Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Влияе ли свалянето на кардана на ABS-а Freelander?

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
    От разбити тампони?
    Моите са здрави и пак скъса, когато го закарах в Дару ми казаха, че това е един от симтомите и последиците на тръгнало виско и се оказаха прави. Като свалих виското едвам превърташе и сега съм без кардан.

Може ли някои да премести писаниците ни в темата за виско муфа, защото маиче оспамихме тази!

Коментар

От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

За другата тема са вече и добавяме при симптомите и този. Въпреки, че аз не бих разчитал на него!
      Твоята раздатка как е?
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
        Твоята раздатка как е?
        За сега е добре, няма виене и странни звуци от нея, но на всяка сняна на маслото в двигателя сменям и това в раздатката което за сега няма стружки в него, това го правя защото по този начин се хващало ронното заболяване и ремонта бил ефтин и осъществим.

Коментар

Раздатката ти не е мръднала, а е скъсано окачването, ще излезе /ако късането е от натоварването, разбира се/, че имаш раздатка издържала на това натоварване повече, отколкото окачването.
          Спирам да пиша за това, нека някой колега да сподели при него как е или как е било!

Коментар

Какво значи "едвам превърташе"? Колко е "едвам"?

Коментар

Първоначално публикуван от TheBicycle Преглед на мнение
              Какво значи "едвам превърташе"? Колко е "едвам"?
              Превърта мазно ама с 2метра тръбъ, с по-къса зор виждам

Коментар

А бе колеги толкова ли не можахте да разберете , че това виско не може да го " измерите "!!!
                1 . Те първоначално производителите не са го измерили както трябва.
                2. Кой ще повярва на тия мерения дето ги пишем във форума???
                3. Аз вече не бих рискувал с такива измервания ( след като дадох 2 000 лв за раздатка) изчел съм какви ли не измервания и направо ми се завъртя главата
                4. Извода е прост за сега , докато някой не " побългари " виското - но качествено, дълготрайно и доказано:
                - купуваш ново виско - 800 лв.
                - караш на предно със свален кардан докато събереш 800 лв.
                - купуваш си колело

Не ангажирам никой да е съгласен с мен.
                [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от dand79 Преглед на мнение
                  ...което за сега няма стружки в него, това го правя защото по този начин се хващало ронното заболяване...
                  Подкрепям това мнение.
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Значи при мен явно от спекалото виско са се скъсали заварките дето са към купето и та рещих да разкарам кардана значи незнам какво усилие е необходимо да се завърти тая муфа но с един приятел пробвахме да хванем кардана от двете страни и да я помръднем никъкав шанс това да се случи и за сега съм си на предно и се кефя колко по леко варжи тая джипка

Коментар

• От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Ако сте го въртяли с голи ръце е нормално да не помръдне.

Коментар

Колегата боби72 дали си смени виското?
                        Ако всеки си спестяваше усилието да си довърши темата форумите щяха да са безсмислени!

Коментар

Оф, и мен пак ме хвана виско-параноята. Повъртях тия дни из София с джипката и се плаша много на острите завои из уличките, осезаемо "затяга" на острите завои. От друга страна, на много малък наклон (светофара на НДК, откъм хотел "Хемус") джипката потегля като отпусна спирачките, та дори и при завъртян волан докрай, а доколкото съм чувал, при "спечено" виско единият признак е влошаване на инерцията. Иска ми се веднъж завинаги да съм спокоен дали виското ми е в ред, ако е така, да си карам спокойно, ако ли не, да свалям кардана и пак да карам спокойно...
                          Голямо шубе ви казвам.

Коментар

Веднъж за винаги няма да стане! Влошаване на ининерцията чак когато блокира напълно. Пробва ли теста с динамометричния ключ?

Коментар

Не съм го пробвал - ще го пробвам в най-скоро време. Иначе имам разбити тампони на задния диф, при маневра с докрай навит волан задно дясно колело провлачва ако е на пясък или мокро. Имам чувството, че като покарам малко джипката се "стяга" повече, отколкото като е студена. Май все класически симптоми за "опечено" виско. Иначе раздатката е сменяна в UK през 2007 със новата, но виското май не е. И колата ми е точно около 70 000 мили...

Коментар

Ами ако е с новата трябва да е щадила виското. Аз се чудя до наесен дали да не сменя и виско. Да вземем да се организираме който има нужда и да направим по-голяма поръчка /за повече отстъпка/...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X