Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МВР закупи 180 автомобила Land Rover Defender!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: МВР закупи 180 автомобила Land Rover Defender!

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Приемам забележката за междуосието.
    Но наистина всичко по тази кола е зафичено на Кралицата в....
    Качеството на изработка напомня на друга обичана марка...
    Например достатъчно е да свалиш капачката на предпазители, базирана пред скоростния лост. След като изпълниш привидно лесното начинание установяваш, че това отдолу е сякаш е направено в Уляновск.
    Не зная за възрастните екземпляри, но новите са далеч от надеждност.
    Донякъде съм съгласен с теб, особено за завършека и качеството на изработка. В това отношение е близък до Уаза, да. Негатив, поне за мен е, че компанията е консервативна (чисто по Британски дори) и не работи върху проблеми, дребни но типични, с години.

Не съм съгласен за далеч от надеждност.
    Агрегатите при Дифендъра, говоря за модела до Td5 включително (който сте правили), не са по-ненадеждни от при един японски 4х4. Говоря за двигател и целия drivetrain. Цената на поддръжка обаче е доста по-близка до другата 'обичана' марка и принципно по-далеч от японците.

Коментар

Целия drivetrain???

Дифендъра излиза от завода с гуми 32"
      като му сравниш drivetrain-а с другите джипове които излизат от завода с 32-ки ще се окаже че на Дифендъра е по-скоро за 28".

Коментар

Айде оставете му алтернатора на мира вече, че ще го урочасате, а и носорогчо много взе да го сърби... Пък и вече знаем как става - събирането отне доста по-малко време и пс...ни...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Целия drivetrain???

Дифендъра излиза от завода с гуми 32"
          като му сравниш drivetrain-а с другите джипове които излизат от завода с 32-ки ще се окаже че на Дифендъра е по-скоро за 28".
          Кои например?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Кои например?
            Ми японските например. Понеже ги спомена.

Коментар

Ми японските например. Понеже ги спомена.
              Е, кои японски излизат с 32"?
              ТЛК80, 120 (за 100 и 200 не знам) излизат с 31". За новите 7-ми серии, които се правят за Австралия, Азия и Африка не мисля, че са с 32", но не съм сигурен.
              Y60 Патрол също с 31".
              Паджеро 4 категорично не е с 32".
              Някъде бях те чел, че Рубикона е с 32" но ти ще кажеш.

Коментар

Простете намесата ми, но ако мощността е зависимост от въртящ момент, рамо и обороти, то до дифа може да се закарат повече обороти с по-малък въртящ момент, като в колелата ще влезе също толкова мощност, колкото ако до дифа се закарат по-малко обороти за сметка на по-голям въртящ момент и по-удебелени кардани. Демек - печели се от тежест и евентуално по-лесно разбалансиране. Тогава няма грижи да се въртят големи гуми с привидно слаба трансмисия до дифовете. Моля да ме поправите, ако бъркам.
                Последно редактирано от velio; 01-12-09, 18:42. Причина: поправка

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  Е, кои японски излизат с 32"?
                  ТЛК80, 120 (за 100 и 200 не знам) излизат с 31". За новите 7-ми серии, които се правят за Австралия, Азия и Африка не мисля, че са с 32", но не съм сигурен.
                  Y60 Патрол също с 31".
                  Паджеро 4 категорично не е с 32".
                  Някъде бях те чел, че Рубикона е с 32" но ти ще кажеш.
                  Е точно де. С 31-ци са, а мостовете и кардани и раздатката и скоростите са по яки.
                  Между другото предния мост на Дифендъра е прилично здрав, въпреки че за 32-ки не е достатъчно. Проблема е че и задния е толкова здрав. И като тръгнеш да катериш, цялата тежест отива върху задните гуми, които пък под такава тежест не могат да пробуксуват,,,, и чуваш едно пук. Толкова тихо че може и да не го чуеш. Двигателя не блести с голяма мощност но на ниски обороти има бая сила.

За Вранглер няма да пиша че не се знае кой чете темата.

Представяш ли си, прибираш се в къщи и съобщаваш добрата новина.
                  - Скъпа, купихме си кола.
                  После на въпроса -Каква,
                  смънкваш - Ми като на енергото.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                    Простете намесата ми, но ако мощността е зависимост от въртящ момент, рамо и обороти, то до дифа може да се закарат повече обороти с по-малък въртящ момент, като в колелата ще влезе също толкова мощност, колкото ако до дифа се закарат по-малко обороти за сметка на по-голям въртящ момент и по-удебелени кардани. Демек - печели се от тежест и евентуално по-лесно разбалансиране. Тогава няма грижи да се въртят големи гуми с привидно слаба трансмисия до дифовете. Моля да ме поправите, ако бъркам.
                    Добра теория.
                    Само че и дифовете са част от силовото предаване.

Коментар

Е точно де. С 31-ци са, а мостовете и кардани и раздатката и скоростите са по яки.
                      Между другото предния мост на Дифендъра е прилично здрав, въпреки че за 32-ки не е достатъчно. Проблема е че и задния е толкова здрав. И като тръгнеш да катериш, цялата тежест отива върху задните гуми, които пък под такава тежест не могат да пробуксуват,,,, и чуваш едно пук. Толкова тихо че може и да не го чуеш.
                      Съгласен. За полуски и т.н. карантии. За скорости не съм съгласен. R380 си е твърде прилична кутия, която не виждам с какво ще отстъпи на костеливата (да не кажа кекава, айде) ръчна кутия при ТЛК-то или тази при големия (4.2) на Патрул. Е, да последните две като размер са по-големи, но пък и Дифендъра е с един стотин кила по-лек.
                      За задния мост. За съжаление преди стандартно се слагаше големия диференциал, за който мисля, че ти НЕ говориш в случая. 4-сателитен при късните 300tdi и всички Td5, на които е слаган стандартно. От Td5 насам отзад се слага малкия диф (като предния) и евентуално при по-'такава' комплектация се слага големия. Който си е бая здрав.
                      ... Представяш ли си, прибираш се в къщи и съобщаваш добрата новина.
                      После на въпроса -Каква,

Коментар

За големия говоря.
                        Тоя дето полуоските му са 24 шлици.

Коментар

Идеята е че за куките става - евтин, събира много хора (и дългия и късия),фул тайм, малък дизелов агрегат икономичен може би.Най-вероятно са правени в Турция което означава че са мнооого евтини и може би това е причината да изберат тях.
                          M.P.

Коментар

Добра теория.
                            Само че и дифовете са част от силовото предаване.
                            Част, ама последна и всъщност са стойността, към която трябва да се изравнят уравненията, ако се приеме, че размерът на гумите е константен, следователно - единица.
                            С 8 клас математика... Все нещо е станало.

Коментар

.........
                              Представяш ли си, прибираш се в къщи и съобщаваш добрата новина.
                              После на въпроса -Каква,
                              Ама kinex, то по тая плоскост, в Немско няма да се купуват Мерцедеси......, щот, Ми кат таксето!
                              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                              lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                                .Най-вероятно са правени в Турция което означава че са мнооого евтини и може би това е причината да изберат тях.
                                Нтцъ, не ги бъркай с тези на Гражданска За щита. Тези са си директно от Гайдън!
                                А и не ви разбирам какво не ви харесва в качеството на изработка. Като не ти харесва нещо, вземаш инструмента и си го дооформяш. Е къде другаде такава романтика по Британски
                                Последно редактирано от Navi; 01-12-09, 19:17. Причина: ъъъъъъъъъъъъъъъъъ
                                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                                lre-bulgaria.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X