Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на всички гумички на Valve Block Range Rover P38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на всички гумички на Valve Block Range Rover p38

Първоначално публикуван от fishermen Преглед на мнение
    pepo 75 това е доста ценен съвет. Не я знаех тази тънкост. А иначе viki_ssf един съвет и от мен, ако можеш сменяй всички възглавници, а тези които стават още си ги остави за резерва. Че по законите на Мърфи всички аварии стават по тъмно или на най-неподходящото място . Това естествено е свързано и с пари....
    Абсолютно правилно - закона на всеобщата гадост ще те остави без възглавница на най-неподходящото място, а не е ясно ще можеш ли да се измъкнеш на тампони оттам.

Коментар

Знам момчета, ама сега на първо време ще сменя тия и по натам другите, ако не съм го продал, защото искам да го продавам и така, даже съм го обявил. А и супер странното е , че онзи ден като го паркирах и напръсках едната възглавница станаха балони(на снимката се вижда) а днес джипа вече 24 часа седи и не е мръднал. Явно като се поразмести тая възглавница от дупки, от тва онова и не винаги изпуска?????

Коментар

По принцип джипа се самонивелира,затовА може би едини пъти изпуска а друг път не. Според товА дали е спрян под определен ъгъл, зависи дали въпросната възглавница се опъва или свива (зависи къде точно се намира пукнатината) и от там гореспоменатите проблеми.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-11-09, 20:15.
        Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Да най вероятно от това може да се получи, то това вече не търпи отлагане и от paddock ми казаха, че са ги пуснали да идват и сега ми остава само да чакам!!!

Коментар

Дойдоха от падок възглавниците за около 7-8 дни (календарни) и веднага ги сложих, много е елементарно колеги, направо е детска игра, и един лев не си заслужава да дадете за работа на някой, аз ги смених за 20 минути и двете!!! Сега ще видим и какъв е резултата след като се повозим малко!!!

Коментар

Чудесно колега, а не се ли изисква някакво повдигане на джипа за да се сменят?
              Range Rover P38 2.5DT
              Audi A4 1.8T quattro
              [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Не! Просто едно най-елементарно подпиране на колата от двете страни, за да не падне до долу, като извадиш тръбичките от възглавниците,защото те се спихнат до нула!

Коментар

От: Смяна на всички гумички на Valve Block Range Rover p38

Колеги,имам едно питане?От къде мога да си закупя гумички за valve block.Питах в МП и Дару нямат.Ако някой може да помогне......
                  Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                  GSM-0878722322

Коментар

Виж тук:www.p38spares.co.uk
                    Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                    0886030780

Коментар

Да но тоя сайт който ти го казва колегата ги поръчва от друг сайт, който е в америка, калифорния ако не се лъжа и там са доста по евтини, защото тия ги прекупуват и си слагат надценка. В митницата не ми искаха нищо като мито и тн. като видяха някви гумички само няква такса от 3 лева.
                      СаЙта е rover-renovations.com или нещо такова, намери го в google!
                      Идват доста бързо от там, няма и 2 седмици и хората са много коректни!!! Смяната също е лесна , но изисква време и много добре си бележи кое от къде си го извадил, че са 10000 неща и джиджавки и ако объркаш нещо после ще го вдигаш само с кран!!!
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-07-10, 12:36. Причина: Сайт

Коментар

Много благорадя! Исках да попитам дали не може тук някъде от БГ да ги закупя или пък от някой,който ги има?
                        Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                        GSM-0878722322

Коментар

Клапанен блок или нещо друго ?

Здрасти на всички.
                          От доста време имам РР и вече си мислех ,че горе долу му разбирам ама май не достатъчно. Имам следния проблем ,който разбира се е свързан с окачването. Когато карам и спра , сляза и затворя вратата се чува цъкане от клапанния блок и джипа почва да слиза надолу. Ако не затворя вратата си стои . Предполагам ,че е от блока , но ако изпуска не би ли трябвало когато оставя вратата отворена също да слиза ? Някой ако има идея ще се радвам да помогне , че не ми се хранят онея от МП. Как да проверя дали изпуска блока , пръскам сaпунка директно отгоре или трябва да отварям нещо ? Също така ми се струва ,че вечер ми излиза всичкия въздух от системата защото минават 10 минути докато се вдигне . Възглавниците са нови..............

Съобщение от модератор:
                          Моля, напишете си в профила от къде сте.
                          Прочетохте ли това
                          ...ЦЪК
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-12-10, 11:52.

Коментар

От: Клапанен блок или нещо друго ?

Колега, като цяло е хубаво да напишеш какъв е точно модела, а не тука да хвърляме боб.
                            След известно време съвещание с духовете моя боб ми каза, че е П38, та ето ти няколко съвета.
                            Това, че възглавниците са нови, не е гаранция, че са монтирани като хората...
                            Пръскай навсякъде по възглавниците, проводите и клапанния блок(след като му махнеш пластмасовия капак).
                            Когато вратите са отворени системата за нивелиране не работи, защото реално вратите се превръщат в гилотина(и в двете посоки).
                            Най-вероятно Жипката е започнала да ти погажда този номер сега след като застудя.
                            Това се дължи на остарели гумичките в клапанния блок -> решение нов ремонтен комплект.
                            Поздрави
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

От: Клапанен блок или нещо друго ?

Влади,друго е.Когато слезе от джипа се случва следното:
                              Колата олеква и се вдига нагоре,което задейства самонивелацията.
                              Тъй като,вратата в това време е отворена,есвтествено системата не работи.При затваряне се изпука въздух за да се компенсира повдигането от липсващия водач.
                              По повод нощното изпускане(брей как звучи) вече причината е теч отнякъде.
                              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Да братчед,
                                но реших да не навлизам в допълнителни подробности
                                и за това обясних само блокирането на нивелацията, а не причината.
                                Поздрави
                                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X