири и на двата семерингите са премачкани навътре в предната и в задната част на семеринга.

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Колега,аз не съм от дъжд накапан.Тези твой сравнения не мисля,че са за тук,мислех че тук са интелигентни хора.Но маи вече съм на път да се разубедя.Да ти поясня че семерингите ми са на няма и месец а и "ябълките"са чисто нови.Семерингите пазарувам от wildrovers във Велико Търново.Днес ми дойде поръчката с новите семеринги.Джипа изцяло аз си го подържам,така че не съм от ония за които ме мислиш.
                  Последно редактирано от Ясен; 27-01-10, 20:03.
                  0885719173-Красимир

Коментар

Колега ,
                    недейте се пали толкова.... щом имате толкова повтарящ се проблем, значи има проблем. Пуснете някоя снимка. Много от хората писали в темата ремонтират, притежават и се състезават със същите мостове и никой не е имал такъв проблем. Има хора които са чупили сферите, но не и такива с обръщани семеринги...
                    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Моите семеринги, понеже знаят че и да се смачкат няма да ги сменя, все още търпят. И нищо им няма. Пък си имаше и сняг и студ. Мо много.

Коментар

А болт, който ограничава завиването имаш ли? И добре ли е регулиран?

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          И аз не бях чувал за подобен проблем. Един приятел с Дифендър така го замрази, че не се въртеше волана накрая. Сняг, локви, сняг, локви-цял ден. 2 пъти пали огън под предницата. И нищо не протече. Семерингите съм му ги слагал преди около 1 година.
                          Ами точно това залеждане пречи да се въртят гумите,и то точно семерингите опират в леда.То има едни ламарини,които са върху семерингите,но когато се положи усилие върху волана леда мачка ламарините и семерингите.В неделя там където ловувах беше -10 имаше големи преспи а и някаде леда върху локвите се чупеше.Като се смеси натрупания сняг с вода стана неподвижен волан,и то проблема беше точно там семерингите опираха в леда.Аз като съм на лов не шофирам постояно а спирам и да ловувам и през това време замръзва.

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          А болт, който ограничава завиването имаш ли? И добре ли е регулиран?
                          Да колега,има болтове но не е от тях проблема.

Да ви попитам тогава защо след като няма проблем при този мост,при Диско2 го промениха????При Диско2 вече няма "ябълки"а е като при другите мостове с каре и гумен маншон???
                          Последно редактирано от Ясен; 27-01-10, 20:01.
                          0885719173-Красимир

Коментар

Не че знам нещо за Диско, но "обикновен" мост с маншон върху карето първо е много по-евтин за производство и второ се държи по-добре на път с висока скорост.

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
                              Ами колеги,значи толкова карате вие.Аз за два месеца смених два комплекта семеринги,тука ми говорите празни приказки.Утре ще снимам семерингите да ви покажа колко са смачкани навътре.То може и ощте да има лед по главините,в неделя едва съм се пребрал по завойте.Преди три седмици си смених семерингите и сега са доста смачкани,днес ми дойдоха новите семеринги.Но незнам след като нямате никакво реално мнение защо ми пишете всякакви небивалици.Аз имам два джипа Дискавири и на двата семерингите са премачкани навътре в предната и в задната част на семеринга.

Колега,аз не съм от дъжд накапан.Тези твой сравнения не мисля,че са за тук,мислех че тук са интелигентни хора.Но маи вече съм на път да се разубедя.Да ти поясня че семерингите ми са на няма и месец а и "ябълките"са чисто нови.Семерингите пазарувам от wildrovers във Велико Търново.Днес ми дойде поръчката с новите семеринги.Джипа изцяло аз си го подържам,така че не съм от ония за които ме мислиш.
                              Това всичкото и особено това

Джипа изцяло аз си го подържам,така че не съм от ония за които ме мислиш.
                              не те ли навежда на мисълта, че нещо вършиш не както трябва? Или си убеден, че е в Диското проблема, а никой от нас не кара през зимата? Такъв си по рождение или вината е в хектопаскалите на Минчо Празников?
                              И се пише "оЩе", "прИбрал", "завоИте". Като за начало.

Но за пробата - вземи още едно Диско. Ако и на него така се мачкат семерингите, това все ще значи нещо. Нещо важно, например!
                              Последно редактирано от velio; 27-01-10, 20:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X