Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МВР закупи 180 автомобила Land Rover Defender!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: МВР закупи 180 автомобила Land Rover Defender!

Е няма нищо де. Нали им плащат за да ги карат.

Коментар

Прецакване отвсякъде. Вместо да им вземат ТЛК, Грандове или поне Исузу-та...те избрали Дървендър....

Коментар

Ах че хубава гледка.Направо ми стана драго като ги видях на магистралата преди София(27.11.2009г.).Бяха доста и на групички от3 до15 Джипа и то много групички!
        <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Честно казано може доста да се говори по въпроса доколко "Дървендъра" е пригоден за граничарите, но със сигурност е по-добър от дадените напролет от министър Мики Маус 50 ситроена, които можете да видите все още скупчени в Благоевград на един плац. Същевременно на столичните катаджии бяха раздадени автомобили Лада Нива, които същите гордо карат по асфална А в моето районно на групата, в която работя е зачислен от 1992г. един Дифендър, ползван е основно за ходене по огледи на местопроизшествия и тук таме малко офроуд из Факултета и кв. Смърдана, и да ви кажа ако не беше некадърната и нередовна поддръжка в АРБ Дружба, където обикновено сменяйки някой консуматив, успоредно ти сменят и някоя читава част, която после се продава на черно, та ако джипа се гледаше добре, още щеше да е в перфектото си първоначално състояние. Та извода ми е че Дифендъра е доста сносна машина, подходяща за дълга употреба и относително дурако устойчива.
          Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            А това за лесната поддръжка е направо цинизъм. Не се сещам за по-непригоден за ремонт автомобил. Пресен спомен от тривиално вадене на алтернатор на 110 Митко Фулдата и Дима споменаваха всички английски жени
            Във връзка с това от снощи се двоумя - аз ли съм куха лейка да си мисля, че смяната на алтернатор не може да се причисли към поддръжката на 1 автомобил. Защото ако съм кухарка и това е поддръжка, да си поръчам няколко алтернатора за следващите 50-70 години. Пък и на мен ми се върза вадене / поставяне за под половин час, ама в музикалната академия с това започвахме лекциите. Е - когато ходех.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              Във връзка с това от снощи се двоумя - аз ли съм куха лейка да си мисля, че смяната на алтернатор не може да се причисли към поддръжката на 1 автомобил. Защото ако съм кухарка и това е поддръжка, да си поръчам няколко алтернатора за следващите 50-70 години. Пък и на мен ми се върза вадене / поставяне за под половин час, ама в музикалната академия с това започвахме лекциите. Е - когато ходех.
              Вельооо, разби ме с това

може да е спам, ама от сърце!
              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                Вельооо, разби ме с това

може да е спам, ама от сърце!
                Въобще не е спам. Като изключим началото на лекциите, другото си е чиста истина. От снощи се чудя е ли смяната на алтернатор регулярна поддръжка или не е.

Коментар

Много зависи от това колко издържа средно един стартер и как се експлоатира като цяло машината... Има места където машините ги палят много често и карат по-малко... там стартера е консуматив...
                  VPetrov.photography

Коментар

Въобще не е спам. Като изключим началото на лекциите, другото си е чиста истина. От снощи се чудя е ли смяната на алтернатор регулярна поддръжка или не е.
                    Не съвсем по темата, но свалянето на алтернатор при 110 си е жива кама сутра. Не зная колко е регулярна, но колата е новичка. И не само алтернатора - всичко е труднодостъпно и странно. Митко Здравков неслучайно не иска да ги прави.
                    Иначе като автомобил не го коментирам - нямам достатъчно опит с ЛР, пък е въпрос и на вкус.
                    Друг е въпросът за какво са им на куките - и жигулита са им много!
                    Всеки ден слушаме как престъпността се подиграва с тях (когато не са комбина, разбира се)
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Много зависи от това колко издържа средно един стартер и как се експлоатира като цяло машината... Има места където машините ги палят много често и карат по-малко... там стартера е консуматив...
                      За стартерите знам, защото съм с автоматик и стартерът ми е слабо място. И наистина обмислям да си нося 1 нов за всеки случай. Но става въпрос за алтернатор.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Не съвсем по темата, но свалянето на алтернатор при 110 си е жива кама сутра.
                        110 е междуосието в инчове. Нали ставаше въпрос за 200tdi? Или алтернаторът е в пряка връзка и с междуосието в инчове, освен с двигателя?

Коментар

Извинявам се, не съм догледал. Според тези дето правят алтернатори много зависи от конкретният модел... Но по информация от тях колкото по-нов, толкова по-зле... Там четките и лагерите са консуматив... но според зависи. На Тойота Лендкрузер изкарват средно 200 000км до обслужване... не знам как е при Лендровера...
                          VPetrov.photography

Коментар

Приемам забележката за междуосието.
                            Но наистина всичко по тази кола е зафичено на Кралицата в....
                            Качеството на изработка напомня на друга обичана марка...
                            Например достатъчно е да свалиш капачката на предпазители, базирана пред скоростния лост. След като изпълниш привидно лесното начинание установяваш, че това отдолу е сякаш е направено в Уляновск.
                            Не зная за възрастните екземпляри, но новите са далеч от надеждност.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

110 е междуосието в инчове. Нали ставаше въпрос за 200tdi? Или алтернаторът е в пряка връзка и с междуосието в инчове, освен с двигателя?
                              Scrapheap говори за 110-ка Td5.

Коментар

На моят алтернатор се скапа заден лагер на около 170-180 000км. И за съжаление, ту хърхореше, ту - не. И така карах около 1000км. и само аз го чувах, че хърхори - никой майстор не го чу, докато ме остави съвсем на един прелез в петък вечер до Трявна. Както и да е това. мисълта ми е, че ако бях поне минимално грамотен технически, можеше за тези 1000км. да си го оправя сам в рамките на половин ден. От това, че се скапа задния лагер, а не предния, който отнася натиска на ремъка заключвам, че по-скоро лагерът е бил с вроден дефект, отколкото това да е масово явление. Освен това, темите за дефектирали алтернатори в LR Форума се броят на пръстите на 1 ръка и май са обединени /не знам/ - едната е моята. Колегите с 200tdi могат да кажат по-подробно. Аз съм с 300tdi и смея да твърдя, че алтернатора на 200tdi се сваля идейка по-лесно, отколкото на 300tdi. А човек, когато тръгва на път с мисъл за евенуална ремонтопригодност на машината, все пак и прави някакъв преглед, а не се юрва веднага след кафето и цигарата.
                                Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                                Scrapheap говори за 110-ка Td5.
                                Бях останал с впечатление, че е за 200tdi. Извинявам се!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X