Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Е не знам защо, но аз си мисля, че бива да се сподели какво и как се прави на муфата ?!?
    По моите разбирания място като форума преполага взаимопомощ, а не развиване на бизнес.
    Всички теми досега публикувани с някакъв ремонт на вискомуфа са с най подробно описание /както между впрочем и всичко, което споделяме помежду си/ Всеки си има причина да го прави тук, а не в сервиза, магазина и т.н. Та си мисля по презумция информацията е за това - да бъде полезна на всеки с този проблем, който иска сам да се позанимава с него! Иначе малко криво става - има ли желаещи да си дадат частта за проба - такаааа, вече знаем как се ремонтира - ще струва еди колко си!
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Ами хайде, колеги. Щом е минал теста успешно, както споменах и аз имам една муфа за рециклиране. Само кажете колко горе - долу ще струва и колко време според вас ще издържи след подобен тип рециклиране? Ако не е тайна, ще споделите ли с какво се пълни вътре тая гад? Просто ми е любопитно. Висящите лагери са ми нови, трябва да сменя само демпферната шайба. Надеждата ми е във вас!

Коментар

След направени корекции в настройките на виско съединителя, вече няма абсолютно никакво задържане при пълен ляв/десен завой. И по сведениена dand79, виско съединителят се държи, точно както, когато е бил изправен.
        Можете да видите два видеоклипа, които демонстрират поведението на
        възстановеният виско съединител.
        http://www.mediafire.com/?2h3vgew37k2o6hz
        http://www.mediafire.com/?gf5iirsr3szpcg9
        На който не му е "криво", може да ме потърси на номера в подписа ми, за съдействие.
        Последно редактирано от inyan; 17-09-11, 19:06. Причина: грешни линкове
        Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Хе, колега, не ми е криво изобщо даже, но драсни като си решил да правиш бизнес поне цена, условия или каквото там решиш. Който му е криво да не чете, като не мога сам ще си платя да го направиш. Поне докато не успее да го ремонтира и някой, дето не е решил да се храни с това!

PS. Линковете с видео къде точно ни водят?

Коментар

Първоначално публикуван от inyan Преглед на мнение
            След направени корекции в настройките на виско съединителя, вече няма абсолютно никакво задържане при пълен ляв/десен завой. И по сведениена dand79, виско съединителят се държи, точно както, когато е бил изправен.
            Можете да видите два видеоклипа, които демонстрират поведението на
            възстановеният виско съединител.
            http://www.mediafire.com/?2h3vgew37k2o6hz
            http://www.mediafire.com/?gf5iirsr3szpcg9
            На който не му е "криво", може да ме потърси на номера в подписа ми, за съдействие.
            http://www.youtube.com/watch?v=Q2GB_Q5uJoI

http://www.youtube.com/watch?v=KVF3R0RR5TM

http://www.youtube.com/watch?v=DngzIQQA9Lg

Сорри ама не знам как по друг начин да ги качЪ
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-09-11, 08:49.

Коментар

Така без демпферната шайба ли ще го караш? Според клиповете колегата се е справил отлично.

Коментар

Казвай цена човече! Защото муфите ще започнат да валят върху теб.
                Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Първоначално публикуван от tonyvvv Преглед на мнение
                  Така без демпферната шайба ли ще го караш? Според клиповете колегата се е справил отлично.

За сега да! Оспокоителя съм го поръчал ама га ша доиде не знам.
                  Машината за сега се държи перфектно. А има ли някои с ново виско за да направим сравнение?

Д.Попов

Коментар

Перфектно. Днес си взех и моята муфа след като я дадох на колегата за ремонт. Може да ги прави и малко по - хлабави от нормалното, по желание на клиента. Така както не е монтирана, като я напъна само с ръце и превърта. Най - после си намериха майстора...

Коментар

На първия и втория клип колата повдигната ли е на нещо?
                      Не мога да разбера как превърта толкова мнного. Със сигурност изправна муфа не се държи така.
                      На последния клип предните превъртат без въобще да се включат задните колела. При изправна муфа има закъснение не повече от секунда. Всъщност идеята е да не се стига до толкова дълго буксуване и само при малко превъртане отпред да се включват и задните гуми!

Коментар

Да, така е. Може да се направи и като оригиналната. Това, че муфите са направени да са по - олекотени е по наше желание, за да не се товари излишно трансмисията, а да се задейства само при по - сериозно буксуване. Все пак тези коли не са за истински офроуд. От друга страна се удължава и експлоатационният им срок. Който желае, може да му я направят по - натегната като оригиналната, няма проблем. Въпрос на време е да я монтирам моята и ще я изтестваме и нея как се държи. Ако е много хлабава ще я понатегнем. Но ми се струва, че така ще ми хареса.

Коментар

Как ще я "понатегнете"?

Коментар

Нямам представа. Колегата "inyan" им е майстора. Но е факт, че може да се правят и по - хлабави и по - стегнати.

Коментар

Така, де и аз това имах предвид - трябва ли да се свали и да се изпрати пак, за да се донастрои?

Коментар

Виждам,че има не разбрали целта на видеоклиповете, и се налага да поясня.
                                На първият клип много ясно се вижда, че предна лява гума е във въздуха. Освен това, ясно се вижда колко е необходимо да превърти гумата във въздуха, за да зацепи виско муфата и джипа да потегли леко напред – около една секунда!
                                На вторият видеоклип виско муфата превърта „толкова много“ понеже джипа е на полусъединител! Ако се добави още съвсем малко газ виско муфата ще зацепи по-силно, задните гуми ще превъртят, и колата ще падне от трупчето! Но тук, целта не е да счупим нещо, а да покажем „свободния ход“ на виско муфата.
                                На третият видеоклип - в началото предната гума превърта, защото е в прахта, но това не означава, че виско муфата се върти свободно без да зацепва, защото ако е така, няма ясно да се вижда, как превърта задна дясна гума на края на клипа.
                                И, за да стане абсолютно ясно ще кажа, че силата на зацепване на муфата е в пряка зависимост от това, колко газ подаваме. При подаване на повече газ, вискомуфата ще зацепи по-бързо и съответно по-силно.
                                А относно въпроса за настройки на виско муфата, различни от вече зададените й, се изисква да се свали, и да ми се даде отново.
                                Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X