Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

Първоначално публикуван от suravia Преглед на мнение
    http://www.paddockspares.com/da3057-....html?___SID=U
    Тези не вършат ли работа?
    До сега само на едно Дискавъри съм виждал от тези маншони.Нямам си напредстава дали помагат точно за леда по мостовете.Но при каране през храсти мисля,че ще се късат аз редовно късам маншоните на кормилните накрайници.
    0885719173-Красимир

Коментар

От: Проблем с Диско1 в сняг, и как да си защити семерингите на сферите от замръзнал л

А тези които сам си изработи не вършат ли работа?
      Subaru Legacy 2.5
      Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
        А тези които сам си изработи не вършат ли работа?
        Все още не са изпитани карани са в сняг и мостовете бяха целите полепнали,но температурата не беше много ниска за да се образува твърд лед.Веднага след като ги изпитам ще пиша за резултата,иначе без тези предпазители премачквах няколко пъти семерингите на сферите.Така се премачкват,че маслото изтича веднага.
        0885719173-Красимир

Коментар

При леките коли има някакви супер еластични неопренови маншони. Монтират се с конус, без разглобяване. Може да се пробва и такъв чорап на сферата. Едва ли ще изкара дълго из трънаците, но и накъсан все ще пази. Като се върти, няма да позволява да се натрупва лед близо до семерингата.
          Ето и още една идея: направи си нещо като кръгла телена четка, закрепено за сферата и да сочи нагоре - като се върти в движение, няма да позволява да се натрупва лед. Няма и да задържа вода и сняг.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
            Все още не са изпитани карани са в сняг и мостовете бяха целите полепнали,но температурата не беше много ниска за да се образува твърд лед.Веднага след като ги изпитам ще пиша за резултата,иначе без тези предпазители премачквах няколко пъти семерингите на сферите.Така
            се премачкват,че маслото изтича веднага.
            Зравей колега защитите работят ли?
            Защото и аз ги направих трудни за рисуване:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3812.jpg
Прегледи:1
Размер:96.2 КБ
ID:5341587Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3813.jpg
Размер:75.1 КБ
ID:5341588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3814.jpg
Размер:105.9 КБ
ID:5341589Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3815.jpg
Размер:69.7 КБ
ID:5341590Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3816.jpg
Размер:94.1 КБ
ID:5341591Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3818.jpg
Размер:91.5 КБ
ID:5341592Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3819.jpg
Размер:101.7 КБ
ID:5341593Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3820.jpg
Размер:125.0 КБ
ID:5341594Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3821.jpg
Размер:99.4 КБ
ID:5341595Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3822.jpg
Размер:125.2 КБ
ID:5341596
            Трагичното не е смъртта, а животът, който
            хората живеят или не изживяват до смъртта си.
            Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
              Зравей колега защитите работят ли?
              Защото и аз ги направих трудни за рисуване:[ATTACH=CONFIG]411354[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411355[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411356[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411357[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411358[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411359[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411360[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411361[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411363[/ATTACH]
              Няколко дена карам вече в преспите със защитите,но не съм погледнал резултата защото в момента в гаража имам разглобено едно камионче.Толкова лед имам по сферите,че някой завои ги взимам на 2-3 пъти давам напред и назад.Засега нямам теч от някоя сфера и мисля,преди и моето положение беше същото като на снимките.На зима сменях по няколко комплекта семеринги,но след като монтирах защитите не съм сменял семеринги.
              0885719173-Красимир

Коментар

И аз си правя защити като твоите,като станат ще кача снимки.Мисля че проблема се получава от тава,че конструктивно мостът предразполага задържане,натрупване на лед и образуване на ледена пета която ограничава завиването и мачка семерингите.Ако мястото между фланеца и сферата(до границата която обхваща семеринга) се запълни със силикон,които би попречил да се натрупва каквото и да било там ще реши проблема до голяма степен,а в комбинация със защитите ще е перфектно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:99999.JPG
Размер:58.4 КБ
ID:5342566
                Чарлз Буковски

Коментар

И аз си правя защити като твоите,като станат ще кача снимки.Мисля че проблема се получава от тава,че конструктивно мостът предразполага задържане,натрупване на лед и образуване на ледена пета която ограничава завиването и мачка семерингите.Ако мястото между фланеца и сферата(до границата която обхваща семеринга) се запълни със силикон,които би попречил да се натрупва каквото и да било там ще реши проблема до голяма степен,а в комбинация със защитите ще е перфектно.[ATTACH=CONFIG]413579[/ATTACH]
                  Наистина доста лед се натрупва около сферите,но не знам защо не е много разпространен проблема из форума.Дори когато пуснах темата доста колеги гледаха подигравателно на темата.С течение на времето се оказа,че проблема си е реален и се появява само при каране в голям сняг и минаване през локви при минусови температури.Натрупва се сняг и като се мине през някаква локва и се намокри снега се получава лед.Този лед при завиване премачква семерингите до такава степен че маслото изтича моментално.
                  0885719173-Красимир

Коментар

Защитите са готови ,станаха много добре.
                    Дебели са 5мм,изрязани са с лазер и ми взеха 15лв на бройка.Ето малко снимки.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3956.jpg
Размер:98.1 КБ
ID:5342711Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3957.jpg
Размер:73.4 КБ
ID:5342712Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3962.jpg
Размер:80.5 КБ
ID:5342713Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3964.jpg
Размер:73.8 КБ
ID:5342714Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3965.jpg
Размер:85.9 КБ
ID:5342715
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3968.jpg
Размер:112.8 КБ
ID:5342719.

Тук наложена бърху семеринга.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3970.jpg
Размер:106.4 КБ
ID:5342717Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3969.jpg
Размер:109.0 КБ
ID:5342718
                    .
                    Ако някой има нужда от защити да казва.
                    Чарлз Буковски

Коментар

Защитите са готови ,станаха много добре.
                      Дебели са 5мм,изрязани са с лазер и ми взеха 15лв на бройка.Ето малко снимки.
                      [ATTACH=CONFIG]414189[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]414190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]414191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]414192[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]414193[/ATTACH]
                      [ATTACH=CONFIG]414198[/ATTACH].

Тук наложена бърху семеринга.[ATTACH=CONFIG]414196[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]414197[/ATTACH]
                      .
                      Ако някой има нужда от защити да казва.
                      Много добре са станали,ако се наложи мога да пиша едно лично да си поръчам един комплект.
                      0885719173-Красимир

Коментар

С радост ще помогна.
                        Чарлз Буковски

Коментар

С радост ще помогна.
                          Ако направите повече,може ли и за мен?

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                            Ако направите повече,може ли и за мен?
                            Прати ми дани за получаване с Еконт на ЛС и ще поръчам,до сега изчаквах ако има други желаещи да ги поръчам заедно,но за сега си единствен.Мойте още не съм ги слагал,ако са ти спешни мога да ги пратя,иначе стават за два-три дена,зависи колко работа имат.
                            Чарлз Буковски

Коментар

По лесно и евтино ще е ако може да пратиш чертежа в електронен вариант на един от двама ни,тук има къде да се резнат.
                              Георги Владимиров

Land Rover ‎Discovery 1 v8 3.5

Коментар

И това е вариант,но не разполагам в момента с чертежа ще помоля да ми го дадат и ако това стане ще го побликувам тук.Само незнам дали и до колко всички машини(лазери) са съвместими.
                                Чарлз Буковски

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X