Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Радвам се ,че съм бил полезен.Само напред и нагоре.

Коментар

Помощ със светлини

Здравейте колегеи имам диското си вече 5 месеца и почнах стандартните подобрения - офф роуд гуми, ще поръчвам окачване и т.н, но с тези ми нови придобивки се засили и страста ми към това да се заравям в калта като къртица в бустан. Съответно колата ми претърпя някой аварии ... Най- съществената от които, която не ми позволява да я карам като хората е че светлините ми отказаха ходих при ел. техник, чието мнение е че лостчето за светлините с прилежащият му блок са сдали багажа ( колата е диско 1 200Тди 93/94г. не съм точно сигурен), аз обаче не съм на ч00% убеден защото като го притисна лостчето напълно към себе си като за т.н "светкавица" фаровете светят ... и така въпросът ми е някои да се е сблъсквал с подобен проблем или поне да има идея за разрешаването му, също така ако някой продава диско на части нека да пише за да купя тази ръчица за фаровете , предварително ви благодаря.

Коментар

От: Помощ със светлини

Така както разказваш - прав е електротехникът, контактът за светкавицата е отделен от другите.

Коментар

Моята като я купих имаше подобен проблем ,при смяна къси -дълги гаснеше всичко .В МФ искаха около 180 лв ,а от UK с пътя излезе около 22 паунда
          _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
          Disco 200 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Elrond Преглед на мнение
            ........като за т.н "светкавица" фаровете светят ... и така въпросът ми е някои да се е сблъсквал с подобен проблем или поне да има идея за разрешаването му, също така ако някой продава диско на части нека да пише за да купя тази ръчица за фаровете , предварително ви благодаря.
            Същия проблем го имаше Владстудио. Онзи ден колегите почнаха да сменят целия блок и се оказа висящо кабелче. Вързаха го и токът дойде. Свалете ключа за светлините /на щипки е/. И вижте за някоя висяща пишка.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

От: Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Здравейте колеги, значи за фаровете, днес поръчах от една авто морга лостчето за фаровете с ел. блокът към него.
              Много се надявам това да е проблемът... иначе незнам и аз какво да правя вече.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-03-11, 13:19.

Коментар

Първоначално публикуван от Elrond Преглед на мнение
                също така ако някой продава диско на части нека да пише за да купя тази ръчица за фаровете , предварително ви благодаря.

В тази тема можеш да питаш за всякакви части(нови, втора употреба) за Land Rover!
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=5746&page=31
                O898595418 - Митко

Коментар

Здравейте. Днес реших следобеда да го посветя на камионетката

Знам че проблемите с тези фарове идват от лостовата система и направо повечето го сменят. Аз се подготвих с търпение да го разчовъркам.

1. Сваляме самият механизъм. Махмаме капаците около волана (3 винта пфилипс). Волана на 90 градуса за да имаме достъп до 2 малки винтчета. Махаме и подпъхвам под тях с права отверка и излиза много лесно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150626_140118.jpg
Прегледи:1
Размер:113.0 КБ
ID:5668961

2. Качваме се на топло широко и чисто. Развиваме другите 2 винтчета и махаме горният капак. Обръщаме още 2 винтчета и пада задният капак (там са по-дълги).

Име:20150626_140741.jpg
Размер:80.9 КБ
ID:5668962

Име:20150626_140842.jpg
Размер:81.4 КБ
ID:5668963

3. Издърпвам лостовият механизъм внимателно нагоре за да не изскочат 2 малки пластмаски които са на пружинки. Служат за мигачите. Стърчащото "пишле" е за "0", ""габарити" , "къси".

Име:20150626_141024.jpg
Размер:80.5 КБ
ID:5668964

4. От горната снимка в кутията се вижда една бяла част. Тя превключва къси дълги (мигането без натискането за постоянни дълги), както и при по продължително издърпване постоянните дълги. (не мога да обяснявам май...) А в десният край на кутийката другото което белее е контактната пластинка за мигачите. Избутваме го внимателно и то да излезе от кутията. Излиза и контактните пластинки изпадат ако е обърната надолу. Ако е хоризонтална си остават на място. След като го изкарвам се натъквам на тази мръсотия.

Име:20150626_141453.jpg
Размер:77.2 КБ
ID:5668965

Име:20150626_141704.jpg
Размер:74.0 КБ
ID:5668966

5. Решавам че това е проблема. Обезмаслител, спирт и малко стържене и ги правя почти като нови.

Име:20150626_143136.jpg
Размер:88.9 КБ
ID:5668967

6. Сглобих всичко, слязох до колата и ... не ... същата работа... кой да се сети да разглоби бялата кутийка до контактните пластинки. Там е механизма за къси дълги. Разглобявам и продължавам с него. Вътре има една пластинка която дава контакт зависимост на къси или дъги сме:

Име:20150626_151217.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5668968

6.1 Опитах се да ги оцветя леко за да мога да покажа. Червената част при всяко натискане премества палчето (ляво дясно) и бута пластинката да подпира на зелено и розово. Бялото е в постоянен контакт Бяха се много зацапали и ги изчистих.

Име:edit.jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5668969

7. Сглобих и пак нищо... Този път (а трябваше в началото още) реших да ги прозвъня с мултимера. Установих следното и се нуждая от ел.схема от този ключ кабелите на къде отиват. Според мен лостовият механизъм работи.

Име:buksa.jpg
Размер:30.8 КБ
ID:5668970 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150626_154156.jpg
Размер:93.9 КБ
ID:5668971

Тук може и да греша, защото не съм много наясно, но ето какво направих. Пробвах мигачите. Когато позвъня ляв са 9 и 10, а десен 8 и 9. (или обратното), но сега по-важното къде по дяволите се губи дългите....

7.1 На изключено каквито и комбинации да правя не свири.
                  7.2 Включваме габарите, проверявам всички крачета поотделно и в различни комбинации. Прозвънява единствено на 1 и 3.
                  7.3 Включвам къси. Прозвънява единствено на 4 и 6
                  7.4 Пробвам премигването ( те са на отделно механизъмче точно преди щракването за постоянно дълги). Прозвънява 4 и 2. Това при изключени фарове.
                  7.5 Включвам къси и пробвам кои ще прозвъняват ако задържа без да цъкне. 4 и 6 (къси), 4 и 2 - мигалки , 1 и 3 за габарити.

До тук добре... разбрах тези крачета какво правят. Сега остана при цъкване дълги и къси.

7.6 Прозвънявам всичко и си изпищява, този път дърпам да се чуе че превключва на дълги. Пак звъня и вече звънят 1 и 3 - габарит, 4 и 6 къси , 4 и 5 дълги. Краче номер 7 не го знам за какво е.

Не знам колко точно обясних до къде съм стигнал, но до тук се справих. Почнах да гледам кабелите на къде водят, но виждам че под кормилото и изчезват при многото кабели. Би трябвало да отиват и към бушоните, но сигурно минават през някакви релета първо. Разглобих и при навигатора. Единствено чувам да цъка реле когато минавам от габарити на къси. Намерих релето, махнах го, но фаровете пак работят по същият начин.. никаква промяна. Намерих същото реле, но май беше за чистачките (когато имах проблем и с тях от там го помня). Размених ги.. пак почна да цъка но никаква промяна от труда по джипа. Денят е към края си... ядосах се и оставих разглобено.

Въпроси:

1. Има ли реле или нещо друго и къде се намира? (бушоните ги гледах и са здрави - тези под капака и тези при волана_
                  2. Най лесно да сменя лоста (60лв от колега, но сега нямам възможност пък и не карам на дълги попринцип).. Други съвети? Къде и какво може да гледам. При лостовият механизъм нещата са ясни. Не виждам проблем там. А някой ако му се пробва и е в Младост ... за 15 минути може да пробваме само да сменим лостчетата, за да съм на 100% сигурен че ще трябва него да подменям.
                  LR Discovery 300Tdi 1996
                  Subaru Outback 2.5 1998
                  Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Реле би трябвало да има. А крачетата от долу на самия лост почисти ли (там където включваш двете букси за мигачи и за фарове) и също така клемите на самите букси
                    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                      Реле би трябвало да има. А крачетата от долу на самия лост почисти ли (там където включваш двете букси за мигачи и за фарове) и също така клемите на самите букси
                      Реле предполагам трябва да има, но незнам къде да го търся. При навигаторските крака има доста релета. Явно трябва да видя из книгите има ли схема кое да е релето.... Иначе крачетата и тях изчистих, но не съм писал, защото това е първият тест общо взето след като го сваля. Даже голямата клема където е, за да няма нагряване от хлабава връзка(виждал съм и препечено да е там) стиснах от към буксата. Прегледани са всички връзки и кабели там до където се крият при кормилният прът.
                      LR Discovery 300Tdi 1996
                      Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
                        Здравейте. Днес реших следобеда да го посветя на камионетката.т ... за 15 минути може да пробваме само да сменим лостчетата, за да съм на 100% сигурен че ще трябва него да подменям.
                        Ако ти се идва при мен, ще го борим. Питай Иво-полис, трупа на диското му е тук, ако е съгласен да го ползваме за опитен заЮк.
                        П.П. не разбрах има ли дълги на "мигалка" или и тогава няма ?
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На мигалка работят. Когато искам да ги пусна за постоянно гаснат изцяло фаровете. Ще видя да ти се обадя ако не го преборя през уикенда. Сега гледам ръководството дали ще се ориентирам къде може да има реле.
                          LR Discovery 300Tdi 1996
                          Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
                            На мигалка работят. Когато искам да ги пусна за постоянно гаснат изцяло фаровете. Ще видя да ти се обадя ако не го преборя през уикенда. Сега гледам ръководството дали ще се ориентирам къде може да има реле.
                            Заради теб пробвах на Иво, по това което чувам има реле "фарове" и после ключа прехвърля къси-дълги
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Заради теб пробвах на Иво, по това което чувам има реле "фарове" и после ключа прехвърля къси-дълги

Е точно това реле споменавам по-горе. Когато се мине от габарит на къси се чува цъкане. Намерих го кое е. Махнах го, цъкането изчезна и фаровете пак си работя (без реле) Т.е то прави нещо друго явно след като цъкнеш на фарове, а не нещо по този възел, защото не се отрази на работата. Иначе от лоста си се чува цъкането на пластинката която прябва да прехвърля.

Нищо чудно и да е лоста, но с мултимера хващам когато дава къси от лоста и когато не дава. За това търся ел схема от тази букса на къде отиват нещата и през какво точно минава.
                              LR Discovery 300Tdi 1996
                              Subaru Outback 2.5 1998

Коментар

Някъде четох, че релета има зад казанчето за чистачките. Друго което ми идва на ум, ти добре си почистил контакторите и пластините, но ако самите те са поизгорели и не правят добър контакт, едно калайдисване дали няма да подобри малко нещата. Никога не съм пробвал, просто размишлявам.
                                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X