Влади на баир лозе не ти трябва. Опитваш се да влезеш в голямо приключение. Всяка промяна води след себеси други. Положението става мръднеш губиш.
Ако никои не го е правил преди теб по-добре се откажи.
Чакайте и двамата.Влади англичаните не случайно са го направили така неманеврен:това е начин на мислене-едно за сметка на друго Не забравяй че си с постоянно зацепено 4Х4.т.е.ако механично промениш ъгъла на завиване на колелата,то напрежението върху скоростите и деференциялите ще се усили заради различното въртене на предния и задния мост-резултатът:най-вероятно първо ще избият предните полуоски,и после-скорости.А доколкото имам опит с таз кола,може да паднат карданите.То тя си е твоя,ама не те съветвам.И мен ме дразнеше в началото,но после свикнах.Тя си има други преимущества
Чакайте и двамата.Влади англичаните не случайно са го направили така неманеврен:това е начин на мислене-едно за сметка на друго Не забравяй че си с постоянно зацепено 4Х4.т.е.ако механично промениш ъгъла на завиване на колелата,то напрежението върху скоростите и деференциялите ще се усили заради различното въртене на предния и задния мост-резултатът:най-вероятно първо ще избият предните полуоски,и после-скорости.А доколкото имам опит с таз кола,може да паднат карданите.То тя си е твоя,ама не те съветвам.И мен ме дразнеше в началото,но после свикнах.Тя си има други преимущества
Какви преимущества ?
А за 4х4 до колкото съм запознат е с предно и с виско муфа зазадното когато превъпти някое от предните се зацепва задният мост миханично!
Преди 2 дни взехме на майками дайхатсу териос то е постоянно 4х4 и има доста по-добър ъгъл на завиване от фрилендъра !?!
Значи,на Фрилендъра виско съединителя държи трансмисията малко под напрежение,то е много точно изчислено.Ако си забелязъл когато завиваш максимално-тежи и губи инерцията,спира се само.А Териос-а мисля че не е с постоянно зацепено,а със FULL-TIME,това е система за включване по електронен път когато си реши.Покарай го на хлъзгаво(примерно лед)и ще видиш А за приемуществата-нали ти писах
Не съм разбрал за преимуществата !
а териоса си е постоянно 4х4 аз го пробвах на пясък незнам каква с-ма е ама си е 4х4 най смеиното е 4е има и блокаж на междуосеви диференцял, и LSD заден диференцял
Не съм разбрал за преимуществата !
а териоса си е постоянно 4х4 аз го пробвах на пясък незнам каква с-ма е ама си е 4х4 най смеиното е 4е има и блокаж на междуосеви диференцял, и LSD заден диференцял
Чакай,ако е с междуосев диф.системата е съвсем различна от тази на Фрилендъра.Разбрах че имаш сервиз,сиреч си технически грамотен,затова набързо:като цяло системите на 4Х4 са две:с 2 или с 3 диф-а.Оттам нататък системи електронни или механични,вакуумни и какво ли още не.Всяка фирма си има някоя своя разработка на нещо си,с хъбове,без хъбове...Като цяло колите с 2 диф-а са с основно задвижване само на единия мост(2Н),изключая системата с виско...Тези с 3 диф-а са с постоянно зацепено 4Х4.Например НИВА,Териос,Ге-класа(след 1992 год),най новата Гранд Витара.Те задължително имат блокаж на междуосевия диф.Фрилендъра е все едно ''междиннка''с 2 диф-а но с постоянно зацепено 4Х4.Точно затова тежи на пълен завой
Мисля да дръпна носачите с 2см. напред за да може да се згъва като мерцедес
Не мога да загрея, по какъв начин изнасянето на носачите напред (доколкото схващам искаш да увеличиш надлъжния наклон на шенкелната ос) ще повлияе на маневреността. При Мерцедесите причината за толкова ненормално голям наклон е друга. Имай предвид, че всички ъгли са строго свързани и нарушаването на един изисква корекция и на други.
Иначе аз си мисля, че маневреността е функция на ъгъла на завъртане на колелата, който е ограничен обикновено от конструкцията на кормилната уредба и предното окачване.
Добре бе вие не разбрахте ли че на Влади му се чувърка. Човека очаква идеи дори и ялови не ала бала.
Ако преместиш рейката с 2см към двигателя двете щанги които са между накрайниците ще застанат в права линия. Така ще завива повече но според мен ще е минимално. Откачаш рейката от волана и там кадето е хваната за купето подлагаш някви подложки. Ей така само за пробата. На стенда ще разбереш колко е.
По лесния начин е да я направиш да завива на едната страна повече. Дано външните карета на полуоските да могат да поемат по голямо пречупване. В противен случай прочети първия ми пост.
Коментар