Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi
Свий
X
-
От: Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi
В крайна сметка го оправих. Добре че се сетих да го търся по номер - STC4017. От там видях че става за Диско 2, Фреелендер. Реших в сайт за авточасти (автомогра онлайн) да проверя понеже фрееетата предполагах са им по евтини частите. Ами познайте лоста за фаро + лоста за чистачки ги взех за 38лв. От там пробвах и замерих крачетата и видях че с не работещо лостче съм се объркал. Проблем не е от релетата а остава в лоста. Ето при различните режими на лоста как прозвъняват крачетата.
От тук се започна поредното разглобяване на лостчето и гледане. Видях в кое положение трябва да са дългите и не звъни. Разглобих бялата част която дава контакта. прозвънях и звънаха крачетата. Лостчето което натиска пластинката явно се е износило (или самата пластинка и не даваше контакт за дългите. Последваха около още 6-7 разглобявания докато изгъна и наместя пластинката да дава контакт като при работещо лостче. Вече всичко е наред и си имам 3 лоста2 за фарове и един за чистачки. Поне видях че могат да се ремонтират, стига да се знае при работещо кое как реагира. На някой ентусиаст може да му е от полза и затова качвам още снимки. Винаги ми е било лесно по снимките да се ориентирам.
Симо, аз розово реле не открих по джипа
PinMaster, това се отнася май за джипка с десен волан. При мен всички тези релета са от ляво и това е релето което чувам да цъка и като го махна пак си работи всичко. А относно Раве-то... явно още не съм се научил да го използвам защото аз там такова нещо не открих
П.П. Ако не бях още болничен заради операцията на връзки (на коляното) сигурно нямаше да се занимавам. Но пък в крайна сметка вече за 10 мин го разглобявам из основи лостчето и го сглобявам както си е било
УспехLR Discovery 300Tdi 1996
Subaru Outback 2.5 1998
Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар