Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новия Дифендър ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новия Дифендър ???

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
    По интересен според мен е въпроса, дали е отстранен проблема със слабите диференциали , надявам се , че е.
    А така. Има една друга тема - "Здравината на Дифендър" съм пуснал. Изчаках си чакането да се появиш и да си кажеш мнението. Който и да питам, казва питай Виктор от форума.

Коментар

Всяка марка си има "ахилесова пета", ако някой ти каже , че това или онова не се чупи, просто си намери "друга компания".
      Диференциалите са му слабо място, но ако сменииш касетите с АРБ, ТЖМ, или други тунингови с блокажи проблема ти е решен .

Коментар

А аз вече карах новия дифендър- можеш да тръгнеш и директно от 2-ра, първа е по-къса от на стария модел, 6-та нямаше мегдан къде да включа, набира добре, по-тих е, турбото сфисти здраво, има оборотомер.
        Недостатък е по-високо разположения мотор, стоманения преден капак с тази изтумбена част, картера ми се струва недомислен, ама не намерих възможност да пробвам дали разлятия картер ще представлява някакъв проблем- именно заради него мотора седи по-високо.
        Комфорта е подобрен, но неми харества трудното движение на скоростния лост в посока ляво-дясно.
        За сега е това.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Lany, за твоят приятел, разбиращ от двигатели, мога да кажа, че Td5 е с верига, а не с ремък. Ремъчни са 200/300тди, за които концепцията е била също да са с верига, но англичаните така и не са се справили с шума и т.н.
          Пак се извинявам,не разбирам нищо от двигатели,това ми казаха,сори дано е грешно.Не бих искал Дефендера да се изложи.
          Емил-00356 99872043-Малта
          Defender-90

Коментар

Темичката е старичка но сметнах че тук е най-добре да пиша .
            Тези дни имах удоволствието да тествам ( покарам ) новия Дифендер , на 600км е , преди него имам доста карано по старите модификации , и това което ми направи впечатление е:

-по-добрия вътрешен дизайн , отвсякаде ми лъха на Форд, километраж оборотомер отворите за въздуха все едно са свалени от някой Форд, изглежда в пъти по-добре в сравнение с предните модификации ( лично мнение ) , разположението и изработката на скоростния лост и тази за блокажите е много по-добър сравнен със старото желязо завършващо със една пластмасова топка на края , нивото на шумоизолация е много по-добро.

- разположението на педалите и волана си е абсолютно същото, така и не успявам да им схвана логиката за това крайно неудобно разположение.

- външния вид е по-агресивен и изглежда по-внушителен , основната разлика е в предния капак, другото си е същото все пак си е Дифендер.

-последното нещо което ме озадачава най-много е вървежа, този който имах удоволствието да карам е със 6 степенна скоростна кутия , мощност си има в изобилие и си тегли яко без значение на коя предвка си , но .......... едно нещо ми направи впечатление и то неприятно има някакво такова ясно изразено забавяне при подаване и отнемане на газта , смачкваш педала и двигателя реагира със извесно забавяне което е доста неприятно, според мен това забавяне в условията на по тежък офроуд е крайно дразнещо неприятно и неумесно, особенно ако се изкачва някой наклон не знам това забавяне дали няма да се окаже фатално , нямам си и на идея на какво може да се дължи това , някой казват че това си било нормално за коман рейл двигателите ......... има ли си някой на идея на какво може да се дължи това ?
            Ако някой има интерес имам възможност да направя някой друга снимка за да се види как изглежда в действителност, а не по разните реклами
            поздрави !!!!
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-11-09, 18:51.

Коментар

Колкото до тва с педала на газта - мисля че имаше някаква система,като включиш на бавни да реагира по-плавно на подаването на газ за да не се получават удари или нещо такова.
              M.P.

Коментар

Това за бавната реакция при подаване на газ ми е странно, имаме същи дефендер и при нас го няма. Ако искате да ви го наснимам?

Коментар

По принцип Td5 (стария, преди 2.4 на Форд) имаше една мъртва зона от 1-2 секунди. Почти всички съвременни дизели, които съм карал са така.

Коментар

Ето няколко снимки , от телефон са и ги правих набързо че беше много студено , тези кръглите неща които са за въздуха в средата на таблото между тях има още едни , тези кръглите се затварят и се настройва посоката на духане , ама тези между тях нямат спиране , струята те удря право в лицето което лично за мен е неприятно .
                    Прикачени файлове

Коментар

Това е Defender SE с допълнително климатик, ТС, отопление на седалките и на предното стъкло. Фордовия двигател - 4 цилиндъра 2,4. Може да видите как стоят кристалните фарове от падок, защита на щангите на управлението пак от падок. Както виждате при педалите и седалките няма промяна, също има водичка долу при педалите...както си е било от едно време.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от sasho_tzvetanov; 18-11-09, 14:11.

Коментар

Не можах да видя дали са запазени жалузите ?
                        LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
                        LR Defender 110 - 2003, TD5
                        Honda CR-V II - 2004, 2.0
                        тел. 0887 581 738

Коментар

Първоначално публикуван от nedon Преглед на мнение
                          Не можах да видя дали са запазени жалузите ?
                          E, как да са запазени при това car-like табло?
                          Не са!

Коментар

Първоначално публикуван от maikallllll Преглед на мнение
                            Темичката е старичка но сметнах че тук е най-добре да пиша .
                            Тези дни имах удоволствието да тествам ( покарам ) новия Дифендер , на 600км е , преди него имам доста карано по старите модификации , и това което ми направи впечатление е:

-по-добрия вътрешен дизайн , отвсякаде ми лъха на Форд, километраж оборотомер отворите за въздуха все едно са свалени от някой Форд, изглежда в пъти по-добре в сравнение с предните модификации ( лично мнение ) , разположението и изработката на скоростния лост и тази за блокажите е много по-добър сравнен със старото желязо завършващо със една пластмасова топка на края , нивото на шумоизолация е много по-добро.

- разположението на педалите и волана си е абсолютно същото, така и не успявам да им схвана логиката за това крайно неудобно разположение.

- външния вид е по-агресивен и изглежда по-внушителен , основната разлика е в предния капак, другото си е същото все пак си е Дифендер.

-последното нещо което ме озадачава най-много е вървежа, този който имах удоволствието да карам е със 6 степенна скоростна кутия , мощност си има в изобилие и си тегли яко без значение на коя предвка си , но .......... едно нещо ми направи впечатление и то неприятно има някакво такова ясно изразено забавяне при подаване и отнемане на газта , смачкваш педала и двигателя реагира със извесно забавяне което е доста неприятно, според мен това забавяне в условията на по тежък офроуд е крайно дразнещо неприятно и неумесно, особенно ако се изкачва някой наклон не знам това забавяне дали няма да се окаже фатално , нямам си и на идея на какво може да се дължи това , някой казват че това си било нормално за коман рейл двигателите ......... има ли си някой на идея на какво може да се дължи това ?
                            Ако някой има интерес имам възможност да направя някой друга снимка за да се види как изглежда в действителност, а не по разните реклами
                            поздрави !!!!
                            maikallllll Уредите са от Discovery 3 ане от Форд но това няма значение!
                            P.S Това което си снимал много много нетрябва да го показваш. Че ако разберат!!!
                            Последно редактирано от Yaro; 03-01-10, 21:55.

Коментар

Първоначално публикуван от sasho_tzvetanov Преглед на мнение
                              Това е Defender SE с допълнително климатик, ТС, отопление на седалките и на предното стъкло. Фордовия двигател - 4 цилиндъра 2,4. Може да видите как стоят кристалните фарове от падок, защита на щангите на управлението пак от падок. Както виждате при педалите и седалките няма промяна, също има водичка долу при педалите...както си е било от едно време.
                              А мислите ли да му слагате ксенонови крушки! Сигурно ще сте едни от първите с ксенон на Дефи!

Коментар

За сега не мислиме. С нормални крушки и кристалните Фарове свети яко. Отделно като гледаш от високо си е друго, който се е качил на дифендер от лека кола предполагам знае за какво става на въпрос. Сега ще му слагаме халогени отпред и ще видиме как ще е, пък по нататъка може едно ксенонче да се сложи.
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-11-09, 09:39.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X