Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Здравейте колеги!
    От съвсем скоро съм сред вас с едно малко камионче а именно Discovery 300,2.5 TDI автоматик от далечната 1995 година. Много съм доволен от джипката,но се появи един проблем: когато запаля колата и си пусна фаровете, единия свети нормално, другия свети да кажем на 20% от мощноста си(дори прилича все едно съм на габарит) и се пали и гаси със забавяне..Първо реших, че проблема е крушка, но веднъж прави проблема с десния фар, следващия път с левия. Другото което е, че като карам на къси с този проблем, съвсем леко свети и лампата за дългите на таблото.
    ървоначално изключваше след като покарам 20тина минутки но днес карах от Боровец до София и през целия път си беше така...Дайте идея какво може да е..Благодаря Ви предварително за помоща поздрави и лека вечер!
    И само още едно въпросче: имам булбар отпред, с два квадратни фара, които са на нивото на решетката: ако са запалени, може ли полицайте да ми правят проблем като няма мъгла или намалена видимост?
    Благодаря.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-12-09, 18:25. Причина: Главни букви

До: Проблем с фарове LR discovery 300

Провери клемите, които се включват в крушките за корозия, често нагарят и крушката свети слабо.
    За фаровете, най-добле не ги ползвай, когато видимоста не е намалена.

Честито за придобивката, и много безаварийни.

П.

О.
    Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Благодаря за пожеланията колега.Това почна да става изведнъж,от няколко дена, ту левия,ту десния-затова се притеснявам че да не е нещо по-сериозно по тоците, а не клемите,че не знам някой читав електричари.
      Заедно с това ми изгоря и левия ред лампи около скоростите (p r n d .. ) И свети само в дясно.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-12-09, 18:12.

Коментар

Ако си от София - дядо Владо от Форума. Живее в Костинброд. Не е дядо на години. Напиши от къде си.

Коментар

Явлението "дискотека" се дължи главно на лош контакт. Токът е като водата, ако водата минава през по - широкия отвор, то тока минава през по - малкото съпротивление. Почистете си клемите, вече има и специални контакт - спрейове.

И честито за камиончето, моето е малко - по старо от Вашето, но ел. инсталацията е в безупречно състояние, което ме навежда на мисълта, че е направена много добре и е достатъчно надеждна.
          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

При мен го имаше същото явление,но само на десния фар.След дълго търсене се оказа спукана фасунка.Купих си с порцеланова основа и от тогава никакъв проблем.

Коментар

От София съм колега да и ще се радвам да я закарам при някой доверен човек от форума само кажете как да се свържа с него.
              Аз имах малки съмнения относно инсталацията, защото в купето по осветлението си има неща които правят проблеми.
              Благодаря на всички за помоща колеги.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-12-09, 18:27.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                Ако си от София - дядо Владо от Форума. Живее в Костинброд. Не е дядо на години. Напиши от къде си.
                Да ама си има внучка .....щеше да идваш нещо за огледалата, ама те отняма, дано са се оправили иначе на колегата е лоши контакти ( корозия ), разкача всички куплунги които намери по пътя на кабелите за фаровете, пръска с ВД-40 и т.н. ако неможе, мога и аз, добре е дошъл .....колкото до лампите на автоматика, ако включваш "бавни" бутайки скоросния лост надясно и пак "PRND..." тогава са по скоро светодиоди и управлението им се шегува, ако си с малко отделно лостче може и изгоряла крушка, и прекъснат кабел и лош контакт.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ми колега малко ме е страх да ги пипам и разкачам аз, защото от тоци представа си нямам, а за тоците по колата ме е шубе да си призная. А за бавните още не съм го ползвал въобще малкото лостче, просто спря да свете левия ред .
                  Та предпочитам ако може да ти я докарам за да пипа човек, който знае какво прави А така и така и на врътките на парното осветлението прави мизерии, та ако може да се оправя всичко на веднъж, най-добре ще е .
                  А от този лош контакт може ли като се получава това, да свети и лампата за дългите бледо?
                  Кажи моля те ако може как да се свържа с теб за да се разберем кога ще ти е удобно мерси.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  И изреченията започват с главни букви Моля.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-12-09, 18:13.

Коментар

Първоначално публикуван от landyfan Преглед на мнение
                    Кажи моля те ако може как да се свържа с теб
                    ...........ъъъъъъ.....ами тези цифрички ( 0877 17 07 27) в подписа ми, дали не са телефон ......
                    Когато ти е удобно, звънкай
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Относно осветлението на скоростите - от двете страни на лоста има две крушки , и при мен горят често. Махаш пластмасата , която е около лоста и ги сменяш - просто е. Лошото е , че ако лампичката е по-мощна отколкото трябва нагаря и се деформира цокъла , ама с парче картон се решава и това.
                      За проблема с фаровете - не съм се сблъсквал.

Коментар

При мен правеше точно така-бледо светеше лампата за дълги когато съм на къси.По това разбирах,че не ми свети фара като хората.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                          Относно осветлението на скоростите - от двете страни на лоста има две крушки , и при мен горят често. Махаш пластмасата , която е около лоста и ги сменяш - просто е. Лошото е , че ако лампичката е по-мощна отколкото трябва нагаря и се деформира цокъла , ама с парче картон се решава и това.
                          За проблема с фаровете - не съм се сблъсквал.
                          2 лампи по 3 вата.

Коментар

До: Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Добавих го в профила си и се извинявам за грешките в изреченията Утре ще ти звънна колега за да се разберем.А колегата,който е имал този проблем-как го реши (за фаровете говоря) ?
                            P.s.Видях как си го решил,благодаря!
                            Последно редактирано от landyfan; 15-12-09, 19:33.

Коментар

До: Проблем с фарове LR Discovery 300Tdi

Здравейте отново колеги! Днес се разходих до Костинброд за да се порадвам с джипа на снега и да ми погледне колегата фаровете.ОГРОМНИ благодарности на колегата дядо Владо!Освен че ми поправи фаровете и сега пред джипката е като ден,ми направи сефтето на оффроуд(за мойте виждания сериозен,за вашите вероятно не ) и колегата ми показа най-нагледно как се ползва малкото лостче,защото си нямах и представа.Още веднъж огромно благодаря Съчетах полезното с приятното. Точно както каза друг колега по-горе,оказа се точно проблем в двете фасунки-и двете се бяха постопили и ги заменихме с керамични срещу 3 лева чифта
                              Поздрави и благодаря на всички отзовали се колеги

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X