Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Привет колеги,
    Изчетох цялата тема от край до край и понеже от скоро имам Фрилендър 1 и сега като заваля големия сняг ме налягат същите съмнения, както други колеги които виждам че са писали тук за проблеми с вискомуфата.
    Понеже преди ден ми се наложи да вляза в една не особено голяма снежна пряспа и имах проблем с излизането, а и ми се стори че при подаване на газ предните гуми превъртат, а задните не помръдват. А снежната пряспа едва ли беше по висока от 15-20см.
    Та въпросът ми е следния:
    Трябва ли да си мисля, че и моята вискомуфа е за ремонт или за смяна?
    Дано въпросите ми не изглеждат некомпетентно зададени, но от скоро карам този джип и не претендирам с много опит по отношение на техническата част. Благодаря предварително!

Коментар

Колега, явно не съвсем внимателно сте чел... Ако имате проблем с вискомуфата, то трябва тя да е блокирала и четирите колелета ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да въртят, както многократно е описвано в темите за фрилендър. Ако наистина задните не въртят - то това говори по-скоро за липсата на вискомуфа и кардан към задния диференциал.
      BMW R 1100 GS

Коментар

Всъщност такава липса няма. Определено има вискомуфа и кардан към задния диференциал. Наблюдението ми беше следното. Накарах приятел да седне зад волана и да опита да потегли. Тогава видях че предните превъртат в снега а задните не помръдват.
        Но явно утре ще се ходи в сервиза за да се разбере къде е проблема.

Коментар

Нещо побългарявано по раздатката - престъргване на зъбите на пиньона и короната. Ти чак сега ли тестваш двойното предаване?
          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Топло, топло...
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

?!?

Коментар

Не откривам никакви следи от побългаряване. Или поне аз не мога да открия. Обърнах внимание след като прочетох някои от симптомите на проблемна вискомуфа описани от колегите по - горе. Освен ако в Англия някой не се е опитвал да прави нещо защото е внесен от там. Но ме съмнява такава вероятност. За съжаление чак сега забелязвам проблема. Но в този сняг и студ няма как да проведа тези тестове които са описани. Тия дни ще го карам в сервиз за да видим дали има наистина проблем или аз нещо недоразбирам.
                Но пак съдейки по горните коментари и на мен ми се струва че когато колата е студена поведението при движение ми се струва по добро отколкото когато навъртя вече няколко десетки километри и я загрея. Освен това при включване на задна предавка усещам някакво тресене не много силно, особено ако трябва да се изкачи по някакъв наклон т.е има повече съпротивление при движение назад. Понякога не е толкова осезателно но понякога не може да не се усети.
                Потърсих съвет от всички Вас, съдейки по това, че имате доста повече опит с тези автомобили и явно ги разбирате нещата.

Коментар

,,Бутафорията" може да е И в диференциала.
                  LZ1EMS

Коментар

Карай подред де

Коментар

Накрадко ще се опитам да споделя какво се случи днес в сервиза.
                      Повдигнахме джипа влючих на първа, завъртяха се предните колела, а задните не помръднаха. Нещо повече никакво движение и при двата кардана. Заключението на майстора беше, че е почти убеден че проблема е в раздатката. Или евентуално нещо поежду скоростната кутия и самата раздатка, но все пак той смятал че е раздатката. Не се предава движение на карданите и муфата.
                      Така и така беше повдигнат джипа се забеяза, че задните гуми и кардана могат да се завъртят без особено усилие.
                      С други думи нямам в момента джип а кола. Чудя се по-голямата злина ли ми се падна или по-малката.
                      Последно редактирано от nickinight; 10-02-12, 19:36. Причина: допълнение

Коментар

Бях ти писал по-горе за пиньона и короната.
                        По малката злина е да са само те, по голямата е да е повече помляно из раздатката. Но така или иначе ако купиш пиньон и корона, лагери и работа е колкото да купиш втора употреба здрава раздатка, така че все тая според мен

Коментар

Да точно това си спомних още в сервиза което ми написа. Но така или иначе аз сам не мога да си я сваля и да я разглабям. А и в сервиза явно не им се занимава да я свалят, разглобяват и да констатират проблема. По лесно им е ако им намеря друга и съответно да размонтират и мотират новата. Явно ще трябва да почна да се оглеждам по ebay за раздатка, защото в БГ нямам идея от къде може да се намери.

Коментар

С този въпрос се обърни към предишният собственик - прдполагам не ти е споменал, че ти продава кола с предно...

Най-лошият сценарий е да не ти върне парите и Freelander-a да остане в теб - подготви се за евнтуална смяна на раздатка, виско-муфа и заден диференциал.
                            LZ1EMS

Коментар

Раздатка, вискомуфа и заден диференциал !!! Това ми звучи много зловещо. Направо не ми се прекарва през главата този сценарии. Не ми се ще да губя надежда.
                              Но все пак има ли теоретична възможност проблема да е само в раздатката, която не предава въртящ момент назад !!
                              И до намирането на нова какво ще препоръчате. Разкачване на карданите...!!!?

Коментар

Първоначално публикуван от nickinight Преглед на мнение
                                Да точно това си спомних още в сервиза което ми написа. Но така или иначе аз сам не мога да си я сваля и да я разглабям. А и в сервиза явно не им се занимава да я свалят, разглобяват и да констатират проблема. По лесно им е ако им намеря друга и съответно да размонтират и мотират новата. Явно ще трябва да почна да се оглеждам по ebay за раздатка, защото в БГ нямам идея от къде може да се намери.
                                Поразрови се из (мобилето) има доста Фрита на части!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X