Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Потрошихме Диското

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Потрошихме Диското

Радвайте се, че сте живи и здрави. Другото ще се нареди! Или ново купе и ще си го караш или пък на части. Може и някоя идиотийка да врътнеш
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Жоре, по телефона много ме шашна, а виждам, че е имало и защо. Това с каруците е голям проблем и на моменти ми идва да вадя пищова и да трепя коне и каруцари. Важното е, че вие сте здрави, за колата помошници ще се намерят, не го мисли. Леко-полеко ще ти помогнем да я стегнеш. Палете една свещ и направете курбан за здраве. Както се казва, плюли сте в окото на дявола, че да видите дали сте живи. Минало-заминало.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
        Ето какво стана ...жена ми тръгна да изпреварва една каруца, която караше по средата на пътя. Насреща идваха две коли. аз и казах , че е твърде близо до каруцата. Тя кривна много рязко на ляво. После се уплаши, ще излизаме от пътя, после още по рязко зави на дясно и колата се обърна. После се пързаляхме по таван. Накрая колата спря в нещо и се изправи пак на гуми в канавката. На кратко това се случи. Стана доста бързо. А аз седях с доста неприятното усещане, че не мога да направя нищо смислено, за да не се обърнем.
        ето и снимка
        Доста колеги нямат такъв късмет - да са невредими след такъв инцидент.
        Във Форума ставате двама с подобни купета . Дано всички ЛР Диско предлагат такова оттърване .
        Нали знаеш поговорката " Превърни загубата във ПОБЕДА ! "
        Това преведено значи , като възстановяваш красавеца - да го надградиш и да стане уникален ДЖИП .
        Имаш подкрепата на Дядо Владо , а и на други колеги - убеден съм .
        Грабни възможността - вече си в играта принудително .
        Успех !
        Преживявам твоята мъка като своя ......по разбираеми причини .
        Дано скоро се усмихнете - семейството, за джипа !

Коментар

Желязо се купува здраве не, нали сте живи и здрави и както казва Злати палете по свещ и напред
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Жоре, живи и здрави че сте, е най-важното. Пък сега за каквото можем да помагаме, казвайте и да започваме!
            Нали само вие двамата си бяхте в Диското?
            ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
            lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
              Жоре, живи и здрави че сте, е най-важното. Пък сега за каквото можем да помагаме, казвайте и да започваме!
              Нали само вие двамата си бяхте в Диското?
              Да само двамата бяхме.
              Сега съм в процес на проучване и ... дано скоро да дойде време да пусна тема със заглавие "Операция Възкресение".
              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Да сте живи и здрави и двамата, а Диското ще се стегне рано или късно.

Като се стяга да се проверът всички тампоно по окачването че се изместват от рамената, и мостовете седят накриво.
                [SIGPIC][/SIGPIC]
                RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от ders4 Преглед на мнение
                  Като се стяга да се проверът всички тампоно по окачването че се изместват от рамената, и мостовете седят накриво.
                  Непременно, то аз така или иначе съм взел комплект тампони за смяна, трябва да ги вкарам в действие.

Коментар

Честито отърваване. Като мина малко време, имате ли отговор на въпроса, защо се стигна до там?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Честито отърваване. Като мина малко време, имате ли отговор на въпроса, защо се стигна до там?
                      Това мога да ти го отговоря и аз без да съм бил. Колата (по-точно окаването) изпада в "резонанс" : "ляво" - десните пружини се свиват, "дясно" - левите се свиват, но заедно с това десните се изправят от предното натоварване и си готов става и на равно при рязко въртене на волана....ако са били и малко извън пътя да се насложи още едно подхвърляне от неравностите на банкета става съвсем лесно ....лекува се с обратно "ляво"....но след много тренировки, иначе си е изненада, при това рязката употреба на спирачка при "дясното" помага много за по-лесното обръщане
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Аз съм малко професионално деформиран и отдавна като си карам си мисля за тангенциални скорости и центробежни сили, така че още след врътването на дясно ми беше ясно, че без обръщане няма да се разминем. Но това по-скоро отговаря на въпроса как, а не на въпроса защо. Причината е, че жена ми много рядко се престрашава да кара и не познава добре динамиката на колата.
                        Иначе, дядо Владо е прав за резонанса, освен това роля има и липсата на стабилизиращи щанги при този модел Дискавъри. Стабилизиращите щанги все пак малко гасят резонансите.

Като се замисля, това е една от благоприятните възможни развръзки на ситуацията. Да спрем зад каруцата , беза да я блъснем беше почти невъзможно. Можеше да минем съвсем близо до каруцата, но тагва имаше риск да я закачим, при което биха последвали сериозни наранявания на каруцаря. Аз се питам какво бих направил, ако карах аз, но на този въпрос е трудно да се даде еднозначен отговор. Най-вероятно щях да се опитам да спра на банкета ( или с левите колела в канавката). В такива случаи е важно да се кара направо, за да се избегнат каквито и да е нормални сили (имам предвид по нормала спрямо посоката на движение).
                        Последно редактирано от grgeorgiev; 24-06-09, 19:49. Причина: Допълване

Коментар

Да сте живи и здрави, пари се печелят, и коли се купуват.
                          Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                            ............
                            Като се замисля, това е една от благоприятните възможни развръзки на ситуацията. ............., ако карах аз, но на този въпрос е трудно да се даде еднозначен отговор. ..............
                            Не мисли по случая. Виновни няма. Има само късметлии и това сте вие двамата. Разборът се прави много време, а пътната ситуация е съвсем различно нещо. И изключително кратко.
                            Нали знаете максимата, че не е добър шофьор този, който избягва критична ситуация, а този който не влиза в такава. Това е много поучително. И друго да кажа към всички колеги:
                            Спазвайте дистанция и се съобразявайте с пътната обстановка!!! ........ Айдеееееееее, заприличах на Костов /от КАТ/
                            ПС На новата Диско-модификация може да сложиш 5.2 мотор. Горе главата. Може и обратното - 2.5. Приземяване братчета
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Колега да сте живи и здрави дското ще стане рано или късно а относно обръщането то диското си е доста рискова машина с тази огромна височина...
                              [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Ето и показно на част от обясненото от дядо владо
                                http://www.youtube.com/watch?v=XtV1b...eature=related
                                <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X