Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2

Здравейте. Проверявам VIN на Диско 2. За скоростната кутия Чекера показа: Gearbox Type: 5 Speed Manual Right Hand Drive.
    Според мене става дума за кутия, на която лостът се управлява с лявата ръка, т.е. за кола с десен волан.
    Знае ли някой дали е така?
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-04-11, 14:17. Причина: шрифт
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Здравейте. Проверявам VIN на Диско 2. За скоростната кутия Чекера показа Gearbox Type: 5 Speed Manual / Right Hand Drive. Според мене става дума за кутия, на която лостът се управлява с лявата ръка, т.е. за кола с десен волан. Знае ли някой дали е така?
      Точно.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Странно, на огледа беше с ляв волан...
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Имам Микрокат, ама на компа в офиса, а не ми се очертава да стигна до там преди утре следобед. Ако не си го разгадал до тогава ми го прати на лично. От опит - другите "чекъри" дето се намират из нета обикновено бъркат в някоя позиция. По едно време я бях понаучил кодировката на изуст, ама откакто се занимавам само с един конкретен екземпляр съм я позабравил.

Коментар

Приятел се е засилил да взима Диско 2 от Ямбол и има следния въпрос:
            Възможно ли да е с фаровете след фейслифта, а таблото да е от стария модел?
            По обявата е 2003-та година, цената е 12900, ориентировъчно така ще я откриете в мобилето.
            Rova е писал за Дискавъри от там, дали е същото?
            Във форуми съм виждал как сменят на 2-ката фаровете и бронята с по-новия модел, дали и тук е така положението?
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-06-11, 14:07.

Коментар

Първоначално публикуван от бат Димо Преглед на мнение
              Приятел се е засилил да взима Диско 2 от Ямбол и има следния въпрос:
              Възможно ли да е с фаровете след фейслифта, а таблото да е от стария модел?
              По обявата е 2003-та година, цената е 12900, ориентировъчно така ще я откриете в мобилето.
              Rova е писал за Дискавъри от там, дали е същото?
              Във форуми съм виждал как сменят на 2-ката фаровете и бронята с по-новия модел, дали и тук е така положението?
              Със сигурност може да се каже само по ВИН, но според мен това е "фейслифтвано" извън завода.

Коментар

Ако си сигурен че е 2003 модел, със сигурност си е "фейслифтвано в завода и таблото е на стария модел!

Коментар

Първоначално публикуван от shapiro Преглед на мнение
                  Ако си сигурен че е 2003 модел, със сигурност си е "фейслифтвано в завода и таблото е на стария модел!
                  А стария модел стопове? Някак ми се струва нелогично да е със заводски фейслифт само отпред... Ама както писах и горе - със сигурност може да се разбере само от ВИН-а. Там си има ясно разграничаване - фейслифтът е след 3А000001 (и важи за целия пакет, не само за фарове и броня).

Коментар

Това Диско от Ямбол се продава повече от една година и в началото му искаха 15900 лв.
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Не съм много редовен в Ямбол, ама сякаш не съм го виждал из града. Най-добре Емо Белев да каже. Поне на мен без да вкарвам интрига ми се струва, че отпред е рязано за фаровете. С емо сме говорили за това, дали може такива да се сложат , като на моя. Да ама иска нагаждане. Не знам. Ако си ходя тази седмица ще поразпитам.
                      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Ако не се лъжа стоповете си остават същите след фейслифта! Но също така бях чул както споменава и rova, че можеш да си сложиш новите фарове, но иска нагаждане!

Коментар

Първоначално публикуван от shapiro Преглед на мнение
                          Ако не се лъжа стоповете си остават същите след фейслифта! Но също така бях чул както споменава и rova, че можеш да си сложиш новите фарове, но иска нагаждане!
                          Ми не - след фейслифта светлините за заден ход слизат долу на бронята и горе остават само две секции - червена и оранжева. По принцип няма нищо лошо в това, че са му сменили фаровете, бронята и решетката, но ако целта е така да подлъжат клиента за годината и да му искат повече пари е простотия.

Коментар

• От: LR Discovery Td5 HSE или Td5 XS

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                            След 2003 (фейслифта) всички HSE имат "екстрата" за ръчно управление на блокажа на централния диф. XS-и се намират и с фабрично окачване на пружини и без катализатор (моя е така), HSE са само на въздух. HSE е с фабрична навигация, ама колко е използваема у нас, е съвсем друг въпрос. При всички положения е на светлинни години назад от възможностите и удобството на кой да е Гармин. Под капака няма съществена разлика, АСЕ е стандартен и при двете, РСК са еднакви, АСК - нямам идея, раздатките също са еднакви.
                            И аз съм мераклия за Диско 2,но 2003 ми идват малко скъпички,а това че до тази година няма ръчен блокаж на дифа никак не ми харесва.Варианта да разчитам само на тракшън контрола със спирачките,също не ме удовлетворява.
                            Не ми се влиза и във филми за доработки-с Дифендъра и без това съм в постоянен филм .Та въпроса ми е там където няма ръчен блокаж,той въобще включва ли се по някакъв автоматеичен начин и ако да-кога?
                            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
                              И аз съм мераклия за Диско 2,но 2003 ми идват малко скъпички,а това че до тази година няма ръчен блокаж на дифа никак не ми харесва.Варианта да разчитам само на тракшън контрола със спирачките,също не ме удовлетворява.
                              Не ми се влиза и във филми за доработки-с Дифендъра и без това съм в постоянен филм .Та въпроса ми е там където няма ръчен блокаж,той въобще включва ли се по някакъв автоматеичен начин и ако да-кога?
                              Картинката е малко по-различна: до 2001 е монтирана стандартната раздатка лт230, която си има блокажа, но той не е закачен към лоста. Решението е просто - подмяна на лоста с такъв от Д1 и изключване на датчика (може да се направи и по-интелигентно ). След 2001 има някакви модифицирани раздатки, които са изобщо без блокаж. Познават се единствено със завиране отдолу. След фейслифта ръчното управление на блокажа е екстра за всички модификации освен HSE - там е стандартно.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                                Картинката е малко по-различна: до 2001 е монтирана стандартната раздатка лт230, която си има блокажа, но той не е закачен към лоста. Решението е просто - подмяна на лоста с такъв от Д1 и изключване на датчика (може да се направи и по-интелигентно ). След 2001 има някакви модифицирани раздатки, които са изобщо без блокаж. Познават се единствено със завиране отдолу. След фейслифта ръчното управление на блокажа е екстра за всички модификации освен HSE - там е стандартно.
                                Аз си харесах едно 99г.,което значи,че трябва да е с ЛТ230,а това е добре- и мойта е такава,така,че ще я позная,като я огледам.Изчетох всичко,което си написал и прочетох и изгледах линковете.Ама и това не ми харесва.Това с лоста от Диско 1 ми харесва повече отколкото Ашкрофтските тунинги.Ти правил ли си го и ако не имаш ли идея дали става лесно?
                                И още не мога да повярвам,че Ланд Ровър ще сътворят такова недоразумение-блокажа на дифа си дреме там някъде в раздатката и никой никога не го включва
                                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X