Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем при Диско 1 в сняг

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
    Това всичкото и особено това

не те ли навежда на мисълта, че нещо вършиш не както трябва? Или си убеден, че е в Диското проблема, а никой от нас не кара през зимата? Такъв си по рождение или вината е в хектопаскалите на Минчо Празников?
    И се пише "оЩе", "прИбрал", "завоИте". Като за начало.

Но за пробата - вземи още едно Диско. Ако и на него така се мачкат семерингите, това все ще значи нещо. Нещо важно, например!
    Аз имам 2 джипа и при двата е такъв проблема.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-04-10, 18:29.
    0885719173-Красимир

Коментар

До: Проблем при Диско 1 в сняг

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
      Аз имам 2 джипа и при джата е такъв проблема.
      Аз за трети говорих. Както и да е.
      Мигом се сещам за двама авджии с Диско 1, при които този проблем не съществува или не са споделяли, но със сигурност не са си пипали от доста време семерингите на сферите. Ако отвън сферата ти е с тънък филм масло, както трябва и да е, то няма как да задържи влага. Молекулите на водата с молекулите на мазнята не си говорят никак. Предполагам, че редовно си допълваш сферите?
      Друг момент е, ако редовно отнасят тежки удари от масивни парчета лед, когато минаваш през замръзнали локви. Тогава не е изключено и самия лед да удря семерингите.
      Въобще - за да постигнеш описаното от теб при напълно изправно и поддържано Диско, трябва да се стараеш целодневно в нечовешки условия и то пак без гаранция за успех.

Коментар

Преди време човека попита как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед по ябълките. Всички го овикаха, включително и аз.
        Всеобщото мнение беше, че такова нещо, ако са мазни сферите, просто не може да се случи.
        Да ама не. Вчера и днеска сменям точно такива семеринги. Собственика е категоричен, че е от последното му каране в дълбок сняг. На всичкото отгоре Симо изрови сума ти английски защити за сферите и една точно против лед.
        Та извода е, това че нещо не сме го срещали, не значи че не съществува.
        Извинявам се на колегата.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-04-10, 17:40.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

До: Искам да се извиня публично на krasimir83

Браво, Ники! Винаги си бил пич!
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

До: Как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед по ябълките

Това е защитата против лед. Закрепва се със същите болчета които държат фланеца на семерингата. Алуминиево е и просто се движи плътно до сверата. Има и гумени и кожени маншони. На късата серия имаше оригинален кожен маншон, който отначало помислих за мазен парцал. Сега си го пазя за мостра.
            Прикачени файлове

Коментар

Колеги,аз за да го напиша това значи има защо,но тогава всички ми говориха глупости.
              0885719173-Красимир

Коментар

Ми да сте питали който трябва бре! Най-добре е с маншони, щото пазят сферата от почти всичко.

Коментар

Имам такова кожени маншони за Ланд Ровър, чисто нови, купувал съм ги някога от Мото Пфое.Нямам намерение да ги монтирам.Ако някой ги иска да се обади.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    Имам такова кожени маншони за Ланд Ровър, чисто нови, купувал съм ги някога от Мото Пфое.Нямам намерение да ги монтирам.Ако някой ги иска да се обади.
                    Що задаваш излишни въпроси? Направо ги пращай.

Коментар

До: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

А обърнали ли сте внимание, че семерингите има 2 уплътнителни кръга - един вътрешен, който е реалният уплътняващ и един външен, прахо/кало/снегозащитен, който пази вътрешния. Значи първо външния трябва да фиряса и след това основния.

Коментар

До: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

Е най-после се убедихте,че нещата са така както бях писал.То вече сезона на снега мина,но поне може да обсъдим нещата и да се подготвим за следващата зима.Тази зима след всяко газене в сняг при минусови температури сменях семеринги.Надявам се да обсъдим добре нещата и да си приготвим надежни защити за семерингите.
                        0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          А обърнали ли сте внимание, че семерингите има 2 уплътнителни кръга - един вътрешен, който е реалният уплътняващ и един външен, прахо/кало/снегозащитен, който пази вътрешния. Значи първо външния трябва да фиряса и след това основния.

Колега огледай добре снимките които е публикувал колегата,говорим за премазани от леда семеринги а не износени.Ако искаш да ти изпратя такива семеринги да разгледаш добре аз имам 6-7 комплекта сменени само тази зима.
                          0885719173-Красимир

Коментар

Да, да видях ги много добре. Бая лед ще да е било. Значи или ще трябва да чистиш след карането или да слагаш допълнителни защити.

Коментар

Таргата е меродавен. И аз се извинявам.

Коментар

От: До: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзн

Идва и новият сняг това е хубаво,лошото е че цяло лято не измислихме никаква защита на семерингите.Сега е момента да възобновим темата преди да сме сменили пак по дозина семеринги и да сме се съсипали от нерви гледайки изтичащото масло от сферите. targa е на ход))
                                0885719173-Красимир

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X